Αποστομωτική απάντηση σε όσους «ελαφρά τη καρδία» ή από σκοπιμότητα, κρίνουν αρνητικά το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων, έδωσε ο Αντιδήμαρχος ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΛΑΡΑΣ, με αφορμή και τις αυξημένες ανάγκες για καθαριότητα στη θερινή περίοδο!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΗΧΩ», ο κ. Αντιδήμαρχος ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ότι σήμερα, επί «Καλλικράτη» και σε πενταπλάσια έκταση κάλυψης της καθαριότητας, η δημοτική υπηρεσία διαθέτει 32 εργαζόμενους, έναντι 49 επί «Καποδίστρια» και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Πιο συγκεκριμένα γράφει:

Γρ. Βλάρας: «Οι εργαζόμενοι προσφέρουν υπηρεσίες πάνω από τις δυνάμεις τους»
Είμαστε σε οριακό σημείο, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Υπεύθυνος Τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου, Γρήγορης Βλάρας αναφερόμενος στο ελάχιστο προσωπικό με το οποίο ο Καλλικρατικός Δήμος Αρταίων καλείται να ανταποκριθεί σε όλο το εύρος της γεωγραφικής του έκτασης κάτι που, όπως είπε, επιτυγχάνεται λόγω της υπεράνθρωπης προσπάθειας που καταβάλλεται από τους εργαζόμενους του τομέα, για την οποία τους ευχαρίστησε.

Ο κ. Βλάρας με αφορμή και τις αυξημένες ανάγκες για καθαριότητα στην θερινή περίοδο, ανέφερε ότι όλη η εργασία γίνεται σήμερα από 32 εργαζόμενους, όταν στο παρελθόν ο Δήμος Αρταίων με την γεωγραφική έκταση που είχε ως Καποδιστριακός, σημερινή Δημοτική Ενότητα, είχε 49 άτομα προσωπικό.  «Παρόλα αυτά κάνουμε ό,τι μπορούμε έτσι ώστε να μην κριθεί ελλιπής η παροχή υπηρεσιών», είπε ο ίδιος μεταφέροντας δημόσια τις ευχαριστίες τους προς όλους τους εργαζόμενους και υπογραμμίζοντας ότι «Στην προσπάθεια που υπάρχει σήμερα να λένε όλοι ότι οι εργαζόμενοι είναι τεμπέληδες σε κάθε τομέα για να προωθούν απολύσεις, δεν θα ακολουθήσουμε και τονίζω ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αρταίων και στην καθαριότητα δουλεύουν με πολύ ζήλο και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ανταποκριθούμε και στις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού. Στηρίζουμε ως Δήμος και τους εργαζόμενους που αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε ότι θέλουν πλέον να απολύσουν από τους Δήμους γιατί παρείχαν υπηρεσίες σημαντικές και μακάρι να το κατανοήσουν αυτό όσοι πήραν ή παίρνουν τέτοιες τις αποφάσεις».

Οι αναφορές αυτές, έγιναν με αφορμή την εφαρμογή εντατικής καθαριότητας με πλυστικό μηχάνημα που έχει ξεκινήσει ήδη σε διάφορα σημεία του Δήμου και σε δημοτικές ενότητες. Ο κ. Βλάρας ανέφερε ότι πάντοτε γίνεται πλύσιμο δρόμων, πλατειών και πεζοδρόμων όταν απαιτείται, όμως μεσούσης της θερινής περιόδου απαιτούνται περισσότερες εφαρμογές. «Καταλαβαίνετε ότι το χειμώνα η ανάγκη για πλύσιμο είναι πολύ μικρότερη και μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, χρειάζεται πλύσιμο. Όμως από τη στιγμή που ανέβηκαν οι θερμοκρασίες καθημερινά γίνεται πλύσιμο σε διάφορα σημεία, και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Έχουμε μάλιστα τονίσει και θα επαναλάβω ότι αν σε κάποιο Δημοτικό ή Τοπικό Διαμέρισμα χρειάζεται να πλυθεί μια πλατεία ή ένα σημείο για οποιοδήποτε λόγω, να επικοινωνήσει το τοπικό συμβούλιο ή και οι πολιτιστικοί Σύλλογοι που ίσως να θέλουν να κάνουν μια εκδήλωση στο χώρο αυτό με την υπηρεσία καθαριότητας και εμείς θα ανταποκριθούμε».

