Εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες γεωπονικών τμημάτων από όλη την Ελλάδα δώσαμε μαζί αυτή την μάχη της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων και βγήκαμε νικητές!!

Μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες, οι οποίες ήταν οι μαζικότερες των τελευταίων ετών και με αγωνιστικές αποφάσεις οι φοιτητές σύσσωμοι αναδείξαμε μια σειρά από ζητήματα τα οποία μας απασχολούσαν.

Το κυριότερο από αυτά ήταν η έλλειψη των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων από τα πτυχία μας, ζήτημα το οποίο προέκυψε όταν το 2018 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η δήθεν πανεπιστημιοποίηση των τμημάτων, η οποία δεν αποτέλεσε ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας καθώς συνεχίζει να υπάρχει η χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, πολιτική η οποία συνεχίστηκε και από την κυβέρνηση της ΝΔ και αναπόφευκτα οδήγησε εκατοντάδες απόφοιτους στην ανεργία. Έτσι, απέναντι σε αυτή την πολιτική που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις και συνεχίζουν να υλοποιούν εμείς σηκώσαμε το ανάστημα μας και σαν Φοιτητικός Σύλλογος με γρήγορα αντανακλαστικά πραγματοποιήσαμε Γενικές Συνελεύσεις, πήραμε αποφάσεις με αγωνιστική κατεύθυνση, όπως οι μαζικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας με αποκορύφωμα την κατάληψη του τμήματος μέχρι να έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα. Όσο ήμασταν υπό κατάληψη, μέσα από τους αγώνες μας καταφέραμε οι καθηγητές μας να στηρίξουν και έμπρακτα την διεκδίκηση μας για επαγγελματικά δικαιώματα με τις παραιτήσεις τους. Ταυτόχρονα, συντονιστήκαμε με τα υπόλοιπα γεωπονικά με τα οποία αποφασίσαμε να έχουμε κοινή δράση και να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Υπουργείο Παιδείας. Αυτό είναι ακόμη ένα παράδειγμα ότι κάθε φορά που οι φοιτητές συσπειρώνονται και οργανώνουν τον αγώνα τους ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές αυτής της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων, καταφέρνουμε να ακυρώσουμε τα σχέδια τους και να διεκδικούμε το Πανεπιστήμιο που μας αξίζει! Ένα Πανεπιστήμιο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, θα μας παρέχει την πλήρη γνώση του επιστημονικού μας αντικειμένου και θα προάγει την επιστήμη και την έρευνα με άξονα το κέρδος του λαού. ΔΕΝ επαναπαυόμαστε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας κόντρα στην υποχρηματοδότηση, την έλλειψη εργαστηριακού εξοπλισμού και μόνιμου διδακτικού προσωπικού. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: • Την πλήρη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στα πτυχία όλων των πρώην ΤΕΙ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις που μπαίνουν εμπόδια για την απόκτηση του πτυχίου. • Τα πτυχία να αποτελούν την μόνη προϋπόθεση για επαγγελματική αποκατάσταση. • Άμεση πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού. • Ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας. • Επαρκή υλικοτεχνικό εξοπλισμό και εργαστηριακές υποδομές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top