Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αλλά και έμμεσες διαβεβαιώσεις του δημάρχου Αρταίων ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, «γενναίες» θα είναι οι μειώσεις της τιμής του νερού και όλων των δημοτικών τελών, για το 2014. Η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος, συμμεριζόμενοι τα μεγάλα και σοβαρά οικονομικά προβλήματα όλων των νοικοκυριών, όλων των επαγγελματιών και όλων των επιχειρήσεων, θα πάρει αυτή την απόφαση, με βάση και τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης και έρευνας που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ο υπολογισμός των νέων δημοτικών τελών θα γίνει με βάση τα πραγματοποιηθέντα έσοδα και έξοδα στη διετία 2012-2013.

Ακόμη θα πρέπει να πούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων είχε πάρει απόφαση να γίνει ξανά μέτρηση των τετραγωνικών μέτρων όλων των ιδιοκτησιών, προκειμένου να υπάρξει δίκαιη μεταχείριση στην καταβολή των δημοτικών τελών.

Το έργο της καταμέτρησης έγινε από εταιρία και για λογαριασμό του Δήμου και αποδείχτηκε ότι περίπου 8.500 ιδιοκτησίες δήλωναν μηδενικά τετραγωνικά μέτρα, με αποτέλεσμα, όπως είπε ο ίδιος ο δήμαρχος, να μην πληρώνουν τέλη.
Η συλλογιστική λοιπόν της απόφασης για νέα καταγραφή, ήταν να πληρώνουν ισότιμα και αναλογικά ΟΛΟΙ.

Βέβαια με την εν λόγω καταμέτρηση εμφανίστηκαν πολλά λάθη, προέκυψαν προβλήματα και εκδηλώθηκαν και αντιδράσεις, κυρίως από κατοίκους των χωριών, οι οποίοι κάνουν λόγο για αυθαίρετα νούμερα, στα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους.
Για την περίπτωση και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ήταν κατηγορηματικός: «Αν έγιναν λάθη, αν η εταιρία που ανέλαβε την καταμέτρηση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, δεν πρόκειται να πληρωθεί. Διαβεβαιώνω τους δημότες ότι κανείς δεν θα αδικηθεί…»!

Με βάση λοιπόν τα προαναφερόμενα, οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων, με τη νέα καταγραφή προβλέπουν σημαντική αύξηση των δημοτικών εσόδων και με βάση αυτή την εκτίμηση, ο δήμαρχος υποσχέθηκε τις «γενναίες» μειώσεις στα δημοτικά τέλη.

Τέλος οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top