Η Περιφερειακή Αρχή εμμένει για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, τόνισαν τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. 

Οι τοποθετήσεις έγιναν στο πλαίσιο απάντησης επερώτησης που είχε κατατεθεί από την παράταξη "Συμμαχία Ηπειρωτών". Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί τα τελευταία τρία χρόνια για το σκοπό αυτό, επισημαίνοντας και ευθύνες που υπάρχουν τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο για την στασιμότητα που παρατηρείται για την κατασκευή ενός σύγχρονου νοσοκομείου στην Πρέβεζα:

"Πριν επτά περίπου χρόνια υπήρχε η λογική να γίνει ένα νέο νοσοκομείο με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.  Η τότε Δημοτική Αρχή, αλλά και κόμματα, ήταν αντίθετα σε αυτή τη λογική, την οποία και πολέμησαν. Έτσι και ενώ είχε εκδοθεί ΦΕΚ για την κατασκευή του νοσοκομείου με ΣΔΙΤ, αυτό τελικά δεν προχώρησε. Το χειρότερο, πρόσθεσε, ήταν ότι ενώ δεν ήθελαν νοσοκομείο μέσω ΣΔΙΤ, δεν ετοίμασαν εναλλακτική πρόταση και λύση, όπως έκαναν στη γειτονική Λευκάδα, που δεν λέγανε μόνο ΟΧΙ και έτσι σήμερα κατασκευάζεται νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι δεν προβλεπόταν στο Χάρτη Υγείας". 

Βασικό πρόβλημα στη διεκδίκηση του έργου κατασκευής νέου νοσοκομείου, ήταν η έλλειψη προμελέτης, ώστε να μπορέσει να επιδιωχθεί η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με το σύστημα μελέτης - κατασκευής, την οποία και εκπόνησε πλέον η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε, είτε με τον βουλευτή Δ. Τσουμάνη, είτε και μόνος του, με όλες τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας. "Από την εκπόνηση της προμελέτης, διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε ούτε η απαιτούμενη έκταση, καθώς αυτή που είχε προταθεί ήταν σύνολο μικρών οικοπέδων, για τα οποία τώρα ο Δήμος πρέπει να προβεί σε νέες ενέργειες ώστε να αλλάξει οικοδομικό τετράγωνο".

Από τις συναντήσεις και τις επαφές που έχουν γίνει με τους κατά καιρούς Υπουργούς, έγινε σαφές ότι το έργο μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και αυτό απαιτεί πολιτική βούληση, τόνισε ο κ. Ιωάννου, προσθέτοντας πώς  "Σε αυτό συναίνεσε ο Πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Δ. Τσουμάνη και αυτό κατ΄ αρχάς είναι ένα μεγάλο βήμα". Την άποψη ότι η κατασκευή νέου Νοσοκομείου, μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Π.Δ.Ε. επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς όπως ανέφερε σε συνάντηση των Περιφερειαρχών που είχε γίνει στο Υπουργείο Υγείας για τον προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ, ενημερώθηκαν ότι από πλευράς Ε.Ε. δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί κανένα έργο που να αφορά νέο νοσοκομείο. 

Καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης, κάλεσε όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την κατασκευή νέου Νοσοκομείου, το οποίο όπως είπε είναι κοινωνική αναγκαιότητα.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top