Ύστερα από απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, ο Δήμος Αρταίων προτίθεται να υποβάλει πρόταση για τη χρηματοδότηση Ενεργειακής Αναβάθμισης του 1ου ΕΠΑΛ Άρτας, με το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης να εκτιμάται στα 1.722.956 ευρώ.

Η υποβολή της πρότασης θα υποβληθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος» και περιλαμβάνει τα εξής τρία υποέργα:

1)    Ενεργειακή αναβάθμιση με δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στο 1ο ΕΠΑΛ Άρτας.
2)    Έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης.
3)    Έργα Ο.Κ.Ω. (Οικοδομικών Κατασκευαστικών Υποδομών).

Οι ενεργειακές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο σχολικό κτίριο είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες τόσο όσον αφορά στη χρήση όσο και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Η μελέτη θα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:
Θερμομόνωση οροφής και τοποθέτηση εξωτερικής θερμοπρόσοψης.
Αντικατάσταση κουφωμάτων.
Αντικατάσταση υφιστάμενου λέβητα και καυστήρα με νέο λέβητα υψηλής απόδοσης.
Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του κτιρίου.

Ο στόχος της παρέμβασης είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να αναβαθμίσει το 1ο ΕΠΑΛ, το οποίο φιλοξενεί περίπου 800 μαθητές και καθηγητές.

Επιπλέον, τονίζεται η προτεραιότητα που θα δοθεί σε σχολικά κτίρια ώστε να αναβαθμι-στούν και να βελτιωθούν οι υποδομές, να προωθηθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε να υπάρχει αποδοτικότητα και εξοικονόμηση και οι συνθήκες για τους μαθητές να βελτιωθούν στο μέγιστο βαθμό.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top