Το παραπάνω ερώτημα, σε άλλες εποχές, θα ήταν περιττό, ακόμη και σε περιπτώσεις αποτυχημένων δημάρχων, για έναν και μοναδικό λόγο.
Μια μόνο θητεία δεν αρκεί για ένα νέο δήμαρχο και μια νέα Δημοτική Αρχή, ώστε για να ολοκληρώσουν το έργο της προηγούμενης ή να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμότητες που κληρονόμησαν. Γι’ αυτό οι δημότες, στο σύνολο σχεδόν των δήμων της χώρας, δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στους δημάρχους, για να υλοποιήσουν το δικό τους πρόγραμμα.

Στην περίπτωση δε του σημερινού δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, δεν είναι μόνο ο προαναφερόμενος λόγος, αλλά πολλοί λόγοι, που συνηγορούν υπέρ μιας δεύτερης θητείας.

Και αυτοί οι λόγοι, είναι περισσότερο ουσιώδεις, αν λάβουμε υπόψη μας και την κοινωνική και οικονομική κρίση που βιώνουμε, αλλά και τις περικοπές, σε ποσοστό 60%, των κρατικών πόρων προς τους ΟΤΑ.

Και ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι;

1.    Η ευθύνη της προσαρμογής του δήμου Αρταίων, στις αυστηρές προδιαγραφές του «Καλλικράτη».
2.    Η ταχεία και ομαλή συνένωση των άλλων δήμων που εντάχθηκαν στην ενότητα του δήμου Αρταίων.
3.    Η ταχεία και ομαλή συνένωση του έμψυχου και άψυχου υλικού των πέντε δήμων που συνενώθηκαν.
4.    Η οργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών, πάνω στα νέα δεδομένα που δημιούργησε ο «Καλλικράτης».
5.    Η αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων του κάθε δήμου χωριστά.
6.    Η ολοκλήρωση των εν εξελίξει έργων, όλων των δήμων που συνενώθηκαν, και
7.    Ο περιορισμός και η εξάλειψη των αδυναμιών, που προέκυψαν, μετά την εφαρμογή αυτής της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Όλα τα παραπάνω υλοποιήθηκαν άψογα και μέσα σε χρονικό διάστημα, που έχει εκπλήξει εκείνους που ασχολούνται με τα του δήμου μας.

Παράλληλα ο κ. Παπαλέξης έκανε μία σειρά αξιόλογων έργων, με παρεμβάσεις σε όλη την πόλη της Άρτας, αλλά και των δημοτικών και κοινοτικών διαμερισμάτων.

Προγραμμάτισε μία σειρά άλλων αξιόλογων έργων, έργων υποδομής, έχει έτοιμες δεκάδες σχετικές μελέτες, κάποιες από αυτές έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και σε άλλα αναπτυξιακά προγράμματα και οι υπόλοιπες προωθούνται για ένταξη.

Ο ίδιος, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων, δουλεύουν κανονικά ωράρια. κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν και σε καμιά από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Πέραν όλων αυτών και πολλών άλλων, που δεν χωράνε σε αυτό το κείμενο, ο νυν δήμαρχος και οι συνεργάτες του αντιδήμαρχοι, αναβάθμισαν τις υπηρεσίες καθαριότητας, ανέπτυξαν πρωτόγνωρες για το δήμο Αρταίων, κοινωνικές δράσεις υπέρ των ευπαθών ομάδων και αδύναμων συμπολιτών μας, νοικοκύρεψαν τα οικονομικά του δήμου μας, καθιστώντας τον, έναν από τους πιο υγιείς οικονομικά δήμους της χώρας και επί των ημερών τους, αναπτύχθηκε η ιδέα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και εμπεδώθηκε κοινωνικά, το αίσθημα της καθημερινής δράσης, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν λέμε ότι ο δήμαρχος, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, δεν έκανε λάθη. Έκανε και πολλά και σοβαρά. Όμως αν μπούνε στη ζυγαριά, θα υπολείπονται κατά πολύ, από τα σωστά που έγιναν στην πρώτη θητεία.
Ας εμπιστευτούμε την κρίση των αρτινών πολιτών!

Λ.Σ.

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top