Τρίτη και τυχερή; Για Τρίτη φορά επανέρχεται στη δημοσιότητα, η μεταφορά του αγάλματος του Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, από την ομώνυμη, στο ευρυχώριο των διοδίων (έναντι πύλης Στρατοπέδου ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ)!

Αυτή τη φορά το θέμα το επανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, με σχετική ερώτησή του, στο δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ!

Ο δήμαρχος υιοθέτησε την πρόταση και υποσχέθηκε σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να το φέρει ως τακτικό θέμα.

Βέβαια δύο ακόμη δημοτικά συμβούλια θα γίνουν μέχρι την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Θα το πάει ο δήμαρχος ή θα αφεθεί για την επόμενη Δημοτική Αρχή;

Αν έτσι γίνει, φέξε μου και γλίστρησα!

Για μια ενέργεια που δεν απαιτούνται χρήματα, χρόνος και διαδικασίες και που αφορά τον ήρωα της ελληνικής επανάστασης Γ. Καραϊσκάκη ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά του στο Έθνος, το «κλώθουμε» τώρα, εδώ και 15 χρόνια, τότε τι άλλο να πούμε!

Παρά μόνο συγχαρητήρια στον ΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, για την ευαισθησία του, σε αυτό το θέμα.

Ο οποίος κ. Παπαδημητρίου «μεταπηδά» στην Περιφέρεια και θα είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον συνδυασμό του ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ.

Καλή επιτυχία Ντίνο!

Παναγιώτη Καραγιώργο διαβάσαμε ότι «μεταγράφηκες» στον συνδυασμό του Γιάννη Παπαλέξη και μάλιστα… «δυναμικά»! Ένα απλό ερώτημα, από πού πήρες… μεταγραφή;

Οι αντιδράσεις χιλιάδων αρτινών κι όχι μόνον, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, κατά του ALPHA και του ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΕΣΗ, για το διαφημιστικό οδοιπορικό του, για την Άρτα, «60 ΛΕΠΤΑ ΕΛΛΑΔΑ», υποχρέωσε τον τελευταίο να… «επανορθώσει», με δεύτερο οδοιπορικό σε χωριά του ορεινού όγκου!

Εμείς δεν το παρακολουθήσαμε, αλλά μας είπαν ότι το δεύτερο δεν είχε καμιά σχέση με το πρώτο. Ήταν, μας είπαν, πολύ καλύτερο!!!

Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι; Τέλος πάντων, ας μην γκρινιάζουμε άλλο!

Το αξιοπερίεργο στην περίπτωσή μας είναι το γεγονός ότι κανένας τοπικός παράγοντας, δεν ένοιωσε την ανάγκη, να διαμαρτυρηθεί για το πρώτο οδοιπορικό, που ήταν επιεικώς «άθλιο» και από κάθε άποψη! Κανένας!!!

Πολιτική δειλία; Ίσως!

Σημασία έχει ότι το σχετικό μας κείμενο, στην ιστοσελίδα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», έφτασε τις… 6.000 αναγνώσεις και προκάλεσε δεκάδες αρνητικά σχόλια για την εν λόγω εκπομπή!

Άλλο πάλι και τούτο! Ψίθυροι και πρόσφατα δημοσιεύματα, έκαναν λόγο για πώληση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, στις επιχειρήσεις Νιτσιάκου των Ιωαννίνων.

Λες και ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός είναι… τσίπουρο Τυρνάβου ή κόκκινες καλές ντομάτες, δύο δεκάρες η οκά!

Τώρα το ποιοι και για ποιους λόγους και που στοχεύουν, κανείς δεν το γνωρίζει!

Ο Πτηνοτροφικός ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, τον τελευταίο χρόνο εμφανίζει εντυπωσιακά έσοδα κι αν ήταν να πωληθεί αυτό θα είχε γίνει πριν από δύο χρόνια, όταν ήταν στο χείλος του γκρεμού.


Ο πρόεδρος ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΙΑΝΤΗΣ, η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι, στήριξαν τη μονάδα τους, τη δουλειά τους, το μέλλον τους!

Αλλά και αν ήταν να πωληθεί ο Πτηνοτροφικός, θα έπρεπε να παρθεί απόφαση Γενικής Συνέλευσης, τουλάχιστον με ενισχυμένη πλειοψηφία.

Διότι αυτή η μονάδα δεν είναι δημόσια, είναι ιδιωτική και δεν είναι εύκολη η πώλησή της.

Μετά τον Τέρενς των Ακαταλαβίστικων Ελλήνων, μας επισκέφθηκε και Ραχήλ αυτού του κόμματος.

Για να ενημερωθούν(!) για τα προβλήματά μας(!!) και για να προωθήσουν την… επίλυσή τους(!!!).

