«ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ»… ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ!!!

Οι βασικοί αντίπαλοι του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ και ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ, έκαναν ακριβώς ότι χρειάζονταν, για να… «προσφερθεί» ο Δήμος Αρταίων από τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, στις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, τουλάχιστον για την επόμενη… 15ετία!
Πρωταγωνιστής αυτής της αναμενόμενης εξέλιξης, ήταν ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ, ο οποίος, αποφάσισε να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα, από το πουθενά, για ανεξήγητους λόγους και με εξασφαλισμένη, εκ των προτέρων, την αποτυχία.

Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» είχε χαρακτηρίσει την υποψηφιότητα του κ. Στασινού, αυτοδιοικητικά «ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ» ή προϊόν ξεκαθαρίσματος πολιτικών λογαριασμών του με τον κ. Παπαλέξη. Μάλιστα σε απανωτά σχόλιά του, είχε προβλέψει την αποτυχία και των δύο, λέγοντας προφητικά: «Μετά τη διάσπαση αυτού του χώρου, το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής, είναι ολοφάνερο. Ο αντίπαλός τους…»!

Το ποιοι παρέσυραν τον κ. Στασινό σε αυτή τη δοκιμασία, είναι στους πάντες γνωστοί. Είναι εκείνοι που «πριόνιζαν» συστηματικά και πολιτικά και συντροφικά, ανέντιμα, την καρέκλα του Γιάννη Παπαλέξη, σε όλη τη διάρκεια της πρώτης του θητείας.
Και να ήταν μόνο αυτό, λίγο το κακό! Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν… «ανεμιστήρες» λάσπης, όχι μόνο κατά του δημάρχου Παπαλέξη, αλλά και κατά του ΣΥΝΟΛΟΥ των συνεργατών του, ακόμη και απλών εργαζομένων, που συνειδητά ανταποκρίνονταν στις υποχρεώσεις τους, έναντι του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.

Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους είχε βασικά «στηρίγματα» ο κ. Στασινός, για να «χτυπήσει» το Δήμο Αρταίων.
Και ήρθε η δεύτερη Κυριακή και περίμενε ο κ. Στασινός από αυτά τα «θύματα», των δικών του πλέον συνεργατών, στήριξη!

Το άκρον άωτον της πολιτικής αφέλειας! Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι!!!

Και στο σημείο αυτό, καταγράφεται η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, του δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη, ο οποίος, επί τρία συνεχόμενα χρόνια, ανέχονταν αδιαμαρτύρητα να λασπολογούν τον ίδιο και τους συνεργάτες του, να χυδαιολογούν σε βάρος τους, να λοιδωρούνται πολιτικά και κοινωνικά, να αποκαλούνται άχρηστοι, τενεκέδες ξεγάνωτοι, δειλοί, λεχρίτες και ότι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, από άτομα που απολάμβαναν την ανοχή και την «ασυλία» του πρώτου πολίτη του δήμου μας, του δημάρχου.

Ο κ. Παπαλέξης δεν προστάτεψε, ως όφειλε, το αξίωμά του, δεν προστάτεψε τους άμεσους συνεργάτες του, αλλά ούτε και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όμως τα λάθη του, δεν ήταν μόνο αυτά. Πορεύτηκε με το «δεδομένο», ότι όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι Αρταίων, είχαν και δεύτερη θητεία. Νόμιζε ότι είχε «τον γάιδαρο δεμένο»! Και συμπεριφέρονταν και μίλαγε… «της καβάλας», μέχρι και την παραμονή των εκλογών.
Κι ενώ είχε να παρουσιάσει σημαντικό έργο κι ενώ οι σχεδιασμοί και προγραμματισμοί του, για την επόμενη πενταετία, ήταν οι καλύτεροι και με τεράστια διαφορά, έναντι όλων εκείνων των αντιπάλων του, επικοινωνιακά και προεκλογικά δεν τους ανέδειξε.

Είναι από τους ελάχιστους εν ενεργεία δημάρχους, όλων των πρωτευουσών της χώρας και μιας μόνο θητείας, που αποκλείστηκε από την πρώτη Κυριακή και αυτό λέει πολλά, λέει τα πάντα!

Σημασία έχει το «επίτευγμα» και των δυο τους, ήταν η «παράδοση» του Δήμου Αρταίων, στον Χρήστο Τσιρογιάννη, επαναλάμβανουμε, για την επόμενη 15ετία.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κ. Τσιρογιάννης δεν άξιζε αυτής της νίκης.
Και χωρίς την προαναφερόμενη διάσπαση της Κεντροαριστεράς, ήταν από τους βασικούς διεκδικητές του δημαρχιακού αξιώματος.

Ήταν ο μόνος που δούλεψε όλες τις ώρες, όλες τις μέρες, όλες τις εβδομάδες, όλης της προεκλογικής περιόδου και πολύ πιο πριν από αυτή.

Είχε το καλύτερο ψηφοδέλτιο, από όλους τους αντιπάλους του, είχε και πίσω του ένα κόμμα (ακόμη) ισχυρό!

Ο μόνος που είχε ελπίδες να τον «χτυπήσει» τη δεύτερη Κυριακή, ήταν ο Γιάννης Παπαλέξης, γιατί ήταν εν ενεργεία δήμαρχος, είχε πρόγραμμα να αντιπαραθέσει, αλλά κανείς δεν το γνώριζε, είχε και το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ δικαίωμα μιας δεύτερης θητείας.

Τέλος και μετά από την κατάσταση που διαμορφώθηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα για το Δήμο Αρταίων, τόσο ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, όσο και ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ έκλεισαν πρόωρα και άδοξα τους «κύκλους» τους, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι παραιτήσεις τους, από δημοτικοί πλέον σύμβουλοι, δεν θα αργήσουν να έρθουν.

Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top