Του Βασίλη Τσίρκα

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Έλληνες πολίτες βιώνουν μια σκληρή οικονομική πραγματικότητα, αφού οι πραγματικοί μισθοί και τα εισοδήματα είναι χαμηλότερα από εκεί που βρίσκονταν πριν από 15 χρόνια.

Ένας στους τέσσερις Έλληνες ζει σήμερα στα όρια της φτώχειας, σε μια χώρα όπου η ακρίβεια, κυρίως στις τιμές των τροφίμων και εξαϋλώνει μισθούς και εισοδήματα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενδιαφέρεται μόνο για τα υπερκέρδη των λίγων και όχι για τα συμφέροντα των πολλών.
Με ορίζοντα την κρίσιμη πολιτική μάχη των ευρωεκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καλείται να δώσει σοβαρές απαντήσεις σε μια ταλαιπωρημένη κοινωνία που αναζητά πειστικές πολιτικές προτάσεις που υπόσχονται ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη ζωή.
Έχουμε απέναντί μας και απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία ένα καθεστώς που το χαρακτηρίζει η διαφθορά, ο νεποτισμός, η συγκάλυψη, η περιφρόνηση του κράτους δικαίου στην πράξη. Ένα καθεστώς που ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την ενημέρωση και διαπλέκεται με πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα.
Για εμάς η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο μόνος αντίπαλος. Ενάντια σε αυτή καλούμαστε να οργανώσουμε μια αποφασιστική κοινωνική, πολιτική, δημοκρατική αντίσταση, για να απαλλάξουμε τη χώρα, πριν είναι πολύ αργά.
Η ακρίβεια, η τραγωδία στα Τέμπη, η κακοποίηση του κράτους δικαίου, οι υποκλοπές, ανέδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και την ανικανότητα ενός μηχανισμού που ενδιαφέρεται μόνο για τη δική του επιβίωση.
Ακόμη και το περιβόητο επιτελικό κράτος αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την υποταγή κρατικών μηχανισμών στην υπηρεσία μιας κυβέρνησης. Το σκάνδαλο των υποκλοπών, η υπόθεση της υφαρπαγής προσωπικών δεδομένων εκλογέων από τις υπηρεσίες του κράτους, η συγκάλυψη της αλήθειας για τα Τέμπη, απέδειξαν ότι ο κυβερνητικός μηχανισμός δεν σταματά πουθενά στην προσπάθειά του να κερδίσει ψήφους, εντυπώσεις και φυσικά τη νομή της εξουσίας με κάθε τρόπο, χωρίς φραγμούς.
Η αδικία, ο αυταρχισμός, η περιφρόνηση του κράτους δικαίου, είναι τα βασικά συστατικά της πολιτικής της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά, όμως, δεν μπορεί πλέον να συγκαλύψει την καταπάτηση κάθε κανόνα δικαίου και κάθε βασικής λειτουργίας του κράτους. Τα προηγούμενα χρόνια συσπείρωσε γύρω από την εξουσία την πλειοψηφία στο όνομα της διάσωσης του κράτους, της ασφάλειάς του και της συνοχής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να αισθανόταν πανίσχυρη μετά το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα και να πορεύτηκε με την αλαζονεία αυτής της δήθεν κυριαρχίας, σήμερα, όμως, αυτή η κυριαρχία αμφισβητείται από την ίδια την κοινωνία. Η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε θέματα όπως η ακρίβεια, η Υγεία, η Παιδεία, το κράτος δικαίου και η εγκληματικότητα είναι εντυπωσιακή.
Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χάνει με ταχύτητα την εμπιστοσύνη των πολιτών πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας χρόνος μετά το 41% των εκλογών. Αυτή η συνθήκη πρέπει να ανατραπεί.
Εκείνο που επείγει σήμερα είναι να εκπροσωπήσουμε με αυθεντικό τρόπο τις αγωνίες, τις ανάγκες και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. Να παραμείνουμε στήριγμα και εργαλείο στην υπηρεσία της κοινωνικής αλλαγής και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Να δυναμώσουμε τη φωνή αντίστασης και αγώνα εκεί όπου οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αντιλαϊκές πολιτικές και την ακροδεξιά κανονικότητα.
 Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα. Από τη μια μεριά θα κρίνουν βέβαια το μέλλον και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν θα συνεχίσει να υπάρχει ως πεδίο διεκδίκησης και κατοχύρωσης δημοκρατικών δικαιωμάτων, ελευθεριών, δημοκρατίας και ειρήνης ή αν θα γίνει γόνιμο έδαφος για την άνοδο της ακροδεξιάς.
Από την άλλη, όμως, θα κρίνουν και την αναδιάταξη των πολιτικών συσχετισμών στην Ελλάδα και γι’ αυτό ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και να τερματίσει την αλαζονεία του 41% της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τις αδικίες που παράγει.
Χωρίς έναν ισχυρό και μαζικό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που θα δίνει ελπίδα και προοπτική στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και θα συσπειρώνει τους πολίτες του αριστερού και ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με ένα συνολικό, αξιόπιστο και ρεαλιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική αντίσταση στις πολιτικές Μητσοτάκη και ορατή ανταγωνιστική εναλλακτική επιλογή για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή.
Να ανταποκριθούμε στην ευθύνη να κάνουμε ξανά πλειοψηφικές τις προοδευτικές ιδέες.

 

*Ο Βασίλης Τσίρκας είναι δικηγόρος, πρώην βουλευτής,

μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.


ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top