Ο Δήμος Αρταίων ανακοινώνει την έναρξη εργασιών κλάδευσης του Ιστορικού Πλατάνου που βρίσκεται στη Γέφυρα Άρτας.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται λόγω του φυσιολογικού γήρατος του αιωνόβιου δένδρου και των άμεσων αναγκαίων μέτρων συντήρησης που πρέπει να ληφθούν για τη διατήρησή του, αλλά και την ασφάλεια του κοινού.

Ο Ιστορικός Πλάτανος αποτελεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, σύμφωνα με την αριθμ. 72907/4097/27-08-76 απόφαση του υπουργείου Γεωργίας, αλλά και ένα σημαντικό μέρος του περιβάλλοντός μας. Συνεπώς, η διατήρησή του είναι προτεραιότητα για το Δήμο.

Το Ιστορικό δέντρο έχει ανάγκη άμεσης κλάδευσης ώστε να αφαιρεθεί το βάρος και ο όγκος ξυλείας. Με την αφαίρεση των επικίνδυνων και νεκρών κλαδιών θα ελαττωθεί  η επιβάρυνση του ήδη γερασμένου κορμού του και θα αποφευχθεί ο κίνδυνος απόσχισής του.
Οι εργασίες κλάδευσης θα πραγματοποιηθούν με προσοχή και σεβασμό προς τη φυσική ομορφιά και την ιστορία του δένδρου.
Η διαδικασία θα εκτελεστεί υπό την παρουσία και επίβλεψη  και του αρμόδιου υπαλλήλου της Διεύθυνσης  Δασών Άρτας, με την οποία η υπηρεσία Πρασίνου έχει έρθει σε συνεννόηση και θα δώσει και τις σχετικές οδηγίες απολύμανσης.

Ο Δήμος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το κοινό για την κατανόηση και τη συνεργασία του κατά τη διάρκεια αυτής της απαραίτητης διαδικασίας συντήρησης.



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top