Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί, ενώ αναζητείται και ένας 29χρονος συνεργός τους.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν προχθές (10-12-2013) το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δύο ανήλικοι ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 17 και 16 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 29χρονος ημεδαπός Ρομά συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές το πρωί, οι δύο ανήλικοι δράστες μπήκαν από παράθυρο στο σπίτι 72χρονης ημεδαπής στα Ιωάννινα, έγιναν αντιληπτοί όμως από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή.

Οι δύο δράστες ακινητοποιήθηκαν έξω από το σπίτι από διερχόμενους πολίτες και  συνελήφθησαν από προστρέξαντες στο σημείο αστυνομικούς.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κοντά στο σπίτι της παθούσας, τους  ανέμενε ο 29χρονος συνεργός τους, ο οποίος διέφυγε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, διέπραξαν δώδεκα κλοπές – διαρρήξεις από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, αφαιρώντας κυρίως χρηματικά ποσά, χρυσά κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Οι δράστες από την παραπάνω εγκληματική τους δράση εκτιμάται ότι είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (14.000) ευρώ.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να  διερευνηθεί πλήρως η δράση τους.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου , ενόψει  και των εορτών των Χριστουγέννων, υπενθυμίζει ορισμένες βασικές χρήσιμες συμβουλές, στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου: 
•    Κλειδώνετε πάντα το σπίτι σας όταν φεύγετε, ακόμα κι εάν πρόκειται να απουσιάσετε για μικρό χρονικό διάστημα.
•    Μην αφήνετε ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών.
•    Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού σας σε μέρη που μπορεί εύκολα να βρεθούν (κάτω από το χαλί της εισόδου, εντός κάποιας γλάστρας κ.λπ.)
•    Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσετε στην οικία σας.
•    Προστατέψτε ιδιαίτερα τις τσάντες και τα πορτοφόλια, σε χώρους με συνωστισμό, όπως στάσεις αστικών λεωφορείων, αστικά λεωφορεία, λαϊκές αγορές, καταστήματα με πολύ κόσμο, κεντρικούς δρόμους αγοράς κλπ.
•    Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.
•    Μην βάζετε τα πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού.
•    Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
•    Μην αφήνετε τις τσάντες σε διπλανές καρέκλες ή τραπέζια καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top