Χρειάζεται προσοχή από τους επαγγελματίες
Αναφορικά με την οδό Αμβρακίας στην Άρτα, απ’ όπου εκφράζονται τα περισσότερα παράπονα την καλοκαιρινή περίοδο για λόγους δυσοσμίας, ο κ. Βλάρας ανέφερε ότι έχει πλυθεί επανειλημμένως και μάλιστα όπως είπε «Οι κάτοικοι στην περιοχή αυτή έχουν δίκιο, να το επισημαίνουν, γιατί εκεί συγκεντρώνονται πολλές ρυπογόνες δραστηριότητες. Για το λόγο αυτό πλύναμε πρόσφατα και τους κάδους και θα τους ξαναπλύνουμε, όπως και τον πεζόδρομο, δίπλα και γύρω από την λαϊκή αγορά και τα ιχθυοπωλεία», είπε χαρακτηριστικά.
Όμως ο ίδιος δεν παρέλειψε να απευθυνθεί στους επαγγελματίες της περιοχής και να ζητήσει την δική τους συνεργασία, κάτι που όπως είπε δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις που έχει απευθύνει δεν υπάρχει στον αναγκαίο βαθμό. Είπε συγκεκριμένα «Έχω ζητήσει και κάνω ξανά έκκληση προς όλους να μην πετάνε στους κάδους χωρίς σακούλα ζωικά απόβλητα. Είναι καλοκαίρι και σε μια ώρα αυτά θα αρχίσουν να βρωμάνε. Σας λέω λοιπόν ότι δεν το σέβονται αυτό όσο πρέπει. Τι άλλο να πούμε δηλαδή; Βρίσκουμε στους κάδους σκόρπια τέτοια απορρίμματα. Να μη τι άλλο συνιστά πολιτισμό για όλους να σεβόμαστε την καθαριότητα και την υγιεινή». Όσο για τους ξεχωριστούς ειδικούς κάδους που είχαν μοιραστεί πριν ένα χρόνο περίπου στους επαγγελματίες της περιοχής για να τοποθετούν εκεί και να κρατούν εντός των καταστημάτων τα απορρίμματα αυτά ώστε να τα πετούν απευθείας στην επομένη μέρα στο απορριμματοφόρο και να μην μένουν μέσα στους κάδους, ο ίδιος είπε ότι «Δεν απέδωσε όσο θα έπρεπε ούτε αυτό το μέτρο».

Νέοι κάδοι στους πεζοδρόμους
Αναφορικά με την παρατήρηση πολιτών για περισσότερους κάδους σε σημεία που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος ή είναι επισκέψιμα ο κ. Βλάρας μετέφερε ότι η απάντηση του Δήμου στο αίτημα αυτό άρχισε ήδη να δίνεται στην πράξη και συγκεκριμένα ανέφερε ότι τοποθετήθηκαν δυο νέοι ευρύχωροι κάδοι στην παραποτάμια περιοχή όπου πηγαίνει πολύς κόσμος για βάδισμα και άλλες δραστηριότητες, ενώ θα ακολουθήσει εντός των ημερών και τρίτος. Επιπλέον ανέφερε ότι δυστυχώς πολλοί από τους κάδους στους κεντρικούς πεζοδρόμους έχουν καταστραφεί παρά το γεγονός ότι ήταν πέτρινοι, και ήδη έχουν προγραμματιστεί και αναμένεται να έρθουν και να τοποθετηθούν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες νέοι κάδοι, που θα τοποθετηθούν κατά μήκος των δρόμων και πεζοδρόμων στην πόλη. Πάντως ο ίδιος αναφερόμενος στην φθορά των τελευταίων πέτρινων κάδων, που ομολογουμένως έχουν αντέξει περισσότερο από άλλους στο παρελθόν είπε: «Δυστυχώς ακόμη και οι πέτρες δεν αντέχουν μπροστά στην μανία βανδαλισμών από κάποιους», αναφέροντας ότι έχουν σπάσει τους περισσότερους εξ αυτών.
 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top