Η σύνδεση του αεροδρομίου του Ακτίου με τη Μεγάλη Βρετανία βρέθηκε στο επίκεντρο της πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Πρέβεζας.

Η παρουσία του manager της αεροπορικής εταιρείας κ. Oliver Setchell αποτέλεσε σημαντικό κίνητρο και έτσι στην πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων ανταποκρίθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, οι δήμαρχοι από την Ηγουμενίτσα, την Πάργα, την Βόνιτσα, την Λευκάδα, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πρέβεζας κ. Γιαμάς και Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι τουριστικών και λοιπών φορέων από την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, τη Λευκάδα και την Κεφαλονιά.

Η συζήτηση, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων (μετά από απαίτηση των εκπροσώπων της easyjet αφού κατά τη διάρκεια αναφέρθηκαν και οικονομικές λεπτομέρειες), ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με τις δύο πλευρές να συζητούν το πλαίσιο συνεργασίας και να θέτουν τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από το οποίο μπορεί να επιτευχθεί η δρομολόγηση αεροσκαφών της Easy jet στο Άκτιο.

«Πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική συνάντηση όπου υπήρξε πολύ δυναμική παρουσία από όλους τους όμορους νομούς και αυτό καταδεικνύει ότι γίνεται μια κοινή προσπάθεια προκειμένου η easyjet να ξεκινήσει πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Ακτίου. Έγινε ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι διότι υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν» τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr μαζί του, σημειώνοντας πως θα υπάρξει σχετικό δελτίο τύπου από την Ένωση με περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της εταιρίας κατέθεσαν την οικονομική απαίτηση που έχουν για την «προώθηση» του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος και σίγουρα το οικονομικό σκέλος είναι ένα ζήτημα που θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Να σημειώσουμε τέλος πως η συζήτηση αφορά αρχικά τη σύνδεση του αεροδρομίου του Ακτίου με το Λονδίνο για το διάστημα τουλάχιστον από Μάιο έως Οκτώβριο.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πάτσης

Πηγή: www.atpreveza.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top