Ιούλιο μήνα, πέσανε τα τείχη της Βαστίλης!

Ιούλιο μήνα και επί Γεωργίου Παπανδρέου, του Γέρου κι όχι του ΓΑΠ, έγινε στην Ελλάδα των Ανακτόρων το κάγκελο, τα γνωστά Ιουλιανά!

Ιούλιο μήνα, οι επιστήμονες ξεκλείδωσαν το αίνιγμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων!

Ιούλιο μήνα και πριν από 50 ακριβώς χρόνια, παντρεύτηκε και ο συντάκτης αυτών των σχολίων, ΛΕ-ΣΤΑΣ.!

Ιούλιο μήνα, του 2015, ο έλληνας πρωθυπουργός ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, «διαπραγματεύεται σκληρά», επί 17 ώρες, το 3ο και πιο σκληρό και επώδυνο, για τους έλληνες, μνημόνιο, που δεν έχει αποδεχτεί καμιά άλλη χώρα στον κόσμο, ούτε και η Βενεζουέλα! Και χωρίς να πληρωθεί υπερωρίες!

Ιούλιο μήνα και οι καύσωνες μας έχουν ζαβλακώσει!

Και περισσότερο από όλους, τον υπουργό Άμυνας ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, που τάχθηκε και υπέρ του συνδικαλισμού στον ελληνικό στρατό, ενώ παλιότερα ήταν εναντίον κάθε μορφής συνδικαλισμού.

Ο ακροδεξιός Λαφαζάνης της «αριστερής»(!) κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!

«Καθαρίζει» το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τα… «βοθροκάναλα», από τους «Πολάκηδες», της κυβέρνησης.

Από τους «Πολάκηδες» της κυβέρνησης, «καθαρίζονται» τα «βοθροκάναλα» και έρχεται η… «εξυγίανση» του τηλεοπτικού τοπίου της χώρας!

Από τους «εξυγιαντές» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μαρινάκη και Σαββίδη και από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛηδες μεγαλοεργολάβους του δημοσίου και κουμπάρους υπουργών, τύπου Καλογρίτσα!

Που σημαίνει, αν τα κανάλια περιοριστούν σε τέσσερα, θα πάνε σε αυτούς!

Μπούρδες στο τετράγωνο!

Το… τέσσερα είναι το «εθνικό νούμερο» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛηδων!

Στα… τέσσερα τους στήσανε οι δανειστές και στα… τέσσερα στήσανε αυτοί τους έλληνες!

Και …. χωρίς σάλιο!

Σας το έχουμε ξαναπεί! Το «τέσσερα», μόνο στην περίπτωση των καναλιών δεν θα ισχύσει. Από «οκτώ» και πάνω και πάμε στοίχημα για αυτό!

Ή η κατάσταση θα «σέρνεται», όπως τώρα… «σέρνεται» και η κυβέρνηση!

Έχουμε και το θέμα της Απλής Αναλογικής. Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι κυβερνώντες… «χτενίζονται»!

Άδολη και «παρθένα» τη θέλει το ΚΚΕ, «μακιγιαρισμένη» την επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ, με «τόπλες» την προτιμάει το «ΠΟΤΑΜΙ», για «οφθαλμοπορνεία» την χρειάζεται ο Βασίλης Λεβέντης, για… «ξεπέτα» την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, για… «εταίρα πολυτελείας» την ονειρεύεται η Ν.Δ.!

Καλά, ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, δεν ασχολείται  με «απλές»! Το μόνο άθλημα που ξέρει και που νοιάζεται, είναι οι αστακομακαρονάδες των νησιών του Αιγαίου! Και ας τις πληρώνει και με 24% ΦΠΑ!

Έχουμε και τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση, που έγινε στη Νίκαια της Γαλλίας, με 90 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες!

Έχουμε και τον υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή αυτό το θλιβερό γεγονός, να δηλώνει ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος, θα κηρύξει πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος!

Νάτος πετιέται από την αρχή και αγριεύει και θεριεύει! Ποιος; Ο… φασισμός αδέρφια!

Και εμπρός, με βήμα ταχύ, για να τον υποδεχτούμε!

Αλλά ας επανέλθουμε στην Απλή Αναλογική μιας και η κυβέρνηση μας έχει «λύσει» όλα τα άλλα προβλήματα, εκτός από αυτό, του εκλογικού νόμου.

