Μια άκρως επίκαιρη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας.

Όπως δε, χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Άρτας Μιχάλης Νικολάου, οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν με το αντίστοιχο οπτικό υλικό αφορούν σε πτυχές της καθημερινής οικογενειακής ζωής και ειδικότερα:

1). «Θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας – Φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη», με εισηγήτρια την κα Μαρίνα Μπόζνου, Δικαστή Ανηλίκων Αθηνών, Πρόεδρο Πρωτοδικών.
2). «Σύνδεση της ενδοοικογενειακής βίας με τη νεανική παραβατικότητα και τη θυματοποίηση ανηλίκων», με εισηγήτρια την κα Ευτυχία Κατσιγαράκη, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Νομικών Ζητημάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διδάκτορα Εγκληματολογίας.
3). «Σύγχρονες μορφές νεανικής παραβατικότητας. Δαμάζοντας την οικογενειακή βία με επανορθωτική φροντίδα. Μελέτη περίπτωσης», με εισηγήτρια την κα Αφροδίτη Μαλούχου, Επιμελήτρια Ανηλίκων Πειραιά-Κοινωνική Λειτουργό, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, που μπορείνα παρακολουθήσει την ημερίδα αυτή και να απευθύνει ερωτήσεις, ώστε να επεξηγηθούν διάφοροι προβληματισμοί και να δοθούν έτσι οι δέουσες κατευθύνσεις.ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top