LINK A : https://apply.workable.com/j/247F7D2C05

LINK B: https://apply.workable.com/j/24567C25E0

---------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Με κλικ στο μπάνερ ή ΕΔΩ, δείτε τα δρομολόγια και πληροφορίες για το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ 'Αρτας

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


«Δεν είμαι καβαλημένο καλάμι, ούτε ψώνιο», για να θέλω να γίνω υποψήφιος Δήμαρχος. Έχω και «τραχανά απλωμένο» στην Αθήνα, όπου ασκώ τα δημοσιογραφικά και δικηγορικά μου καθήκοντα και ζω με την οικογένειά μου…»!

Τα παραπάνω «ορθά-κοφτά», ανήκουν στον γνωστό δημοσιογράφο ΑΡΗ ΡΑΒΑΝΟ, τον οποίο πρότειναν για υποψήφιο Δήμαρχο Αρταών και κάποια δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων τον εμφάνιζαν σαν διεκδικητή της κομματικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια απάντησή του στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» ο κ. Ραβανός μας κάνει επίπληξη, γιατί «αυθαίρετα», τον τοποθετήσαμε στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ κι «αν έχουμε στοιχεία» για κάτι τέτοιο, να τα παρουσιάσουμε.

Σε ποιο σημείο του σχετικού κειμένου μας, υποστηρίξαμε κάτι τέτοιο κ. Ραβανέ; Άλλοι τα λένε αυτά, εμείς τα αναπαράγουμε.

Κακώς; Να το δεχτούμε και ζητάμε συγνώμη!

Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» πήρε πολιτική θέση, για ένα θέμα που αφορά το Δήμο μας.

Λίγοι Δήμαρχοι Αρταίων ήταν και μέλη των κομμάτων που τους στήριξαν ή είχαν ακόμη και το κομματικό χρίσμα.

Αλλά τα «κομματικά μαγειρεία», τους «σερβίριζαν».

Πάντως με την απάντησή του, ο κ. Ραβανός μας δικαιώνει απόλυτα, γιατί στο δημοσίευμά μας είχαμε πει ότι: «Καλείται ένας αρτινός που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά και κοινωνικά στην Αθήνα, να επανέλθει στην Άρτα, για να αναλάβει τις τύχες του Δήμου Αρταίων, ελλείψει άλλου καταλληλότερου ατόμου από το χώρο ή και από όλη την τοπική κοινωνία;

Διότι άλλο είναι να τον προτείνεις για υποψήφιο βουλευτή Άρτας, που τον περισσότερο χρόνο τον καταναλώνει στην πρωτεύουσα και άλλο για Δήμαρχο Αρταίων, που υποχρεώνει τον ενδιαφερόμενο να αλλάξει τόπο διαμονής, να παραιτηθεί από τη δουλειά του, να αλλάξει τρόπο ζωής.

Ρωτήθηκε ο Άρης Ραβανός αν θέλει να θυσιάσει όλα τα προαναφερόμενα, για να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα του Δήμου Αρταίων;

Κι αν ρωτήθηκε ποια είναι η απάντηση;

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Άρης Ραβανός δεν έχει τέτοιες προθέσεις, γιατί αν είχε, θα τις έκανε κάποια στιγμή ο ίδιος γνωστές».

 

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του κ. Ραβανού έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Στασινέ, καλημέρα σας από την Αθήνα, όπου όπως αναφέρεται, ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι. Διάβασα το δημοσίευμά σας στον «Παρατηρητή» και θέλησα να σας στείλω ένα μικρό μήνυμα με μερικές διευκρινίσεις για να γνωρίζετε κάποια πράγματα. Δεν θα κάνω κριτική, ούτε στον τίτλο, ούτε στο περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Εξάλλου είμαι 20 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος σε κεντρικό ΜΜΕ και δεν θα έκανα ποτέ το λάθος να διαμαρτυρηθώ για δημοσίευμα, εκτός και εάν έχει ανακρίβειες ή κάνει εσκεμμένα επίθεση.
 
Αρα, το μήνυμά μου, ας μην ληφθεί παρακαλώ, ως διαμαρτυρία, αλλά ως κίνηση διευκρίνησης ορισμένων σημείων. Για τις διεργασίες στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και έχω ενημερωθεί από την καθημερινή ανάγνωση των τοπικών εφημερίδων και σάιτ. Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι στην Αθήνα, έχω επαφή με την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, τελείωσα το σχολείο, ζουν οι γονείς μου και ανεβαίνω πολύ τακτικά, όχι για δημόσιες σχέσεις, αλλά για να δω τους δικούς μου ανθρώπους και φίλους. Το πατρικό μου είναι εκεί, οι τάφοι των προγόνων μου, τα εκλογικά μου δικαιώματα, κ.α. Αυτό βέβαια είναι προσωπικό και δεν αφορά κανέναν. Και όπου μπορώ να βοηθήσω την Αρτα το κάνω με πολύ αγάπη και προφανώς το γνωρίζετε.
 
