Με βαθμό «κάτω από το μηδέν» βαθμολόγησαν την απόδοση της περιφερειακής αρχής τα στελέχη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ για την απερχόμενη τετραετία στην συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησαν την Τετάρτη το μεσημέρι.

Αποτιμώντας την δική τους παρουσία και δράση στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου δήλωσαν ότι προσπαθούσαν εναγωνίως να εγκαλέσουν, να προτείνουν λύσεις και να ελέγχουν σε κάθε βήμα την περιφερειακή αρχή στα πλαίσια του αντιπολιτευτικού τους ρόλου που τους έταξε να υπηρετήσουν ο λαός της Ηπείρου με το 11,6 % που τους έδωσε στις εκλογές του 2014.
Τους δημοσιογράφους καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την ανταπόκριση στην πρόσκληση και μάλιστα «εν μέσω καύσωνα» ο επί κεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Γιώργος Ζάψας ο οποίος έδωσε και το στίγμα της παράταξης αναφέροντας τα εξής:
Με αυτήν την δημόσια παρουσία μας θέλουμε να τοποθετηθούμε συνολικά για το έργο μας στο περιφερειακό Συμβούλιο αυτά τα 4 χρόνια και επίσης να ενημερώσουμε τους πολίτες που μας ψήφισαν το 2014, αλλά και αυτούς που παρακολουθούν τη δραστηριότητα μας, για τις προθέσεις μας το επόμενο διάστημα και μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Μάιο του 2019.
Πριν 15 ημέρες, στην ετήσια συνάντηση του συνδυασμού (2 Ιουλίου), οι περιφερειακοί Σύμβουλοι και τα ενεργά μέλη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, συζητήσαμε για όλα τα θέματα. Για τη διαδρομή της παράταξης, για το παρόν και το μέλλον.  Αποφασίσαμε, στην παρούσα χρονική στιγμή, να προχωρήσουμε σε μια αποτίμηση της πορείας της παράταξης. Περεταίρω αποφάσεις θα παρθούν στην συνάντηση του Φθινοπώρου, αλλά ήδη υπάρχει αρκετό υλικό για δημοσιοποίηση, από τη δουλειά μας στο περιφερειακό Συμβούλιο. Είχαμε άποψη και πήραμε θέση για όλα τα ζητήματα της περιφέρειας κι όχι μόνο.
Εισηγηθήκαμε σημαντικά θέματα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Καταθέσαμε πλήθος επίκαιρων ερωτήσεων κ’ επερωτήσεων και είχαμε παρεμβάσεις κ’ ανακοινώσεις για το σύνολο των θεμάτων που ενδιαφέρουν την Ήπειρο. Παραθέτουμε 20 από αυτά:
-    Για την κτηνοτροφία και τη συμφωνία για τη φέτα (CETA).
-    Σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια οδό, μέσω Γέφυρας Καλογύρου.
-    Σύνδεση Εγνατίας οδού με Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, τμήμα Μεσοπόταμος – Παραμυθιά.
-    Συμπληρωματικές συνδέσεις της Ιονίας οδού με παλιά Εθνική οδό, όπως και της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας με Εγνατία οδό.
-    Για την εναλλακτική σύνδεση της Ιονίας οδού με Τζουμέρκα (Τέροβο – Καλέντζι) και κυρίως για το τμήμα Καλέντζι – Πλάκα (προτείναμε να προηγηθεί γιατί είναι το περισσότερο επικίνδυνο και δυσκολότερο).
-    Για τη χάραξη του βορείου τμήματος του Ε65 (Οδικός άξονας Κεντρικής Ελάδας), που επηρεάζει άμεσα τους Ηπειρώτες (εναλλακτικά, καταθέσαμε την πρόταση για αναβάθμιση του τμήματος Μουργκάνι – Παναγιά – Εγνατία).
-    Για τον κατασκευή της οδού Σταύρου Νιάρχου.
