Του Βασίλη Τσίρκα

Η ΝΔ υπονόμευσε συστηματικά κάθε αίσθηση ασφάλειας των πολιτών, αλλά και το αίσθημα της εμπιστοσύνης στους θεσμούς και στο Κράτος Δικαίου.

Η διακυβέρνησή της παρήγαγε μόνο ανασφάλεια και αδικία. Ταυτίστηκε με την αισχροκέρδεια, το παρακράτος, τις παρακολουθήσεις, το σκοτάδι των ανισοτήτων, των απευθείας αναθέσεων και της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου.
Άφησαν άθικτό τον ΦΠΑ, ενώ σε όλο τον κόσμο μειώνουν ΦΠΑ - έμμεσους φόρους λόγω πληθωρισμού, εξαντλώντας τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη εξαιτίας της ακρίβειας. Οι εργαζόμενοι με εισόδημα μέχρι 750 ευρώ έχασαν το 40% της αγοραστικής τους δύναμης, ενώ κατάργησαν το 8ωρο. Η μόνη αύξηση που είδαν οι συνταξιούχοι είναι αυτή που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017. Κατάργησαν τη 13η σύνταξη και οι συνταξιούχοι στερήθηκαν συνολικά 7 δισ. ευρώ σε τέσσερα χρόνια.  
Οι πολιτικές της κυβέρνησης ΝΔ ήταν αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης εμμονής της πολιτικής της ηγεσίας, η οποία πήγε τη χώρα δεκαετίες πίσω. Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες αλλού. Τα ίδια έκανε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το ίδιο έκανε, και συνεχίζει να κάνει και στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, των μεγάλων πληθωριστικών πιέσεων, της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, στηρίζοντας συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντας σε βάρος των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η Ελλάδα έγινε η ακριβότερη χώρα στις τιμές του ρεύματος και της βενζίνης σε όλη την Ευρώπη, τη στιγμή που η κυβέρνηση ξεπούλησε τη ΔΕΗ, άφησε ανεξέλεγκτους τους παρόχους ενέργειας να αποκομίζουν ουρανοκατέβατα κέρδη, επιδοτώντας την αισχροκέρδεια από τα κρατικά ταμεία, άφησε ασύδοτη την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία και στα βασικά αγαθά. Αυτές οι πολιτικές επιλογές ήταν συνειδητές, δεν ήταν αποτέλεσμα τυχαίων υπολογισμών. Ήταν συνειδητές από την αρχή έως το τέλος, με τον κ. Μητσοτάκη να αποδεικνύει σε κάθε περίσταση πόσο αδιάφορος είναι για τις κοινωνικές ανάγκες, τα μεγάλα προβλήματα και τις αγωνίες των πολιτών.
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός βαρύνεται για τη μεγαλύτερη αντιθεσμική και αντιδημοκρατική εκτροπή των τελευταίων δεκαετιών, με το σκάνδαλο των υποκλοπών, συνεχίζοντας να μην λογοδοτεί πουθενά, να μην αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, χωρίς να αισθάνεται καν την ανάγκη να απολογηθεί για ένα θέμα με το οποίο ασχολείται ολόκληρη η Ευρώπη.
Απέναντι στον κοινωνικό οικονομικό και θεσμικό κατήφορο του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, οι πολίτες έχουν μία σπουδαία ευκαιρία να στηρίξουν την πολιτική αλλαγή και να θέσουν τα θεμέλια για να γυρίσει σελίδα ο τόπος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει στο επίκεντρο του πολιτικού του προγράμματος το αίτημα για «Δικαιοσύνη παντού», το οποίο  συμπυκνώνεται στο τετράπτυχο «αύξηση μισθών - μείωση τιμών - ρύθμιση χρεών - αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος». Οι προγραμματικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν βασικούς αποδέκτες τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη, τους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους συνταξιούχους. Αυτή είναι η νέα κοινωνική συμμαχία, στην οποία θα στηριχθεί μια ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση.
Σε αυτό το πρόγραμμα θα κληθούν να τοποθετηθούν τόσο οι πολίτες όσο και τα προοδευτικά κόμματα που επιθυμούν να αποτελέσουν μέρος μιας δημοκρατικής λύσης για τον τόπο. Και η κάλπη της απλής αναλογικής θα είναι μοναδική ευκαιρία να συγκροτηθεί μια πραγματικά δημοκρατική κυβέρνηση. Η 21η Μαΐου είναι ιστορική ευκαιρία.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί τη λύση, ώστε την Δευτέρα 22 Μαΐου η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, μια δημοκρατική κυβέρνηση εκλεγμένη από την κάλπη της απλής αναλογικής, στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που εξασφαλίζει σταθερότητα και ορίζοντα τετραετίας. Μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Το δίλημμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο. Αλλαγή ή Μητσοτάκης; Απέναντι σε αυτό το δίλημμα θα αναγκαστούν να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους το βράδυ των εκλογών.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου μας δίνεται μία μοναδική ευκαιρία να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Να φέρουμε το φως της αλήθειας και της δικαιοσύνης στον τόπο. Ας το κάνουμε πράξη.

*Ο Βασίλης Τσίρκας είναι δικηγόρος, πρώην βουλευτής, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποψήφιος βουλευτής Άρτας.


ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top