Μακριά από εμένα η ανέξοδη και ανεδαφική κριτική, απλά για την κριτική. Το γεγονός ότι με προτείνουν κάποιοι άνθρωποι στην πόλη μας είναι θετικό και τους ευχαριστώ. Το έχω δει το…«έργο» πολλές φορές στο παρελθόν και τυχαίνει να συμβαίνει ειδικά με δημοσιογράφους. Κατά καιρούς έχω διαβάσει ότι κατεβαίνω για βουλευτής (και μάλιστα άλλου κόμματος από αυτό που αναφέρεται στο δημοσίευμά σας), δήμαρχος, περιφερειάρχης, μόνο δεσπότης δεν γράψανε. Μπορούν να γίνουν όλα; Τι μια περίοδο να εμφανίζομαι ως υποψήφιος της μιας πλευράς και την άλλη της άλλης; Αρα, δεν τα σχολιάζω.

Νομίζουν όλοι ότι ο βασικός μας στόχος είναι  να πολιτευτούμε ή να είμαστε υποψήφιοι; Εχουμε και δουλειές να κάνουμε. Κατά καιρούς λέγονται και γράφονται διάφορα, αλλά δεν γίνεται να διαψεύδονται όλα και να κάνουμε δηλώσεις για να σταματήσουν διάφοροι τα σενάρια που γίνονται πολλές φορές ανέξοδα.
 
Προφανώς το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΗΧΩ της Αρτας» αποτυπώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τι έχει γίνει. Γράφετε όμως ότι ουδέποτε εξεδήλωσα επιθυμία, ακόμα και σήμερα που άνοιξαν οι διεργασίες επιλογής των υποψηφίων από όλα τα κόμματα. Αυτό είναι σωστό, αλλά είναι λάθος πως πρόκειται για ένα ανούσιο προσωπικό ή κομματικό παιχνίδι. Δεν έχω διάθεση για προσωπικά παιχνίδια και είμαι πολύ ευθύς όταν θέλω πραγματικά κάτι.
 
Όπως γνωρίζετε είμαι δημοσιογράφος στα Νέα και στο Βήμα της Κυριακής, διατηρώ εκπομπή στην ΕΡΤ-1 κάθε Παρασκευή απόγευμα και παράλληλα κάθε πρωί κάνω και ένα πολιτικό σχόλιο σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης. Παράλληλα με τα δημοσιογραφικά μου καθήκοντα είμαι και δικηγόρος και επίσης η οικογένειά μου είναι στην Αθήνα.

Άρα, έχω «απλωμένο τραχανά στην Αθήνα», όπως λέμε και στην Ήπειρο. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες να είμαι υποψήφιος στην Αρτα, ακόμα και εάν ενδόμυχα το σκέφτομαι ή θα μου άρεσε.
 
Με το ζόρι, χρησιμοποιώ τη λέξη που γράψατε, κανείς δεν κάνει κάτι, μόνο που στην περίπτωσή μου δεν ισχύει η επισήμανση «με το ζόρι». Έχω πει κατ’ επανάληψη σε πολλούς, γιατί αυτή η συζήτηση και η προτροπή – πρόταση να κατέβω γίνεται εδώ και μήνες, ότι ο ή οι υποψήφιοι πρέπει να ζουν στην Αρτα και μόνο εάν δεν βρεθεί κοινός τόπος να συμφωνήσουν να συζητηθεί μια εναλλακτική ενός Αρτινού είτε από την Αθήνα είτε από την Αρτα. Όπως και σε όλες τις πόλεις, έτσι και στη δική μας έχουν ένα μεγάλο ελάττωμα, ο ένας να αλληλοεξοντώνει τον άλλον και να τον κονταίνει για τους δικούς του λόγους, ενώ οι εγωισμοί είναι πολύ ισχυροί και εξουδετερώνουν την οποιαδήποτε φιλοδοξία.
 
Δεν είμαι «καβαλημένο καλάμι» ούτε ψώνιο για να θέλω πάση θυσία να γίνω υποψήφιος για υποψήφιος Δήμαρχος. Δεν είναι αυτό που μου λείπει από την ζωή μου, η οποία ακολουθεί ένα δρόμο στην Αθήνα και είμαι και πολύ καλά σας πληροφορώ. Υπό συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις θα μπορούσε να συζητήσει κανείς αυτό που γράφετε, αλλά σήμερα, όπως είναι οι πολιτικές συνθήκες στην Άρτα, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Γι’ αυτό όμως και για την παρασκηνιακή διακομματική συμμαχία που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο θα μιλήσουμε στο μέλλον.
 
Το βασικό όμως λάθος που κάνετε είναι ότι με χαρακτηρίζετε αλεξιπτωτιστή και φυτευτό από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ. Σας έδωσα ποτέ –νομίζω έχουμε να συναντηθούμε πάνω από 15 χρόνια από κοντά- την εντύπωση αλεξιπτωτιστή ή φυτευτού; Η προσωπικότητά μου δεν μου το επιτρέπει.
 
