Η μεγάλη δημοσκόπηση της εφημερίδας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ της ΑΡΤΑΣ, για το «ΞΕΝΙΑ», που δημοσιεύτηκε αυτές τις ημέρες, έφερε τα πάνω – κάτω σε αυτό το θέμα, με επακόλουθα που καλλιεργούν προσδοκίες για την τύχη του.
Η εν λόγω δημοσκόπηση είχε και 2ο μέρος με αντικείμενα τα προβλήματα του Δήμου Αρταίων, το βαθμό ικανοποίησης από το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής και την πρόθεση ψήφου όσον αφορά μόνο τα εν δυνάμει πρόσωπα των υποψηφίων δημάρχων Αρταίων.
Διευκρινίζουμε ότι το τελευταίο (πρόθεση ψήφου), προστέθηκε στη δημοσκόπηση, για να φανεί αν ο σημερινός δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ «απειλείται» από κάποια άλλη υποψηφιότητα και κυρίως από τον ΟΔΥΣΣΕΑ ΔΡΑΚΟ, το όνομα του οποίου «έπαιζε» έντονα στο σύνολο των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, ως το «αντίπαλο δέος» στο πρόσωπο του νυν δημάρχου. (Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε πριν τη δήλωσή του, ότι δεν θα είναι υποψήφιος).
Προστέθηκε και το δίδυμο ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ – ΠΑΠΑΛΕΞΗ, το οποίο κι αυτό με τη σειρά του πολυσυζητήθηκε το τελευταίο διάστημα και θετικά και αρνητικά.
Επαναλαμβάνουμε η αναζήτηση της πρόθεσης ψήφου αφορά μόνο τα εν δυνάμει πρόσωπα που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα κι όχι τους συνδυασμούς τους, που δεν είναι βέβαια γνωστοί, αλλά θα επηρεάσουν σημαντικά την ψήφο των δημοτών της ώρα της κάλπης.
Συνεπώς τα αποτελέσματα της πρόθεσης ψήφου είναι ενδεικτικά μόνο ως προς τους επικεφαλής ψηφοδελτίων κι όχι ως προς το αποτέλεσμα των ερχόμενων δημοτικών εκλογών για το Δήμο Αρταίων.
 
Επί των ευρημάτων τώρα αυτής της δημοσκόπησης!
 
1. Τα τρία πρώτα σημαντικά προβλήματα των αρτινών είναι η καθαριότητα – σκουπίδια, το οδικό δίκτυο και η στάθμευση οχημάτων.
2. Ο βαθμός ικανοποίησης από το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής, από πολύ έως αρκετά 42%, λίγο έως καθόλου 57% και δεν γνωρίζω - δεν απαντώ 1%.
3. Η πρόθεση ψήφου, φέρνει πρώτο τον νυν Δήμαρχο Αρταίων ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ με 29%, δεύτερο τον ΟΔΥΣΣΕΑ ΔΡΑΚΟ με 14%, στην τρίτη θέση τη συμπόρευση ΤΖΕΝΗΣ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ με 9%, ένα μεγάλο ποσοστό στους αναποφάσιστους με 32%, «δεν θα ψηφίσω» 9%, δεν απαντώ 4% και λευκό - άκυρο 3%.
 
Με αναγωγή στα παραπάνω ποσοστά (αναλογικά) ο Χρήστος Τσιρογιάννης 38,28%, ο Οδυσσέας Δράκος 17,5% και η συμπόρευση Τζένης Ταπραντζή και Γιάννη Παπαλέξη 11,9%.
Συνεπώς έχουμε μια σαφέστατη «πρωτιά» του Δημάρχου Αρταίων και με τα τωρινά δεδομένα, ως υποψήφιος δήμαρχος είναι κυρίαρχος.
Αντίθετα για τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης, υπάρχοντες και εν δυνάμει συνδυασμούς, χτυπάει ισχυρό «καμπανάκι» αφύπνισης, τόσο σε επίπεδο υποψήφιου δημάρχου, όσο και σε επίπεδο συνεργασιών.
Κοντολογίς, αν δεν προκύψει συνεργασία αυτοδιοικητικών και κομματικών δυνάμεων, με επικεφαλής σημαντικό πρόσωπο κοινής αποδοχής, ο Χρήστος Τσιρογιάννης στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα κάνει και πάλι έναν υγιεινό περίπατο.
Βέβαια από τη δημοσκόπηση για το ΞΕΝΙΑ, που το 80% ζητάει αλλαγή της χρήσης του, σε ξενοδοχειακή μονάδα, και από την πρόθεση ψήφου 29% του νυν δημάρχου που χειρίζεται τις τύχες του «ΞΕΝΙΑ» προκύπτει εύλογη αντίφαση. Πως είναι δυνατόν οι αρτινοί να καταψηφίζουν τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής για το ΞΕΝΙΑ και να δίνουν πρωτιά στον υπεύθυνο δήμαρχο;
Υπάρχει εξήγηση. Ο δήμαρχος δεν κρίνεται μόνο από τις επιλογές του για το ΞΕΝΙΑ, κρίνεται από όλο το έργο του.
Όμως το ΞΕΝΙΑ θα είναι το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ στις επόμενες εκλογές για ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους δημάρχους και τους συνδυασμούς τους και θα επηρεάσουν σημαντικά και το τελικό αποτέλεσμα.
 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top