Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας επισκεφτήκαμε με την Όλγα Γεροβασίλη και συναντηθήκαμε με τους εργαζόμενους και τον διοικητή του νοσοκομείου σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα και την υγειονομική κατάσταση στην περιοχή μας.

Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράστασή μας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε όλους τους εργαζόμενους και τονίσαμε ότι θα είμαστε αρωγοί σε κάθε διεκδίκηση στην κατεύθυνση της στήριξης του Νοσοκομείου και της προάσπισης της δημόσιας υγείας, αλλά θα ασκούμε και αυστηρή κριτική, όπου διαπιστώνονται λάθη και παραλείψεις.    
Οι εργαζόμενοι του ΓΝΑ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης τόνισαν ότι, ακόμη και τώρα, μετά από 8 μήνες, δεν υπάρχει κανένα πλάνο διαχείρισης είτε σε κεντρικό είτε σε περιφερειακό επίπεδο και έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες μέρες, καθώς αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση των μολύνσεων από Covid.
Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια δραματική κατάσταση. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή δεν ήταν αναπόφευκτη. Η ασφυξία του συστήματος υγείας, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εγκληματική αδράνεια, στον εγκληματικό εφησυχασμό του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης.
Το δεύτερο lockdown αποτελεί απόδειξη και ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση είχε έξι ολόκληρους μήνες για να ενισχύσει τη δημόσια Υγεία. Αντί, όμως, να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία και να προετοιμάσει την άμυνα της χώρας, επέλεξε να θριαμβολογεί και να εκπέμπει μηνύματα εφησυχασμού στην κοινωνία.
Δεν προσέλαβε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία.
Δεν μερίμνησε για την επαρκή προσθήκη νέων ΜΕΘ στο ΕΣΥ.
Δεν προχώρησε στη μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ για όλους τους πολίτες.
Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή την κυβέρνηση να εκπονήσει ένα εξάμηνο σχέδιο για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, να καλυφθούν οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών, να εξασφαλίσει μονάδες εντατικής θεραπείας, να σχεδιάσει μια ενιαία στρατηγική σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Η κοινωνία αγωνιά για τις επιπτώσεις της πανδημίας τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Μοναδική μας έγνοια αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η ανθρώπινη ζωή και η ζωή με αξιοπρέπεια. Μοναδικά μας όπλα η αλληλεγγύη, η συλλογική ευθύνη και η διεκδίκηση.



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top