Γνωρίζετε αλήθεια ότι είμαι κομματικό μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ; Από πού αγαπητέ κύριε Στασινέ προκύπτει αυτό που λέτε που δεν έχει αναφέρει ουδείς τα τελευταία χρόνια της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ αγαπητέ κύριε Στασινέ είμαι δημοσιογράφος και δεν είμαι μέλος ή στέλεχος κόμματος. Το τι πιστεύω είναι δικό μου θέμα και εάν θέλετε το συζητάμε κατ’ ιδίαν, αλλά δεν ενδιαφέρουν κανέναν νομίζω, από τη στιγμή που δεν έχω δηλώσει δημόσια ότι θα είμαι υποψήφιος.
 
Στην περίπτωση όμως που θα ήμουν υποψήφιος δεν με ενδιέφερε το χρίσμα κανενός κόμματος, αλλά να γίνει μια ευρύτερη διακομματική συνεργασία και συμμαχία διαφόρων δυνάμεων. Εάν υποθετικά θέλω να είμαι, θα είμαι και χωρίς την στήριξη κόμματος, η οποία δεν με ενδιαφέρει γενικά. Η κοινωνία τα έχει ξεπεράσει τα κόμματα και το γνωρίζετε, ειδικά σε τοπικές εκλογές.
 
Επίσης, δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σε κανέναν δημόσια για το εάν θα πολιτευθώ ή όχι. Αυτό είναι καθαρά μια δική μου απόφαση και θα το πω εγώ όταν πρέπει, εάν πρέπει και εάν έρθει ποτέ η ώρα και όχι όταν επιλέξουν διάφοροι. Αρα, δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντώ στα διάφορα δημοσιεύματα.
 
Ακόμη, εντελώς αυθαίρετα γράφετε ότι οφείλω να το πω στο κόμμα μου εάν θα είμαι υποψήφιος ή όχι. Ποιο είναι το κόμμα μου; Γνωρίζετε κάτι που δεν ξέρω; Διότι αν γνωρίζετε αγαπητέ κύριε Στασινέ, αυτό θα πρέπει να το υποστηρίξετε με στοιχεία, αλλιώς είναι λάθος και πρέπει να επανορθώσετε άμεσα, κάτι που πιστεύω θα πράξετε στα πλαίσια της δημοσιογραφικής σας αξιοπιστίας και της πορείας πολλών ετών στο χώρο.
 
Ακόμη, εάν διαβάζατε την αρθρογραφία μου στον τοπικό τύπο (εφημερίδα Γνώμη) υποστηρίζω με έμφαση και ένταση εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα χρίσματα. Συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου έγραψα στην Γνώμη: «Τα ‘‘χρίσματα’’ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι μια ξεπερασμένη διαδικασία. Οι τοπικές κοινωνίες είναι μπροστά από το κόμματα και το σημαντικότερο είναι να μπορούν αυτές να εκφρασθούν». Επίσης, στις 17 Οκτωβρίου έγραψα: «Θα μου επιτρέψετε και κάτι προσωπικό. Όπως προανέφερα, παρακολουθώ τις διεργασίες με την επιβαλλόμενη, από τη θέση και τη διαδρομή μου, απόσταση, αλλά κυρίως και λόγω ιδιαίτερα αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων στην Αθήνα. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση σε όλα τα πρόσωπα που φαίνεται πως εκδηλώνουν ενδιαφέρον να ηγηθούν διαφόρων προσπαθειών. Εξάλλου στην πόλη μας υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που τους χρειάζεται να βγουν μπροστά. Στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να υπερβαίνουμε πολιτικές διαχωριστικές γραμμές. Ο τόπος μας έχει πολλούς άξιους και έμπειρους ανθρώπους, όπως γνωρίζουν, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν. Επίσης, είναι τιμητικό να συζητούν αρκετοί συμπολίτες μας το όνομά μου και τους ευχαριστώ. Στο νοσηρό παρασκήνιο μου αποδίδονται διάφορα ευφάνταστα σενάρια, αλλά και τα αντίθετά τους! Δεν με αφορούν. Θα παρακαλούσα τους πάντες να το σεβαστούν».
 
Πόσο πιο σαφής να γίνω; Δεν μπορώ να παρεμβαίνω συνέχεια, διότι θα έφερνα τα αντίθετα αποτελέσματα.
 
Θα σας παρακαλούσα λοιπόν για την ανάρτηση της απάντησής μου και της επανόρθωσης εκ μέρους σας».
 

Με εκτίμηση
Αριστείδης (Αρης) Ραβανός
 

Υ.Γ. Στο μόνο που δηλώνω φανατικά υποψήφιος 100% είναι να συμμετάσχω και εγώ και να βοηθήσω με τον τρόπο μου, όπως και άλλοι Αρτινοί της Αθήνας, σε μια παναρτινή προσπάθεια να βρει η ιστορική μας «Αναγέννηση Αρτας» τον δρόμο της και να την δούμε ξανά όσο πιο ψηλά γίνεται στις εθνικές κατηγορίες και να ξεφύγει από την μιζέρια των τελευταίων ετών.



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top