Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα για την Ανάπτυξη του Μπάσκετ της ΕΣΚΑΒΔΕ, το Σάββατο 20 Ιουλίου  2024 στο Επιμελητήριο Άρτας με θέμα «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα  ΕΣΚΑΒΔΕ - Με το βλέμμα στο μέλλον των παιδιών μας» και στο οποίο έγινε αναφορά σχετικά με την Φιλοσοφία τις Προτάσεις και τις Επιλογές σε μια Νέα Εποχή του μπάσκετ που έχει ανάγκη από καινοτόμες παρεμβάσεις που θα στηρίξουν την παραγωγική διαδικασία νέων αθλητών και αθλητριών.

«Με το βλέμμα στο μέλλον των παιδιών», είναι η αρχή μιας σειράς ουσιαστικών και καινοτόμων παρεμβάσεων που έχουν ως στόχο την οργάνωση και υλοποίηση ενός πρωτοποριακού αναπτυξιακού προγράμματος καλαθοσφαίρισης.

Ομιλητές ήταν ο κ. Bane Prelevic, ο οποίος ανέπτυξε τη σημασία της βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και της ενσωμάτωσης των νέων αθλητών –τριών στην αγωνιστική διαδικασία και Δρ. Γιάννης Γράψας PhD., MSc., Προπονητικής Καλαθοσφαίρισης, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και με εξειδικευμένες λεπτομέρειες επιστημονική προσέγγιση της δημιουργίας ενός μακροπρόθεσμου μοντέλου ανάπτυξης αθλητών με συγκεκριμένο προπονητικό & οργανωτικό πλάνο και με κεντρικούς στόχους:
Τη δημιουργία μιας συνεπούς και δομημένης μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής προσέγγισης για το μπάσκετ της ΕΣΚΑΒΔΕ και
τη διαμόρφωση υψηλών προδιαγραφών αναγνώρισης, αξιολόγησης, ενσωμάτωσης και ανάπτυξης Ταλέντων την αύξηση των αθλητών-τριων και την εφαρμογή σε συνεργασία με την ΕΟΚ για πρώτη φορά στην ΕΣΚΑΒΔΕ τεχνικού προγράμματος ανάπτυξης ταλαντούχων παικτών – τριών.

Χαιρετισμoύς απηύθυναν: Ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Αθλητισμού Χρήστος Γιώτης.
Στην Ημερίδα συμμετείχε επίσης ο  Θανάσης Κυβερνήτης,  πρόεδρος ΕΣΚΑΒΔΕ και ο Άκης Καλής Ειδικός Γραμματέας Αναπτυξιακού ΕΣΚΑΒΔΕ, ενώ τη συζήτηση συντόνισε το μέλος της Αναπτυξιακής Επιτροπής της ΕΣΚΑΒΔΕ Γιώργος  Μπίστας. Μετά τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες παρουσία αρκετού κόσμου, οι ομιλητές δέχθηκαν ερωτήσεις και στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκαν σημαντικά ζητήματα για την επόμενη μέρα της ανάπτυξης για το μπάσκετ της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αρταίων – μεταξύ άλλων - ανέφερε: «Η σημερινή μας συνάντηση είναι μια σημαντική προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, αναγνωρίζοντας και δρώντας σωστά στο παρόν….Σήμερα, έχουμε την τιμή να καλωσορίζουμε τον Bane Prelevic, έναν σπουδαίο αθλητή και άνθρωπο, που με το έργο του συνεχίζει να εμπνέει και να παρακινεί τους νέους αθλητές και αθλήτριες μέσα από την Bane Prelevic Basketball Academy…Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στις εργασίες της Ημερίδας και είμαι βέβαιος ότι η σημερινή μας συνάντηση θα αποτελέσει την αρχή μιας σειράς ουσιαστικών και καινοτόμων παρεμβάσεων για την ανάπτυξη του αθλητισμού και της καλαθοσφαίρισης στην περιοχή μας».










ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top