«Τεχνητό ήταν το αδιέξοδο με το οποίο εξανάγκασαν το Δήμο Αρταίων να υποκύψει στο δίλημμα, Πολιτιστικό Κέντρο ή ΤΙΠΟΤΑ για το Ξενία»

Τα παραπάνω ανήκουν στην Ν.Ο. της Ν.Δ. Άρτας, που δημοσιεύθηκε στον Παρατηρητή και σε άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης στις 8 Φεβρουαρίου του 2018.
Που σημαίνει ότι ο Δήμος Αρταίων «ΥΠΕΚΥΨΕ» στις μεθοδεύσεις της τότε κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των τοπικών εκπροσώπων της.
Σήμερα έχουμε κυβέρνηση της Ν.Δ. και ρωτάμε το δήμαρχο ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ: «Θα συνεχίσεις τις ανούσιες δικαιολογίες σου για αυτό το θέμα, θα συνεχίσεις να παίζεις το παιγνίδι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσεις να λειτουργείς σαν ουρά της Όλγας Γεροβασίλη και των 12-15 ατόμων, πάνω στο θέμα του ΞΕΝΙΑ και ενάντια στο 80% της τοπικής κοινωνίας που ζητάει την τουριστική του αξιοποίηση»;
Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την τότε σχετική ανακοίνωση του κόμματος της Ν.Δ. που έφερε τον τίτλο: «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΙΑ» και τα συμπεράσματα τα αφήνουμε για τους αναγνώστες μας:
«Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Άρτας, απαντώντας στα μέλη της οργάνωσης σχετικά με το θέμα της αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας του ξενοδοχείου Ξενία Άρτας, μετά από διεξοδική συζήτηση των μελών της, τονίζει τα ακόλουθα:

Η θέση μας για το Ξενία και το ουσιαστικό άνοιγμα του κάστρου της πόλης μας στους πολίτες δεν άλλαξε.
Στηρίζουμε την βιώσιμη λύση και ως τέτοια λογικά προκύπτει η αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ για το λόγο που χτίστηκε, ως ξενοδοχείου, με αυστηρή περιφρούρηση του χώρου και διαφανείς διαδικασίες μίσθωσης του σε όποιους ενδιαφέρονται να επενδύσουν.
Η λύση αυτή θα απέφερε έσοδα στο δήμο, θέσεις εργασίας, ασφαλιστικές εισφορές, άμβλυνση του προβλήματος κλινών και εστίασης στην πόλη μας, φροντίδα για το κάστρο και θα επέδιδε τον χώρο στους πολίτες.
Η λύση αυτή λειτούργησε για δεκαετίες στην πόλη μας και λειτουργεί με επιτυχία στο πρώην Ξενία Ναυπλίου, στη Ρόδο, στα Ιωάννινα και στην Λακωνία και αλλού στην χώρα μας.
Σεβόμαστε απόλυτα τις αντίθετες απόψεις των συμπολιτών μας και το γόνιμο διάλογο που προηγήθηκε.
Οφείλουμε όμως να καταγγείλουμε τις πολιτικές μεθοδεύσεις και την επιλεκτική μεταχείριση κρατικών υπαλλήλων, εις βάρος της πόλης μας.
Στηλιτεύουμε την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους τοπικούς εκπροσώπους της, που με αυτές τις πολιτικές μεθοδεύσεις οδήγησαν την ουσιαστικά πάνδημη απαίτηση των Αρτινών συμπολιτών μας, σε τεχνητό αδιέξοδο και εξανάγκασαν το Δήμο Αρταίων να υποκύψει στο «δίλημμα», πολιτιστικό κέντρο ή τίποτα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top