Στο ...παζάρι και τα φράγματα Πουρναρίου 1 και 2

Η λαίλαπα της κατεδάφισης όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, η εξαθλίωση των εργαζομένων, η καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς,των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών και βιοτεχνιών, συνεχίζεται. Η ανεργία έχει προ πολλού κτυπήσει την πόρτα κάθε οικογένειας. Κοινωνικά αγαθά όπως η Υγεία, η κοινωνική Πρόνοια, η Παιδεία, το νερό, το φάρμακο περνάνε καθ' ολοκληρία στα χέρια της πλουτοκρατίας.

Από τον γενικό αυτόν κανόνα δεν εξαιρείται φυσικά ούτε η ενέργεια. Από χρόνια την ωρέγεται το μεγάλο κεφάλαιο. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου να υλοποιηθεί και αυτή η απαίτησή της. Προ αυτή την κατεύθυνση λοιπόν ηκυβέρνηση τι κάνει; Τεμαχίζει και ξεπουλάει ! Αρχίζει φυσικά από το μικρότερο ποσοστό, τη " μικρή ΔΕΗ",όπως την ονομάζουν, για ευνόητους λόγους. Φυσικά στο συγκεκριμένο παζάρι περιλαμβάνονται και τα φράγματα της περιοχής μας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα φράγματα που βρίσκονται στην Άρτα δηλαδή το φράγμα Πουρναρίου 1 και 2.

Το ΚΚΕ, για το νέο αυτό κρίκο στην εφαρμοζόμενη πολιτική που φορτώνει όλα τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στα λαικά στρώματα,χαρίζοντας τά πάντα στο κεφάλαιο, υπογραμμίζει ότι:Η ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς και ο τεμαχισμός του ομίλου της ΔΕΗ ΑΕ αποτελούν δύο νέους κρίκους στη μακριά αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων προώθησης της «απελευθέρωσης» του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, που αποδέχονται όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε επιδείνωση της κατάστασης για τη λαϊκή κατανάλωση, για τους εργαζόμενους του κλάδου, καθώς και για την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας.

Για το συγκεκριμένο δρόμο, το δρόμο της ΕΕ, το δρόμο που ακολουθεί κα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, δε λέει κουβέντα, τόσο στην ανακοίνωση των υπευθύνων ενέργειας του κόμματος,όσο και της υποψηφίας για την περιφέρεια Ηπείρου κ. Γεροβασίλη. Ο αγώνας ενάντια στην «απελευθέρωση», για αποδέσμευση απʼ την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων στην ενέργεια και στο σύνολο της οικονομίας, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αναχαιτίσει την αντιλαϊκή επίθεση και να κατοχυρώσει την ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό. Απαραίτητη προυπόθεση γι'αυτο είναι να βγει ο λαος στο προσκήνιο και να δυναμωσει το ΚΚΕ.

Ζιωβας Βασιλης   
Περιφεριακος Συμβουλος Ηπειρου της Λαικης Συσπειρωσης και υποψηφιος Αντιπεριφεριαρχης
Μελος του ΔΣ του Συλλογου εργαζομενων στο Δημο Αρταιων 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top