-    Για το τραίνο
-    Για την πολιτική μας στα ενεργειακά ζητήματα (υδρογονάνθρακες, μονάδες βιοαερίου..) και το φυσικό αέριο
-    Για την μετατροπή των ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ και τον ΠΕΣΔΑ Ηπείρου (Διαχείριση απορριμμάτων).
-    Για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Γιάννενα και σε όλη την περιφέρεια (ερωτήσεις για κλειστά Φιλιππιάδας κ’ Καναλακίου, κ.α.).
-    Για τα Κέντρα Υγείας και τον υγειονομικό χάρτη της περιφέρειας.
-    Για τα αντιπλημμυρικά έργα – περίπτωση ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ στην Άρτα (αρνηθήκαμε ΑΕΠΟ)
-    Για την ύδρευση της παραλιακής ζώνης
-    Για τα καύσιμα και τις ιχθυοκαλλιέργειες στον Αμβρακικό.
-    Για την προστασία των πηγών και του υδάτινου οικοσυστήματος
-    Για την χωροθέτηση των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε γη υψηλής παραγωγικότητας (σε αναδασμούς) ή σε περιοχές συγκέντρωσης μεγάλου ρυπαντικού φορτίου (υπέρβαση της φέρουσας ικανότητας).
-    Για την αναθεώρηση (και εξειδίκευση) του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού κ’ Αειφόρου Ανάπτυξης της περιφέρειας (ΣΜΠΕ του ΠΠΧΣΑΑ).
-    Για τα διοικητήρια των ΠΕ, σε Άρτα και Πρέβεζα (στην Πρέβεζα δόθηκε λύση στο στρ/δο του Αγ. Ανδρέα – πρώην ΔΟΥΚΑ).
-    Για την πολιτική μας στην τουριστική προβολή (επικάλυψη με εκείνη των δήμων κλπ.) και πλήθος άλλων..
Στην Οικονομική Επιτροπή, θίξαμε τα ζητήματα των απευθείας αναθέσεων έργων και των παρατάσεων που αποτελεί επιλογή και πάγια τακτικής της περιφερειακής Αρχής. Επίσης, των έκτακτων και επιλεκτικών αναθέσεων έργων μικρής κλίμακας και της μίσθωσης μηχανημάτων, καθώς και των προγραμματικών συμβάσεων. Ανάλογα πράξαμε στην Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Επιτροπή Διαβούλευσης, όταν αυτή λειτούργησε. Στις Επιτροπές του περιφερειακού Συμβουλίου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις και οι περιφερειακοί μας Σύμβουλοι αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα. Οι δημόσιες παρεμβάσεις ήταν επίκαιρες και έχουν καταγραφεί με συμμετοχή σε εκδηλώσεις, με ανακοινώσεις, δελτία τύπου, συνεντεύξεις και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων. Πρόσφατη είναι η επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε μαζί με την  παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, για την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση.
Η παράταξη ήταν παρούσα. Ήλεγξε την περιφερειακή Αρχή, επιτελώντας τον αντιπολιτευτικό καθήκον. Συμφώνησε όταν έπρεπε. Κράτησε επίπεδο. Δείξαμε ότι πιστεύουμε στη συμμετοχική αυτοδιοίκηση και είμαστε υπέρ των συνεργασιών.  Αλλά βρήκαμε απέναντι μας μια δύσκολη περιφερειακή Αρχή. Δεν έχουν μάθει να συνεργάζονται.  Διακατέχονται από πολιτικό εγωισμό. Ενθουσιάζονται με τη δική τους αλήθεια. Η εξουσία τους έχει καταστεί δόγμα. Γι αυτό πολέμησαν την απλή αναλογική.
Όμως η συνεργασία θέλει αμοιβαίες υποχωρήσεις. Τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις στα μεγάλα θέματα που αφορούν τους οδικούς άξονες (π.χ. Γιάννενα – Κακαβιά, Ε65), το τραίνο και το φυσικό αέριο.
