Ο πρώην Βουλευτής Ν. Άρτας, και εκ νέου  υποψήφιος με το ΠΑ.ΣΟ.Κ, κ. Χρήστος Γκόκας, συμμετείχε στην Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Επιμελητήριο Άρτας με καλεσμένους Ομιλητές, τους, Σωτήρη Ζαρπαλά και Μιχάλη Χάλαρη.

Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης και κατά την  παρουσίαση του ψηφοδελτίου για το Νομό Άρτας,  ο κ. Γκόκας μίλησε προς τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος.
Ακολουθεί το κείμενο της Ομιλίας του:

«Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Χαιρετίζω την αποψινή μας δυναμική Συγκέντρωση, και καλωσορίζω τους δύο φιλοξενούμενους Ομιλητές της, αγαπητούς και άξιους φίλους και συντρόφους, τον Σωτήρη Ζαρπαλά και τον Μιχάλη Χάλαρη.
Είμαστε όλοι εδώ, λίγο πριν την κορύφωση της μάχης των Εκλογών της 21ης Μαίου. Που είναι κρίσιμες για τη χώρα, για τον Ελληνικό λαό. Που πρέπει να απαντήσει στο δίλημμα μεταξύ της Απόφασης για την Αλλαγή στον τρόπο της διακυβέρνησης της χώρας μας από τη μια, και από την άλλη αν θα παραμείνουμε σε όσα οδηγούν στη στασιμότητα και την παρακμή, όπως οι γνωστές πρακτικές και οι πολιτικές, και από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ΝΔ, και από την Κυβέρνηση Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Η απερχόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Δεν σεβάστηκε τους Θεσμούς, δεν υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον, απουσίασε η Διαφάνεια. Όπως επίσης είχε αποτύχει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα.
Η συγκέντρωση της εξουσίας στο Μαξίμου, οδήγησε σε παρακράτος και στη διολίσθηση σε παράνομες πρακτικές, όπως οι υποκλοπές, ή οι απευθείας αναθέσεις
Το επιτελικό χάος ήταν παρόν σε όλες τις κρίσεις, με αποκορύφωμα την τραγωδία των Τεμπών, τους δεκάδες νεκρούς, οι περισσότεροι μάλιστα νέοι.
Η ακρίβεια, το πλήγμα στην παραγωγή, η αποτυχία του κοινωνικού κράτους, μεγάλωσαν τις κοινωνικές ανισότητες (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια).
Λίγοι κέρδισαν πολλά, με τους πολλούς να περνούν στο περιθώριο, με τα επιδόματα αντί για εργασία, αντί για ένα κανονικό εισόδημα και Αξιοπρέπεια.
Είναι γνωστά τα υπερκέρδη των λίγων, εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, διυλιστήρια, τράπεζες.
Είναι γνωστό ότι το Ταμείο Ανάκαμψης αποτέλεσε υπόθεση για λίγους, με την Περιφέρεια και τον κόσμο της παραγωγής, και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έξω από τις επιλογές , χωρίς κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο όπως θα έπρεπε, σε κάθε Δήμο, Νομό και Περιφέρεια.
Με ελάχιστες δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Κατοικία, όπως και για τον πρωτογενή Τομέα, προβλέψεις εντελώς δυσανάλογες με την προτεραιότητα που έπρεπε να έχουν αυτοί οι Τομείς.
Φίλες και Φίλοι,
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βιώνει και ο τόπος μας, η Άρτα. Έχουμε αναδείξει τα πολλά, μικρά και μεγάλα προβλήματα , τα αδιέξοδα των συμπολιτών μας.
Σε μια περιοχή που δυστυχώς βρέθηκε έξω από κάθε σχεδιασμό και προτεραιότητα και από αυτή την Κυβέρνηση και από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Έξω από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παρά την κατά τα άλλα ισχυρή πολιτική εκπροσώπηση, με Υπουργούς, Υφυπουργούς, αλλά και Πρωθυπουργό από την Άρτα.
Τα τελευταία χρόνια, της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης , δεν υπήρξε στήριξη και ενίσχυση της απώλειας του εισοδήματος των αγορών και των κτηνοτρόφων μας.
Ακόμα περιμένουν Αποφάσεις για τα μανταρίνια, τα πορτοκάλια, τις ελιές, τα ακτινίδια, τις ζωοτροφές , ή Αποφάσεις για την ακαρπία από τον παγετό της Άνοιξης του 2021.
Αντίθετα με άλλες περιοχές και άλλα προϊόντα .
Όπως επίσης κανένα μεγάλο αναπτυξιακό , παραγωγικό έργο Υποδομής δεν προχώρησε ή δεν ξεκίνησε,
Τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα της Πεδιάδας της Άρτας είναι στάσιμα, τελευταία δημοπράτηση το 2014, καμία πρόβλεψη για τη συνέχισή τους.
• Κατασκευασμένα τμήματα, όπως και στο Αρδευτικό Πέτα- Κομπότι, δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
• Υποδομές αποθήκευσης, επεξεργασίας, μεταποίησης, δεν προχωρούν. Ούτε η αναδιάρθρωση καλλιεργειών.
• Η οριοθέτηση και διευθέτηση της Κοίτης του Αράχθου, είχε ενταχθεί τον Δεκέμβριο του 2014, από μας, με 3 Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Δεν μπορεί να το οικειοποιείται ο κ. Τσίπρας, όπως επιχείρησε εδώ στην Άρτα, πριν λίγες μέρες. Πέρασαν όμως 9 χρόνια και δεν έχουν καν εγκριθεί οι Περιβαλλοντικοί Όροι, αντί να έχει ήδη υλοποιηθεί.
• Το Δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ παραμένει κορεσμένο επί 11 και πλέον χρόνια.
• Το Γεωθερμικό Πεδίο Συκιών παραμένει αναξιοποιητο.
• Ο Αμβρακικός Κόλπος και ο ορεινός όγκος.
• Υποδομές για τουρισμό δεν υποστηρίζονται, κατά προτεραιότητα για μια μειονεκτική περιοχή όπως η Άρτα.
• Το Νοσοκομείο, έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του.
• Η Δημόσια Παιδεία, τα Τμήματα του Πανεπιστημίου στην Άρτα δεν αποτελούν προτεραιότητα για τη Κυβέρνηση.
Και πολλά άλλα μαζί συνθέτουν την φθίνουσα πορεία της Άρτας, με την κατάρρευση των εισοδημάτων των παραγωγών που οδήγησε σε μαρασμό συνολικά την Τοπική Κοινωνία και Οικονομία.
Και αυτό αντιστοιχεί στο οξύτατο Δημογραφικό Πρόβλημα για τον τόπο μας, που είναι βέβαια και γενικότερο εθνικό πρόβλημα.
Η Άρτα έχασε δύναμη, με μια φωνή λιγότερη στο Εθνικό Κοινοβούλιο.
Η Άρτα, όχι το ΠΑΣΟΚ. Για μας ο αγώνας και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Γιατί αγαπάμε τον τόπο που ζούμε και εργαζόμαστε και θέλουμε να υπάρχει μέλλον για όλους μας, για τα παιδία μας, να ζήσουμε εδώ.
Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη και στην Άρτα για να αλλάξουν οι Πολιτικοί Συσχετισμοί, να έχει αυτό τη δύναμη να συνεχίσει να εκπροσωπεί αυτό τον τόπο.
Δεν μας ταιριάζει η απογοήτευση - Συνεχίζουμε δυναμικά.
Το ΠΑΣΟΚ που έρχεται από μακριά για να δώσει την εναλλακτική Πολιτική Πρόταση για τη χώρα μας, με δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με αλληλεγγύη, ασφάλεια και αξιοπρέπεια για όλους τους Έλληνες.
Είναι το ίδιο ΠΑΣΟΚ. Ας μην προσπαθούν κάποιοι να αντιγράψουν, να κλέψουν συνθήματα ή να ασελγούν στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου.
Είναι το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων Κοινωνικών και Δημοκρατικών Αλλαγών, της ευημερίας και των μεγάλων έργων, του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων, της σύγχρονης Ελλάδα στην Ε.Ε. και στην ΟΝΕ, της ισχυρής Ελλάδας με την ένταξη της Κύπρου. Της εθνικά υπεύθυνης στάσης απέναντι στη χρεοκοπημένη οικονομία της Ν.Δ. το 2009, είναι το ΠΑΣΟΚ, που έβαλε πλάτη, το πλήρωσε, αλλά άντεξε και σήμερα με την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη, με ενότητα, καθαρές επιλογές, προοδευτική ταυτότητα και αυτόνομη πορεία, έχει στόχο να γίνει ξανά Ισχυρό, να πρωταγωνιστήσει, για να υπηρετήσει το λαό και την πατρίδα, όπως έκανε πάντα.
Σ' αυτό τον αγώνα Συνεχίζουμε αυτή την ιστορική διαδρομή για το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε τυχεροί που ζήσαμε αυτή τη διαδρομή. Είμαστε περήφανοι για το ΠΑΣΟΚ. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ, για την Αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας.
Η Άρτα Αξίζει καλύτερη τύχη.
Μπορούμε να πετύχουμε. Με όραμα και μαχητικότητα. Για την Αλλαγή και στην Άρτα. Να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο μας, νέες δυνατότητες, νέες ευκαιρίες για την Άρτα και για όλους μας, και ιδιαίτερα για τους νέους μας.
Καλό μας Αγώνα.
Θα Νικήσουμε!».


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top