LINK A : https://apply.workable.com/j/247F7D2C05

LINK B: https://apply.workable.com/j/24567C25E0

---------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Με κλικ στο μπάνερ ή ΕΔΩ, δείτε τα δρομολόγια και πληροφορίες για το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ 'Αρτας

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 



Την ιστορία της σφαγής του Κομμένου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι του Πολύδροσου Άρτας το βράδυ της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου.

Με πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολύδροσου και τη συνεργασία του προέδρου του Αιμίλιου Βασιλείου, ο Δημήτρης Βλαχοπάνος και ο Ηλίας Λάμπρης πρόβαλαν στην αίθουσα του Συλλόγου βίντεο με το χρονικό της σφαγής μέσα από μαρτυρίες επιζώντων της καταστροφής. Παρότι πολλοί από το κοινό γνώριζαν την ιστορία του ολοκαυτώματος, ένιωσαν ωστόσο συγκλονισμένοι από τις σκηνές που περιέγραψαν με το δικό τους τρόπο οι αφηγητές.
Μετά την προβολή ακολούθησε σύντομη συζήτηση και σχολιασμός των γεγονότων της γερμανικής κτηνωδίας. Ο λόγος επικεντρώθηκε στα πιο τραγικά θύματα: τις γυναίκες και τα παιδιά. Το ερώτημα που κάθε φορά πλανάται είναι πώς μπόρεσαν οι Γερμανοί στρατιώτες να διαπράξουν τόσο φρικιαστικά εγκλήματα. Και η απάντηση που δίνεται είναι πως στον πόλεμο εξαγριώνονται και αποκτηνώνονται οι άνθρωποι. Και πως οι στρατιώτες που επιδόθηκαν στις απερίγραπτες αυτές πράξεις δε γεννήθηκαν εγκληματίες.

Έγιναν εγκληματίες μέσα από τη συστηματική καλλιέργεια του ναζισμού και τη δημιουργία μιας ανώμαλης συνείδησης, που διδάσκεται να μισεί τον διαφορετικό και τον ξένο, δολοφονώντας χωρίς οίκτο τον αδύναμο και ανυπεράσπιστο.  Την εκδήλωση παρακολούθησαν και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Πολύδροσου.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top