Η Πάργα, η Παραμυθιά, η Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα, η Άρτα και η Πρέβεζα ήταν οι σταθμοί του υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Γερουλάνου, κατά την περιοδεία του στην Ήπειρο.

Ο ίδιος έγραψε, σχετικά με την περιοδεία του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Στην Ήπειρο, αρχές Αυγούστου, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας ακόμα 13 Δημοτικών Σχολείων και 20 Νηπιαγωγείων. Στην Πάργα, την Παραμυθιά, την Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα, την Άρτα και την Πρέβεζα, η ερήμωση της υπαίθρου ήταν βασικό θέμα συζήτησης με τους εκατοντάδες πολίτες που ήρθαμε σε επαφή.

Μία περιοδεία-σταθμός στην καμπάνια μας, που επιβεβαίωσε την πεποίθησή μου ότι στις κάλπες της 6ης και 13ης Οκτωβρίου, θα αναγεννήσουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αναγεννήσουμε την Ελλάδα. Γιατί ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε την αιμορραγία της Ηπείρου, της Θράκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, ο μόνος τρόπος να σταματήσουν τα παιδιά μας να φεύγουν από τον τόπο τους, είναι να μεταφέρουμε εξουσία στις τοπικές κοινωνίες, να τους δώσουμε πόρους και δύναμη να ορίζουν την πορεία τους.

Αυτή είναι η βασική ιδέα πίσω από το πολιτικό μου σχέδιο, την Αναγέννηση. Σχέδιο που θα αναπτύξω στις 9 Σεπτεμβρίου διεξοδικά και προγραμματικά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία μεγάλη και αναγκαία αλλαγή στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, που μόνο ένα αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει πράξη».

«Η Αναγέννηση είναι το σχέδιο το οποίο έχω εκπονήσει πριν από αρκετό καιρό» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα  και συμπλήρωσε: «Δεν είναι κάτι που βγήκε το καλοκαίρι. Είναι κάτι που το δουλεύω 7 χρόνια και το επικαιροποιώ συνεχώς. Αφορά τις αλλαγές στο διοικητικό μοντέλο της χώρας, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Αυτή η βάση σχεδίου, διεκδικεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ πάλι διακριτό και πάνω σε αυτή τη διακριτότητά του, να χτιστούν οι επιμέρους πολιτικές προτάσεις».

«Ουσιαστικά, αυτό που λέει είναι ότι: Για να δημιουργήσουμε όλον τον πλούτο που μπορούμε να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα και να τον μοιράσουμε δίκαια, πρέπει να αποσυγκεντρώσουμε την εξουσία, πρέπει να πάμε σε σύγχρονους θεσμούς που ελέγχουν την εξουσία, για να μπορέσει πια να δημιουργηθεί ένα τοπικό πρόγραμμα ανάπτυξης στη Θράκη, που θα σώσει τη Θράκη και ειδικά το βόρειό της κομμάτι, που έχει εγκαταλειφθεί. Που θα κάνει την Ήπειρο πάλι πλούσια περιοχή, όπως ήταν παλιά, πριν μπει υπό τον έλεγχο του κεντρικού αθηναϊκού κράτους».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top