Καθυστερημένα ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» παρουσιάζει μια εκδήλωση που έγινε στις 28 Οκτωβρίου στη γειτονική μας Αλβανία και στην οποία δώσανε παράσταση οι γνωστοί μας «ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ», μια ομάδα συμπατριωτών μας, που έχουν ακόμη κουράγιο, δυνάμεις και οικονομικές αντοχές, για να αγωνίζονται για τη διατήρηση και την ανάδειξη των παραδόσεων των ηπειρωτών, ανά την Ελλάδα κι όχι μόνον.

Και κάνουμε αυτή την παρουσίαση, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δέχτηκαν από τοπικό Μέσο Ενημέρωσης, μια… τυφλή… «λάσπη» και την χαρακτηρίζουμε «τυφλή», γιατί δεν ήταν για αυτούς, αλλά για κάποιους αντιδημάρχους του Δήμου Αρταίων και κατ’ επέκταση του ίδιου του δημάρχου.
Τι έλεγε το δημοσίευμα; Ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι «ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ» κάνανε στην Αλβανία τους κουβαρντάδες, με τρόφιμα που πήρανε από το Δήμο Αρταίων(!), τα οποία με κόπο τα συγκέντρωσε η αντιδήμαρχος ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, για να τα μοιράσει στις γιορτές στους φτωχούς της περιοχής μας(!!!). Δόθηκε ήδη επίσημη και κατηγορηματική διάψευση από την κ. Βασιλάκη.

Και κατά τους «ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ», ούτε ίχνος αλήθειας δεν υπάρχει στο εν λόγω δημοσίευμα, δεν θέλανε να δώσουν συνέχεια, αν και τους συκοφαντούσε, αλλά να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

Πολύ σεμνά και με πολύ παράπονο, μας είπαν για αυτή την εκδήλωση:
Πριν από λίγα χρόνια, βορειοηπειρώτες που ζούσανε στην Ελλάδα, πρότειναν στους «ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ», να δώσουν μια παράσταση στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου.

Την ίδια πρόταση δέχτηκαν και από τον βορειοηπειρώτη υφυπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, κ. ΑΛΚΗ ΠΟΥΛΗ, η εν λόγω παράσταση να δοθεί στο χωριό του Δερβιτσάνη, στο οποίο ήταν και πρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.

Μάλιστα δεν ήταν απλή πρόταση, αλλά παρότρυνση!

Πριν από καιρό ο κ. ΠΟΥΛΗΣ τους έφερε σε επαφή με το Δήμαρχο της Κάτω Δρόπολης (έδρα η Δερβιτσάνη) κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΙΟΥΚΗ, για αυτήν ακριβώς την παράσταση.
Στο μεταξύ και για τον ίδιο λόγο, παρενέβη και η δικηγόρος κ. ΗΛΕΚΤΡΑ ΚΙΚΗ, η οποία είναι μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άνω Δρόπολης και συναποφασίστηκε η παράσταση να γίνει στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και να ενσωματωθεί στις επετειακές εκδηλώσεις του Ελληνικού Προξενείου Αργυροκάστρου, όπως και έγινε.

Από την πλευρά τους οι «ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ», ως φιλοξενούμενοι των προαναφερόμενων, θεώρησαν υποχρέωσή τους, αντί για ανθοδέσμες και αναμνηστικά, από το υστέρημά τους, να προσφέρουν διάφορα τρόφιμα και άλλα είδη που αγόρασαν ή φρόντισαν να συγκεντρώσουν, για τους βορειοηπειρώτες της εν λόγω περιοχής.

Η κ. ΚΙΚΗ ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, μόλις πληροφορήθηκε για αυτή την επίσκεψη, τους έφερε σε επαφή με τον πρόεδρο του παραρτήματος Άρτας του Ερυθρού Σταυρού κ. ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ο οποίος ήδη είχε έτοιμα δέματα με ρουχισμό, για να σταλούν στους βορειοηπειρώτες και τα οποία παρέδωσε στους «ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ» και απαλλάχτηκε και από τις δαπάνες των μεταφορικών.

Τα δέματα από τον κ. Βασιλείου τα παρέλαβε ο συντ. πυροσβέστης κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ.
Στη διάρκεια του ταξιδιού προς Αλβανία, ο συντ. υπάλληλος της ΔΕΗ ΛΑΜΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥ, έκανε έρανο μέσα στο λεωφορείο, για την κάλυψη της δαπάνης αγοράς, 12 πεντάκιλων δοχείων με λάδι (3-5 ευρώ ο καθένας τους).

Ο καθηγητής και δάσκαλος των «ΜΕΡΑΚΛΗΔΩΝ», ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΑΡΤΖΩΝΗΣ, παρέλαβε 4 δοχεία, με βρώσιμες ελιές, προσφορά από την εταιρία ΚΟΛΙΟΣ.

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣ, προϊστάμενος Πολιτιστικών Προγραμμάτων Β/θμιας Εκπ/σης Άρτας, ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Άρτας ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ και ο αντιδήμαρχος Αρταίων ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, πρόσφεραν συμβολικά γραφική ύλη (τετράδια, στυλούς κ.ά).
Όλα τα παραπάνω μοιράστηκαν στους μαθητές των σχολείων της Δερβιτσάνης, σε ένα κλίμα ιδιαίτερα συγκινησιακό.

Επικεφαλής, μετά από επίμονες παρακλήσεις των «ΜΕΡΑΚΛΗΔΩΝ», ήταν ο αντιδήμαρχος Αρταίων και μέλος των «ΜΕΡΑΚΛΗΔΩΝ» ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΛΑΡΑΣ, ο οποίος έδωσε και επισημότητα στην όλη αποστολή.

Ήταν μια εκδήλωση που εντυπωσίασε τους πάντες και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στα μέλη των «ΜΕΡΑΚΛΗΔΩΝ», τα οποία απέσπασαν επαίνους και θερμά χειροκροτήματα, για την παράσταση που δώσανε ενώπιον των αδελφών βορειοηπειρωτών της Δερβιτσάνης.

Τέλος θα πρέπει να πούμε ότι οι «ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ», είναι μια μεγάλη φιλική παρέα, από όλη την περιοχή της Άρτας, αλλά και της Πρέβεζας, άνθρωποι επιστήμονες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά και σίγουρα πάνω τους… «λάσπη» δεν πιάνει.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top