Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και στα πλαίσια της οργάνωσης δράσης «Ημέρες Πανελλαδικής διαμαρτυρίας δικηγόρων», την Πέμπτη 15-04-2021 και ώρα 12:00΄στο χώρο κάθε Πρωτοδικείου της χώρας, θα πραγμα-τοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δικηγόρων, για την αντιφα-τική και κακή νομοθέτηση που δημιουργεί ανασφάλεια

δικαίου, αιφνιδιά-ζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα των πολιτών, καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Πολιτείας ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου.
Στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας που υπογράφεται από τον πρόεδρο Μιχάλη Νικολάου και τη γεν. γραμματέα Φωτεινή Σκουτέρη, αναφέρονται τα εξής:
«Το κεντρικό σύνθημα θα είναι «Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης – Η αξιοπρέπεια των Δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη», αναφορικά με τη διεκδίκηση των ανωτέρω θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων που έχει θέσει η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Όσον δε αφορά το Δικηγορικό Σύλλογό μας, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Πρωτοδικείου μας.
 Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος και το Ν. 4703/2020 και θα γνωστοποιηθεί στο αρμόδιο Α.Τ. Άρτας, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 3§ 1 & 2 του Ν. 4703/2020, και ευνόητο είναι ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα πρόληψης και προστασίας (όπως η χρήση μάσκας και η απόσταση 1,5-2 μέτρων μεταξύ των συμμετεχό-ντων)».



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top