Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή, που έλαβε χώρα σε χωριό της Άρτας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι ηλικιωμένου και αφού τον απασχόλησαν με διάφορες προφάσεις, αφαίρεσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί χρηματικό ποσό 190 ευρώ.
Εξιχνίαση κλοπής από σπίτι στην Άρτα
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή, που έλαβε χώρα σε περιοχή της Άρτας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, διέρρηξε κατοικία ημεδαπής, από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές από τουριστικά καταλύματα

Τέλος στην εγκληματική δράση δύο ατόμων, που κατηγορούνται ότι είχαν προβεί πρόσφατα σε πλήθος κλοπών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής.
Ειδικότερα, πρόκειται για αλλοδαπό και ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, εκμεταλλευόμενοι εφαρμογή εύρεσης κινητού, το οποίο είχε κλαπεί από περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, κατάφεραν να εντόπισαν τους κατηγορούμενους σε περιοχή των Ιωαννίνων.
Σε έρευνα που επακολούθησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμεναν, βρέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, καθώς και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, τιμαλφών και ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από την εξέλιξη των ερευνών και τον έλεγχο για την ταυτοποίηση των παραπάνω ευρημάτων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από τουριστικά καταλύματα (κυρίως διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης) από διάφορες περιοχές της χώρας, στα οποία εισέρχονταν είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστα σημεία, από όπου αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και διαβατήρια.
Πιο συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε:

• 3 κλοπές, που έλαβαν χώρα την 17 Αυγούστου στο Ναύπλιο,
• 12 κλοπές από περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 22 Αυγούστου και
• κλοπή στην πόλη των Ιωαννίνων την 23 Αυγούστου.

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα για κλοπές μοτοσικλετών

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, είχαν πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ηγουμενίτσας (6) κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών («παπάκια»)και μία απόπειρα κλοπής, οι οποίες έφεραν κοινά χαρακτηριστικά (ώρες και συχνότητα κλοπών, τύπος μοτοσικλετών κτλ) ως προς τον τρόπο τέλεσής τους.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε και την αξιολόγηση των στοιχείων που συλλέχθηκαν, διακριβώθηκε ότι οι παραπάνω κλοπές είχαν τελεστεί από το ίδιο άτομο. Αφού σκιαγραφήθηκε το εγκληματικό του προφίλ, εντοπίστηκε σήμερα πρώτες πρωινές ώρεςτο συγκεκριμένο άτομο να κινείται πεζό στην Ηγουμενίτσα, από ομάδα αστυνομικών, που είχε συγκροτηθεί με σκοπό την αναζήτηση και σύλληψή του.
Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς, εισέρχονταν παράνομα στη χώρα από αφύλακτες διαβάσεις της ελληνοαλβανικής μεθορίου και στη συνέχεια αφαιρούσε τις μοτοσικλέτες με κλειδί «πασπαρτού», το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, ενώ στη συνέχεια διέφευγε στην Αλβανία με τις κλεμμένες μοτοσικλέτες, ομοίως από μη θεσμοθετημένο σημείο εξόδου από τη χώρα.


Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου στην Άρτα

Άμεση ήταν ανακάλυψη της ταυτότητας ημεδαπής από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, η οποία κατηγορείται για κλοπή, που έλαβε χώρα στην πόλη της Άρτας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη προσέγγισε ηλικιωμένο και αφού απέσπασε την προσοχή του με διάφορες προφάσεις, αφαίρεσε από την τσέπη του παντελονιού του χρηματικό ποσό 400 ευρώ.

Ταυτοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, που κατηγορείται για κλοπή

Ταυτοποιήθηκε, ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, πρωινές ώρες της 25/8/2024, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε από πολυκατοικία στην πόλη της Άρτας τέσσερα ρολόγια ύδρευσης.

Συνελήφθησαν για διαδοχικές κλοπές από 4 καταστήματα

Συνελήφθησαν σε περιοχή των Ιωαννίνων 5 ημεδαποί (δύο άνδρες, δύο γυναίκες και ανήλικος) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης, που κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί προέβησαν σε έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι και από την έρευνα που επακολούθησε διαπιστώθηκε ότι προηγουμένως είχαν αφαιρέσει διαδοχικά από τέσσερα παρακείμενα καταστήματα εμπορίας ειδών ένδυσης και παιχνιδιών διάφορα προϊόντα.
Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των καταστημάτων.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top