Μας λένε ότι… 197 βουλευτές «μαντρώθηκαν» από την κυβέρνηση και αναζητούνται άλλοι τρεις «αδέσποτοι», για να συμπληρωθεί το… «νούμερο»!

Ο πιο ακραίος παραλογισμός, με δεδομένες βέβαια τις συνθήκες, που ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ακυβερνησία… διαρκείας!

Έχουμε λοιπόν 197 «νούμερα» βουλευτές, που δεν βλέπουν την καταστροφή της χώρας, που θα υποστηρίξουν με την ψήφο τους.

Διότι στις πιο ιδανικές συνθήκες, του πιο ιδανικού εκλογικού αποτελέσματος, με Απλή Αναλογική, να έχουμε κάπου 15 κόμματα και αποκόμματα, στη Βουλή, με 4 έως 5, που μπορούν να αποτελέσουν «κορμό» κυβερνητικής συνεργασίας.

Και αυτά τα κόμματα, με τα ελληνικά σημερινά δεδομένα, είναι η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Συμπαράταξη!

Από τα παραπάνω 5 κόμματα, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, αποκλείουν κυβερνητική συνεργασία με άλλα κόμματα ή και αποκλείονται από τα άλλα κόμματα.

Απομένουν συνεπώς Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ! Που σημαίνει, κυβέρνηση μπορεί να προκύψει, μόνο με συνεργασία Ν.Δ.  και ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτό η πολιτική λογική το «απαγορεύει», γιατί αμέσως – αμέσως, γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή!

Τώρα αν κάποιοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να κυβερνηθεί με… αποκόμματα, τότε σηκώνουμε τα χέρια και με ανοικτά τα δάκτυλα!

Θα μου πείτε, τότε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ το αποτολμά; Θα σας πούμε. Με τη φρούδα ελπίδα, ως δεύτερο κόμμα που θα είναι, θα μπορεί να μαζέψει όλα τα… «ρετάλια» και να «ράψει φουστανέλα»!

Εμείς λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «λέει»: Και γαία πυρί μειχθήτω», μετά από εμάς!

Οι 197 όμως τι λένε ή τι θα λένε αν η χώρα βρεθεί σε χρονίζουσα ακυβερνησία ή κυβερνηθεί από τύπους, τύπου Πολάκη, Καμμένου ή από σαλταδόρους της πολιτικής;

Δηλαδή οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛηδες, αφού πρώτα μας κατέστρεψαν για να μας σώσουν, κατά πως οι ίδιοι μας λένε, τώρα με την Απλή Αναλογική, μας οδηγούν σε… ακυβερνησία, για να μας επαναφέρουν σε… κυβερνησία!

Δέστε τους!

Το απεύχομαι, αλλά πιστεύω ότι αν περάσει η Απλή Αναλογική, χωρίς να έχουν τελειώσει τα μνημόνια, τότε βρισκόμαστε στο προτελευταίο βήμα από το GREXIT και τη… δραχμή!

Ζούμε τα χειρότερα, να περιμένουμε τα… χείριστα;

Και την εκπλήρωση των ονείρων των Λαφαζανέληδων και της Ζωής;

Αν αυτό ψάχνουν οι 197, σίγουρα θα το βρούνε! Αλλά μετά κι όπου κι αν κρυφτούν, θα τους «βρούνε» και τα θύματά τους!

Να κλείσουμε και με κάτι που αντικατοπτρίζει τη σημερινή πραγματικότητα και που δεν αντιμετωπίζεται με την Απλή Αναλογική! Στην Πάτρα το… δείγμα γραφής!

Μια 40χρονη μητέρα «πούλαγε» το κορμί της, σε χασάπη, για λίγο κρέας, για τα μικρά της παιδιά! Τον «πηδηχτή» τον πιάσανε επί αυτοφώρω οι γιοί του και τον έκανα μαύρο στο ξύλο.

Τους πραγματικούς «θύτες» αυτής της γυναίκας, ποιοί και πότε θα τους δείρουν;

Καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές και υπομονή! Ο Θεός της Ελλάδας θα μας σώσει!

Και αν δεν υπάρχει τέτοιος Θεός, είμαστε για κλάματα! 

 

                                                           ΛΕ-ΣΤΑΣ

 

  

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top