Ερώτηση για τα προβλήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου Άρτας, οι οποίες στεγάζονται σε μισθωμένες μη λειτουργικές κτιριακές εγκαταστάσεις και την προώθηση του ζητήματος της μεταστέγασής τους στο παλιό Δικαστικό Μέγαρο, κατέθεσε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας προς στον Υπουργό Δικαιοσύνης.  Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρεται στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη λειτουργία του Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου Άρτας σε ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις που ούτε λειτουργικές ούτε και ασφαλείς είναι, κάνει μια ιστορική αναφορά στα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα για το θέμα της αναπαλαίωσης του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου στο οποίο προβλέπεται να γίνει η μεταφορά των δικαστικών υπηρεσιών και τονίζει την καθυστέρηση που έχει υπάρξει για την προώθηση του ζητήματος.

Για το λόγο αυτό ζητά από τον Υπουργό να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση του ζητήματος της αναπαλαίωσης και μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου Άρτας στο παλαιό Δικαστικό Μέγαρο.     

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Προς:      Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
     κ. Χ. Αθανασίου

Θέμα: Στέγαση του Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου Άρτας
    Κύριε Υπουργέ,
    Σημαντικά είναι τα προβλήματα όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου Άρτας εξαιτίας των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων στις οποίες στεγάζονται. Εγκαταστάσεις μισθωμένες,  οι οποίες ούτε λειτουργικές είναι ούτε και ασφαλείς, χωρίς καμία πρόβλεψη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
    Η προβληματική αυτή κατάσταση, η οποία εντείνεται συνεχώς λόγω της αύξησης των αρμοδιοτήτων των ανωτέρω δικαστικών υπηρεσιών και συνεπώς της δικάσιμης ύλης, είναι γνωστή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως άλλωστε διαπιστώνεται και στο υπ΄αριθ. 57682/10.7.2012 σχετικό έγγραφο που υπογράφει ο Γ.Γ. κ. Κανελλόπουλος.
    Με το ίδιο έγγραφο και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες στέγασης του Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου Άρτας, ζητήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Άρτας, η ανακαίνιση του οποίου από το 2008  έχει ανατεθεί με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών στην εταιρεία Θέμις Κατασκευαστική.
    Το Υπουργείου Οικονομικών ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Υπουργείου σας, παραχώρησε με την αριθ. πρωτ. Δ10Α1070656/560ΕΞ2013/18.04.2013 απόφαση του το εν λόγω κτίριο.
    Με δεδομένο τις ανωτέρω αποφάσεις και την ολοκλήρωση της μελέτης αναπαλαίωσης του παλιού Δικαστικού Κτιρίου, φαίνεται πως θα μπορούσε να προχωρήσει απρόσκοπτα η μεταφορά των δικαστικών υπηρεσιών σε ένα καλύτερο και πιο λειτουργικό κτίριο.
    Ωστόσο όμως, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, δεν έχουν υπάρξει επί της ουσίας οι απαραίτητες ενέργειες από τον αρμόδιο φορέα για την άμεση προώθηση του ζητήματος. Λόγω αυτής της στασιμότητας που παρατηρείται, το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, σε συνεδρίαση του στις 19/6/2013, αποφάσισε την αποχή όλων των μελών του συλλόγου από τις δικασίμους των ανωτέρω δικαστηρίων αρχής γενομένης από το νέο δικαστικό έτος, μια απόφαση που αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικές  καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης  και φυσικά ταλαιπωρία στους πολίτες.  
ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.    Σε ποιους λόγους οφείλεται η παρατηρούμενη καθυστέρηση στην προώθηση του έργου της ανακαίνισης του παλαιού Δικαστικού κτιρίου, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει πίσω οι διαδικασίες που απαιτούνται όπως για παράδειγμα η δημοπράτησή του;
2.    Σε τι στάδιο βρίσκεται τώρα το εν λόγω έργο;
3.    Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε για την άμεση προώθησή του και επιτάχυνση των διαδικασιών που υπολείπονται;
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που έχετε θέσει ως Υπουργείο;

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top