* Σε τροχαίο έχασε τη ζωή του  ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ένας υπέροχος άνθρωπος, εκνευριστικά σεμνός και… ηπειρώτης, ένας αυτοδημιούργητος, πάνω στις ρίζες του, την  Ήπειρο! Τον γνωρίσαμε από κοντά, στις δημιουργικές του περπατησιές, ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

* Βρέθηκαν ιδιώτες που προσφέρουν για ενοικίαση, εκτάσεις 40 και 60 στρεμμάτων, για να γίνει η Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Άρτας.

* Η παραπάνω είδηση, ήταν αποκλειστική του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»!

* Αυτή που ακολουθεί είναι του τοπικού «Ράδιο-Αρβύλα», που λέει, ότι νοικιάστηκε κάποια από τις δύο προαναφερόμενες εκτάσεις, αντί… 40.000 € μηνιαίως!!!

* Δηλαδή με το νοίκι ενός μήνα, το Δημόσιο την αγόραζε αυτή την έκταση!

* Κόψτε κάτι ρε παιδιά, μήπως βρεθεί και κάποιος να σας πιστέψει.

* Για το θέμα αυτό δεχτήκαμε τηλεφώνημα και από το Δήμαρχο Αρταίων ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, για να συναντηθεί με αρμόδιους υπουργούς. Μια συνάντηση που έφερε και αποτελέσματα, όπως θα διαβάσετε σε άλλο κείμενό μας.

* Όμως το θέμα των ενδιαφερόμενων ιδιωτών-ιδιοκτητών αυτών τω εκτάσεων, που αποκάλυψε ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», το γνωρίζαμε μόνο εμείς και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ!

* Κανείς άλλος! Ούτε ο Δήμαρχος, ούτε οι βουλευτές, ούτε οι…. «καντηλανάφτες», που συμμετείχαν στην πρόσφατη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων!

* Εδώ θα ακούτε μόνο αλήθειες! Το έγραψε ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ»; Είναι γεγονός!!!

* Και για αυτό το πρόβλημα βρέθηκε λύση, αλλά για εκείνο, της νοοτροπίας μας, να επιρρίπτουμε ευθύνες στους άλλους και καθόλου στους εαυτούς μας, για τις δυσκολίες που μας έφερε η οικονομική κρίση, στην καθημερινότητά μας, δεν πρόκειται να βρούμε λύση.

* Ζούσαμε με δανεικά, αλλά με φορεσιές Prada και χλαπακιάζαμε και ντερλικώναμε γαριδο-τσιπούρες  και κοψίδια, μέρα παρά μέρα!

* Μια ζωή την έχουμε λέγαμε και τραγουδούσαμε, για αρκετές δεκαετίες, με δανεικά και δάνεια, «πηδούσαμε» και δέρναμε χωρίς να σκεπτόμαστε το… αύριο!

* Και ήρθε αυτό το «αύριο», κατάμαυρο σαν πίσσα!

* Τουλάχιστον αυτή η κρίση που διανύουμε και που θα αργήσει να τελειώσει, θα μας νοικοκυρέψει, προσγειώνοντάς μας ανώμαλα στην ωμή πραγματικότητα και στην αυτονόητη πρακτική, κοινώς στον περιορισμό της σπατάλης και της… φιγούρας!

* Αρκεί προς αυτή την κατεύθυνση, να προσγειωθεί και το Κράτος και να μην περιμένει να πάρει τα πάνω του,  ψάχνοντας τα… «βερεσέδια», ακόμη και από τον προηγούμενο… αιώνα, των «ξεζουμισμένων» πλέον πολιτών του.

* Και από πεθαμένους και από κληρονόμους πεθαμένων!

* Και το βασικότερο να ξεκαθαρίσει τα τεφτέρια του, να διαγράψει πρώτα εκείνους που δεν χρωστάνε και μετά να «ψαχτεί» για τους άλλους, όχι με συνταγές της δικτατορίας Μεταξά.

* Δηλαδή σε ελέγχουν γιατί δεν φοράς προστατευτικό κράνος, ενώ οδηγείς μοτοποδήλατο και συνάμα σε «τσουβαλιάζουν», αν τα κομπιούτερ της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν να ενημερωθούν από την εποχή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας!

* Εν πάση περιπτώσει οι παραπάνω αναφορές μου, αφορούν πολλές χιλιάδες συμπολιτών μας, που δεν γνωρίζουν τι τους περιμένει, ακόμη και από έναν απλό τροχονομικό έλεγχο.

* Μετά γνώσεως λοιπόν σας λέμε, ότι αν «σου τύχει» θα βρεθείς κρατούμενος, θα ξενυχτήσεις σε κρατητήρια, μέχρι να βρεις… άκρη! Και ας μη φταις εσύ!

* Πάμε τώρα σε ένα μήνυμα, που πρέπει όλους να μας προβληματίσει. Και αυτό το μήνυμα, ήρθε επίσημα και σε επείγουσα «μορφή» από την Αντικαρκινική Εταιρεία Ελλάδας.

* Σβήστε τα τζάκια και μην τα ξανανάψατε, αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας, προκαλούν… καρκίνο!

* Πιο επικίνδυνα και από τα… τσιγάρα!

* Ακόμη και η χρήση του κάρβουνου για τα κοψίδια, που αλόγιστα  που εμείς οι έλληνες, κάνουμε χρήση, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία μας, εμείς το… χαβά μας!

* Αυτές τις κακές συνήθειες, δεν τις αφήνουμε για… τίποτα!

* Μήπως μας χρειάζεται… βούρδουλας;

* Αδέρφια έρχεται νέο κύμα κρουσμάτων της γρίπης. Τρέξτε για το εμβόλιο.

* Γιατί έτσι και δεν το κάνετε και σας επισκεφθεί αυτή η… «κυρία», θα πάρετε ένα ολόκληρο φαρμακείο από αντιβιοτικά, αντιβηχικά, κορτιζόνες, αντιπυρετικά  και αν σας…. προλάβουν!

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top