Από την αρχή της θητείας μας διαπιστώσαμε την άρνηση της σημερινής περιφερειακής Αρχής να συμφωνήσουμε στα μεγάλα θέματα που ενδιαφέρουν την Ήπειρο και έτσι συνεχίζουν και σήμερα και θα συνεχίσουν και αύριο εάν τους ξαναψηφίσουν οι Ηπειρώτες. Αν εξαιρέσει κανείς δυο - τρία σημαντικά έργα, όλα τα υπόλοιπα γίνονται χωρίς ένα συζητημένο και συμφωνημένο στρατηγικό σχέδιο. Ξέρουν καλά έναν τρόπο: αναθέσεις παντού! Έτσι ικανοποιείται η εκλογική πελατεία των εργολάβων και όλων εκείνων που ευτροφίζονται γύρω από το Διοικητήριο. Συντηρούν ένα σύστημα που απλώνει τη σκιά του στην περιφέρεια και δεν την αφήνει να αναπνεύσει.
Το θεσμικό ζήτημα είναι αυτό που δεν διορθώνεται με τίποτα. Η πλειοψηφία αποφασίζει και η αντιπολίτευση παρακολουθεί. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να ηττηθεί στην κάλπη. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για ένα διαφορετικό μέλλον για την Ήπειρο.
Εμείς θα εργαστούμε γι αυτό. Ναι, θα υποστηρίξουμε προεκλογικές συνεργασίες με όσους συναντηθούμε προγραμματικά και δεν θα αρνηθούμε μετεκλογικές συνεργασίες - ανεξάρτητα από την αριθμητική της κάλπης. Ο νέος εκλογικός νόμος το επιτρέπει και θα κινηθούμε στην κατεύθυνση των συνεργασιών.
Η Ήπειρος πρέπει να κυβερνηθεί με ένα οραματικό σχέδιο και με διαφορετικό μοντέλο από το σημερινό που την αδικεί και την φέρνει στις τελευταίες θέσεις όλων των περιφερειών της χώρας και της Ευρώπης.
Η Συμμαχία Ηπειρωτών είναι παρούσα. Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και δεν θα απογοητεύσουμε τους Ηπειρώτες μέχρι τέλους.
Η προοπτική σε συνδυασμό και με το θολό και ομιχλώδες πολιτικό τοπίο δεν είναι δεδομένη. Εμείς ως παράταξη προκύψαμε το 2014 από την συνεργασία σε προγραμματική καθαρά βάση των πολιτικών φορέων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Και αδιαμφισβήτητα τα κόμματα θα έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο στο «τι μέλει γεννέσθαι». Εμείς προτάσσουμε την κατασταλαγμένη γνώση και εμπειρία, κυρίως όμως τα μεγάλα προβλήματα της Ηπείρου και των Ηπειρωτών που συνεχώς πολλαπλασιάζονται και περιμένουν λύσεις. Οι συνθέσεις, οι συμπράξεις και οι συγκλήσεις σε προγραμματικό επίπεδο είναι στο ιδεολογικό και πολιτικό μας DNA.
Έχουμε ανοίξει έναν διάλογο για τα προβλήματα της περιφερειακής αναδιοργάνωσης και ανάπτυξης με στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού κεντρογενούς χώρου, και θα τον συνεχίσουμε αμέσως μετά τα «μπάνια του λαού» που οφείλουμε να τα σεβαστούμε. Πραγματοποιήσαμε και μια απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση σε συνεργασία με την παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ για τις εξελίξεις στον τρόπο εκλογής και διοίκηση των αυτοδιοικητικών φορέων που επιφέρει η απλή αναλογική με την ψήφιση του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ.

Τον λόγο στην συνέχεια πήραν τα στελέχη της παράταξης Δημήτρης Χαμπίπης, Γιώργος Ζάκας και Μάκης Χατζηεφραιμίδης που απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και περιέγραψαν με τον δικό τους τρόπο την εμπειρία που βίωσαν σε μια περιφερειακή θητεία χωρίς πολιτική στρατηγική, δημοκρατικό προγραμματισμό και στόχους.
Μια χαμένη τετραετία όπως δήλωσαν για την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες.    


Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top