Η Άρτα είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και λαμπρό πολιτισμό, στοιχεία που αν αξιοποιηθούν σωστά από το Δήμο Αρταίων, μπορούν να προσδώσουν στην πόλη μας μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα μετατρέψουν την Άρτα σε μια ελκτική πόλη για τους φοιτητές, τόσο από το νομό μας όσο και από άλλους νομούς της χώρας μας.

Πέρα από τις οικονομικές διευκολύνσεις που αναλύσαμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου ότι ο Δήμος Αρταίων οφείλει να προσφέρει στους φοιτητές, ώστε να διευκολύνει τη φοίτησή τους στην Άρτα και να αποτελεί αυτή πρώτη επιλογή για τους ίδιους, ο Δήμος Αρταίων πρέπει να προβεί σε μια σειρά και από άλλες δράσεις για να προσελκύσει φοιτητές στην περιοχή μας. 

Αναλυτικά:

Ο Δήμος Αρταίων θα μπορούσε με σωστό σχεδιασμό να επεκτείνει τον ποδηλατόδρομο από την περιοχή του Τριγώνου της Άρτας μέχρι την Πανεπιστημιούπολη Άρτας, μεταμορφώνοντας την πόλη μας σε μια φοιτητική πόλη ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Είναι πολλοί οι φοιτητές που είτε μένουν στους Κωστακιούς είτε μέσα στην Άρτα,  χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς στη σχολή τους και για λόγους άθλησης αλλά και για να μην ξοδέψουν χρήματα παίρνοντας το λεωφορείο. Αυτή τη στιγμή, η συγκεκριμένη διαδρομή είναι πολύ επικίνδυνη για τους ποδηλάτες που κινούνται δίπλα στα διερχόμενα αυτοκίνητα, αφού ως γνωστόν δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος.     

Ο Δήμος Αρταίων θα πρέπει να δώσει ταυτότητα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες με την πάροδο των χρόνων θα αποτελέσουν θεσμό για την πόλη μας, θεσμό που θα αποτελεί κίνητρο για τους υποψήφιους φοιτητές να έρθουν για να ζήσουν τη φοιτητική τους ζωή εδώ. Έχουμε όραμα και ιδέες, έχουμε μια πλούσια ιστορία κι ένα λαμπρό πολιτισμό, όμως δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Δήμο Αρταίων που να απευθύνονται χαρακτηριστικά στο φοιτητικό κόσμο και να αποτελούν θεσμό για την Άρτα. Το μόνο που βλέπουμε εδώ και χρόνια είναι εκδηλώσεις στις οποίες, αν τύχει, ζητάμε ως πόλη και τη συμμετοχή συνήθως του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Θα μπορούσαμε να καθιερώσουμε εκδηλώσεις που να τις στηρίζει η τοπική κοινωνία, που να φέρουν τη δική τους ταυτότητα και οι οποίες θα προβάλλουν τις σχολές μας πανελλαδικά.

Ο Δήμος Αρταίων οφείλει να δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές της πόλης μας να συμμετέχουν πιο ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της Άρτας. Για παράδειγμα, γιατί στην κεντρική εκδήλωση για τα “Ελευθέρια” να προσκαλούμε κάποιον καλλιτέχνη από άλλες πόλεις ή να ψάχνουμε να βρούμε τον καλλιτέχνη “διεθνούς φήμης”, που κάθε άλλο παρά διεθνούς φήμης δεν είναι, για να δώσουμε κύρος στην εκδήλωση, αντί να καθιερώσουμε ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, τα ηνία του οποίου θα αναλαμβάνει η Σχολή Μουσικών Σπουδών; Και δεν αναφέρομαι σε μια απλή συναυλία, αλλά σε ένα μουσικό γεγονός που θα αποτελέσει θεσμό και για την Άρτα αλλά και για την ίδια τη σχολή, η οποία θα προετοιμάζεται μήνες για αυτό και θα υπάρχει η ανάλογη προβολή πανελλαδικά που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην πόλη μας. 

Ο Δήμος Αρταίων πρέπει να στηρίξει τους φοιτητές στην πόλη μας να έχουν μια όμορφη φοιτητική ζωή με πληθώρα δράσεων. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα μνημεία μας για να προσφέρουμε όμορφες εκδηλώσεις τόσο στους φοιτητές όσο και στην τοπική κοινωνία. Μας έκανε εντύπωση που την Καθαρά Δευτέρα που μας πέρασε, περνώντας από το Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, είδαμε με έκπληξη μια ομάδα φοιτητών, γύρω στα δέκα άτομα, να έχουν στρώσει κάτω στα πεζούλια και να κάνουν “κούλουμα” με φαγητό και μουσικά όργανα. Ήταν μόνοι τους, όμως η εικόνα ήταν τόσο όμορφη, δίπλα στα Γεφύρι μας. Θα μπορούσε ο Δήμος Αρταίων, όταν η πανδημία το επιτρέψει, να αξιοποιεί τα μνημεία μας και τις γιορτές για διοργανώνει εκδηλώσεις, κι όχι να χρησιμοποιείται το Γεφύρι της Άρτας μόνο για ορκωμοσία του Δημάρχου και μετά να αφήνεται ξεχασμένο;   

Η παράταξή μας, η “Δημοτική Αναγέννηση” έχει και όραμα και προτάσεις για την ανάπτυξη της πόλης μας και το αποδεικνύουμε έμπρακτα σε κάθε περίσταση. Η αδράνεια από φορείς του τόπου μας δεν είναι επιτρεπτή πλέον! Απαιτούνται πράξεις τώρα! Αναμένουμε να δούμε τις προτάσεις μας να υλοποιούνται από τη διοίκηση του Δήμου Αρταίων, διότι αν δεν δούμε τίποτα… τότε η ευθύνη για τις όποιες δυσάρεστες εξελίξεις με τις σχολές στην πόλη μας θα βαραίνει τη δημοτική αρχή και μόνο αυτήν!  

 

  

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top