Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Πύρρος» πραγματοποίησε ο πολιτευτής της ΝΔ Άρτας Ντίνος Παπαδημητρίου. 

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Επισκέφθηκα σήμερα τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Πύρρος». Άνθρωποι του πρωτογενή τομέα με όρεξη για δουλειά, θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της περιοχής μας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα σύγχρονο συσκευαστήριο με ψυκτικούς θαλάμους, ικανό να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο εθνικό και κυρίως στο παγκόσμιο εμπορικό τομέα της αγροδιατροφής. Τα οφέλη αυτής της επένδυσης τεράστια για τον νομό Άρτας. Παρόλα αυτά, το αντικείμενο συζήτησης που είχα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού κ. Βαγγέλη Χρηστάκη, είχε να κάνει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, καθώς ο αγροδιατροφικός κλάδος τα τελευταία δύο χρόνια έχει πληγεί από την υγειονομική κρίση και πλέον καλείται να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις σε αγαθά. 

 

Σ’ ένα ασταθές διεθνές οικονομικό περιβάλλον, έχει προκύψει και άλλο ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, αυτό της έλλειψης εργατών γης. Φαινόμενο που επηρεάζει όλη τη Χώρα, έτσι και την Άρτα που στηρίζεται κατά βάση στον πρωτογενή τομέα. Υπάρχει μαζική φυγή εργατών γης, σε χώρες με απλούστερες και ταχύτερες διαδικασίες παραμονής, ευνοϊκότερα θεσμικά πλαίσια, υψηλότερους μισθούς και καλύτερα εργασιακά δικαιώματα. Πέρυσι ζήσαμε το φαινόμενο, αρκετά σημαντικό μέρος της παραγωγής να παραμείνει στα δέντρα με αποτέλεσμα, είτε να μην πουληθεί είτε να δοθεί σε εξευτελιστική τιμή. Οι εμπλεκόμενοι φορείς του πρωτογενή τομέα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό. Οι όποιες διαδικασίες του παρόντος θεσμικού πλαισίου των εργατών γης, πρέπει να αλλάξουν άμεσα, έτσι ώστεη καλλιεργητική και παραγωγική διαδικασία να μπει σε μια υποτυπώδη κανονικότητα».

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top