Η καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκοπικά ποσοστά, που δεν οδηγούν στην εξουσία και η δημόσια άρνηση  του συνόλου σχεδόν των κομμάτων, του δημοκρατικού τόξου, για κυβερνητική συνεργασία μαζί του, υποχρεώνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αλλάξει στρατηγική, όσον αφορά την παρουσία του, εντός και εκτός Βουλής, να σχεδιάσει νέα επικοινωνιακή πολιτική, αλλά και να δημιουργήσει προοπτικές ανάδειξης και καταξίωσης νέων προσώπων, ικανών να διευρύνουν την κομματική εκλογική βάση, αναγκαία προϋπόθεση για τον πρώτο και βασικό στόχο, που δεν είναι άλλος από την ανάληψη της εξουσίας, με συνεργασίες και γιατί όχι και με αυτοδυναμία.

Αυτή η ανάγκη απασχολεί έντονα την Κουμουνδούρου και από το ισχυρό πλέον ενδεχόμενο, της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, εντός του Φθινοπώρου, λόγω της αδυναμίας της σημερινής Βουλής, να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο ίδιος ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, οι πολλοί στενοί συνεργάτες του κι όχι μόνον, έχουν προ πολλού πεισθεί, ότι η «απογείωση» του κόμματος προς την εξουσία, προϋποθέτει διαφορετικό λόγο, προσγειωμένες στην πραγματικότητα συμπεριφορές, απαλλαγή από θεωρίες καχυποψίας και συνωμοσιολογίας, με προσεγμένο, συγκεκριμένο και απόλυτα πειστικό καταγγελτικό λόγο και κυρίως με κυβερνητικές εφικτές προτάσεις και με θέσεις χωρίς αστερίσκους και μισόλογα.
Προϋποθέτει «οριζόντια» αύξηση στελεχών, που θα μπορέσουν να πείσουν με το λόγο τους το εκλογικό σώμα, ικανών και αξιόπιστων, ώστε να τους εμπιστευτούν οι ψηφοφόροι και να πιστέψουν ότι το κόμμα αυτό είναι έτοιμο και μπορεί να κυβερνήσει.

Κάτι που σήμερα ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ από την μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων, στο σύνολο των δημοσκοπήσεων των τελευταίων μηνών.
Έχει ανάγκη «ποιοτικής» και ριζικής αναβάθμισης της Κοινοβουλευτικής του ομάδας, με πρόσωπα που έχουν και προσωπικό πολιτικό λόγο και δεν πολιτεύονται, «παπαγαλίζοντας» τις κομματικές κασέτες, για όλα τα ζητήματα και τα προβλήματα που προκύπτουν.

Οι «αντιμνημονιακές» ταμπέλες, κορώνες και κραυγές, έχουν προ πολλού ξεθωριάσει, έχουν κουράσει, έχουν αρχίσει να φέρνουν αντίθετα από τα επιδιωκόμενα, πολιτικά αποτελέσματα.

Σχεδόν στο σύνολό τους, οι τωρινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκαναν απλά χρήση αυτής της τακτικής, αλλά ακατάσχετη κατάχρηση!
Συνεπώς οι απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στο δρόμο που οδηγεί προς την εξουσία, θα πρέπει να δοθούν πρώτιστα στα πρόσωπα που θα χρησιμοποιηθούν στα ψηφοδέλτιά του, για τις αναμενόμενες πρόωρες εκλογές.

Το εκλογικό σώμα πρέπει να έχει επιλογές, που θα προεξοφλούν τη νίκη και να εγγυώνται ικανή και αξιόπιστη αριστερή κυβέρνηση, η οποία τουλάχιστον δεν θα διαψεύσει τις προσδοκίες του.

Όσον αφορά τώρα την περιοχή μας, το νομό της Άρτας, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, στους υψηλούς του στόχους και στις απαιτήσεις των καιρών που διανύουμε, κατά την εκτίμησή μας, είναι το όνομα του καταξιωμένου, κοινωνικά, επαγγελματικά και πολιτικά, νεαρού δικηγόρου ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ.

Αυτή πρέπει να είναι και η απάντηση όλων εκείνων των αρτινών πολιτών, που απαιτούν και αξιώνουν εκπροσώπησή τους στη Βουλή των Ελλήνων, αντάξια των προσδοκιών τους και ικανή να προωθεί λύσεις στα ζητήματα και στα προβλήματα της περιοχής μας.

Ο ίδιος ο Βασίλης Τσίρκας, με συνεχή άρθρα στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, δεν δίνει μόνο το προσωπικό του στίγμα, αλλά παρεμβαίνει, με καθαρές θέσεις και προτάσεις και στα θέματα της επικαιρότητας, χωρίς υπερβολές και λαϊκισμούς, με σεβασμό στη νοημοσύνη μας, με πειθώ και με κατανοητή πολιτική σκέψη και ρητορική.

Γνωρίζει όλα τα προβλήματα της περιοχής μας, γνωρίζει τις ανάγκες των κατοίκων της, τις αδυναμίες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τις υπάρχουσες αναπτυξιακές προϋποθέσεις και προοπτικές.

Ο τόπος μας δεν χρειάζεται βουλευτές – γλάστρες στη Βουλή, στις πολιτικές πασαρέλες και στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά βουλευτές που έχουν φωνή, πυγμή και αποφασιστικότητα, βουλευτές που να μη «κρύβονται» πίσω από κομματικές επιταγές, εντολές και σκοπιμότητες για να αιτιολογούν την προσωπική τους πολιτική ανεπάρκεια.
Αυτή είναι η γνώμη μας και για πρώτη φορά στην ιστορία του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» την διατυπώνουμε υπέρ κάποιου προσώπου. Το ίδιο θα κάνουμε και σε άλλες περιπτώσεις, αν τις πιστέψουμε!

Το κάνουμε με αυτό το κείμενο, γιατί πιστεύουμε ότι οι προσεχείς εκλογές είναι οι πιο σημαντικές για όλους μας και το μέλλον των παιδιών μας και όλοι όσοι έχουν άποψη για καταστάσεις, κόμματα και πρόσωπα, πρέπει να τις καταθέτουν, ακόμη κι αν κάποιες από αυτές υπηρετούν και σκοπιμότητες.

Επαναλαμβάνουμε, οι προσεχείς εκλογές θα κρίνουν το μέλλον μας και ο καθένας μας έχει υποχρέωση να συμβάλει και με οποιονδήποτε τρόπο, στην ανάδειξη εκείνων των πολιτικών δυνάμεων και των προσώπων, που θα κάνουν την επομένη της κάλπης, τη διαφορά.

«ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ»

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύντομα θα φιλοξενήσουμε μια ενδιαφέρουσα και επίκαιρη συνέντευξη του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ).  

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top