Η 25η Μαρτίου είναι μια μεγάλη μέρα για τον Ελληνισμό, με την Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας το 1821, και για τον Χριστιανισμό, με τη γιορτή του Ευαγγελισμού. Μια μέρα που μας δίνει το μήνυμα της Πίστης στους Αγώνες, της Ελπίδας και της Αισιοδοξίας.

Σήμερα επίσης, βρισκόμαστε στη συνέχεια της δίνης μεγάλων κρίσεων και πρωτόγνωρων καταστάσεων.

Μετά την οικονομική κρίση, που ξεκίνησε πριν δώδεκα χρόνια, ακολούθησε η υγειονομική κρίση. Η πανδημία δεν τελείωσε, εξακολουθούν να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Εδώ και αρκετούς μήνες η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση μαστίζουν την Ελληνική Κοινωνία, με οδυνηρές συνέπειες και αδιέξοδα, για όλους, ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους.

Όλα αυτά χρειάζονται πολλές ακόμα σοβαρές προσπάθειες και διαφορετική πολιτική στην αντιμετώπισή τους.

Η κατάσταση επιδεινώνεται με τον παράλογο πόλεμο, σε ευρωπαϊκό έδαφος, με τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που καταπατά το διεθνές δίκαιο, έχει αθώα θύματα και προκαλεί πόνο και ξεριζωμό, για παιδιά και αμάχους. 

Ένας πόλεμος που αφορά πολλούς Έλληνες που ζουν σε αυτή τη χώρα, όπου άκμαζε ο Ελληνισμός και σε μια πόλη της, την Οδησσό, ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία το 1814, που οργάνωσε τον αγώνα των Ελλήνων και την Επανάσταση του 1821.

Αναθεωρητικές δυνάμεις και αντιλήψεις, όπως αυτές που προκάλεσαν αυτό τον πόλεμο, βρίσκονται δίπλα μας. Εκφράζονται από την Τουρκία και μας αφορούν άμεσα, με την αναθεωρητική επιθετικότητα απέναντι στη χώρα μας και την αμφισβήτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Τιμώντας τους αγώνες των ηρωικών μας προγόνων, που έδωσαν και τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, οφείλουμε να δώσουμε τους δικούς μας αγώνες.

Για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας και της ελευθερίας της χώρας μας και την Εθνική μας αξιοπρέπεια.

Για τη στήριξη της Ελληνικής Κοινωνίας, με αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή.

Οφείλουμε να ανατρέξουμε στις ιστορικές μνήμες της εποχής εκείνης για να κατανοήσουμε την αξία της Εθνικής Ενότητας και τις καταστροφικές συνέπειες του διχασμού.

Για να πετύχουμε την Εθνική Συνεννόηση και να διαμορφώσουμε μια Κοινή Εθνική Στρατηγική.

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, μας θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προχωράμε, ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα.

Χρόνια Πολλά με Υγεία και Ειρήνη!

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top