Γαρίδες Αμβρακικού, τσιπούρες αλανιάρες, καλαμαράκια και ότι βάζει ο νους σας!

Γιαυτό μας κουβαλιούνται κάθε λίγο και λιγάκι και κατά προτίμηση Παρασκευοσαβατοκύριακα!
 
Να μην «τσακίσουν» και κάνα κοψίδι;

Νάχουν για να μας θυμούνται, γιατί τα προβλήματά μας, αν ήταν να επιλυθούν από αυτούς, θα είχαν επιλυθεί και από τους δικούς μας και από τους άλλους που προηγήθηκαν.

Εκεί που μας χρώσταγαν (οι Γερμανοί), μας πήραν και το… βόδι! Κοινώς τα… σώβρακα!

Από κατοχή, σε κατοχή μας πάνε! Και ποιος αμφιβάλει ότι και σήμερα ζούμε σε καθεστώς ξενικής κατοχής;

Πιο επικίνδυνη και από της γερμανικής. Διότι από εκείνη απαλλαχτήκαμε σε μια… 5ετία! Και για την τωρινή, το διάστημα είναι απροσδιόριστο κι όχι μικρότερο της δεκαετίας!

Έχουμε κυβέρνηση που αποπροσανατολίζει, δια των επιθέσεών της εναντίον των αντιπάλων της!

Έχουμε αξιωματική αντιπολίτευση που αναλώνετε σε καταστροφολογίες.

Ένα πολιτικό σκηνικό, στημένο στη χώρα μας στα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του ΔΝΤ, διεθνούς… αγροφύλακα και εκτελεστή!

Και τα περί εθνικής κυριαρχίας… ανέκδοτο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία τελευταίας απογραφής, πάνω από 1.000.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Δημόσιοι υπάλληλοι 1.000.000, συνταξιούχοι 1.000.000, βρέφη και παιδιά 1.000.000, άνεργοι κοντά στο 1.500.000, ανίκανοι για εργασία και ανασφάλιστοι 1.000.000, στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική, συνοριακοί, παπάδες, δεσποτάδες 1.000.000 καρεκλοκένταυροι, βουλευτές, συνεργάτες βουλευτών, σύμβουλοι και παρασύμβουλοι πολιτικών, κηφηνοτρόφιμοι του δημοσίου κουρβανά, μιζαδόροι και αεριτζήδες των δημοσίων οργανισμών, άλλο 1.000.000! Και ακόμη άλλο 1.000.000 εκείνοι που δεν έρχονται στο μυαλό μας, σούμα… 8.000.000! Και μένουν 2.000.000 για να δουλέψουν σε αυτή τη χώρα!

Κι όμως ακόμη… υπάρχουμε! Επτάψυχοι!!!

Παλιά σχόλιά μας, διαχρονικής αξίας!

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί! Κάποτε λέγαμε και ανέκδοτα, καλή ώρα το… «αλβανός τουρίστας» και καμαρώναμε σαν… παγώνια, για την… «αρχοντιά» μας απέναντί τους!

Σήμερα άρχισαν να λένε οι Αλβανοί… «έλληνας τουρίστας» και γεμίζει το στόμα τους!

Πάντως το πιο κακόηχο ανέκδοτο των ημερών, είναι αυτό που συχνά – πυκνά ακούμε τελευταία από τον πρωθυπουργό μας: «Δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος…»!

Ποιος μπορεί να μας εξηγήσει την παραπάνω φράση: Γιατί ένας πρωθυπουργός και ένα κόμμα, δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος για τα μέτρα που παίρνουν, τότε δεν υπάρχει κόστος προς… υπολογισμό! Διότι ο λαός, υποτίθεται, εγκρίνει τα μέτρα.

Στο ενδεχόμενο ο λαός να μην εγκρίνει τα σημερινά μέτρα και η κυβέρνηση να τα παίρνει, σημαίνει ότι δεν έχουμε δημοκρατία:

Σημαίνει… φασισμός και στην καλύτερη περίπτωση, νεοφιλελευθερισμός. Και σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα «πολιτικού κόστους»!

Διότι πολιτικό κόστος αναλαμβάνει μια κυβέρνηση για ένα απρόσμενο πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Σαν κάτι τέτοιο, δεν είναι λογικό να θεωρηθεί η σημερινή οικονομική κρίση. Είναι πρόβλημα διάρκειας, το γνώριζαν οι σημερινοί εξουσιαστές, ήταν από τους πρώτους που το δημιούργησαν, το όξυναν και το… «τερατούργησαν» και δεν «δικαιούνται ούτε και να ομιλούν», όπως θα έλεγε, αν ζούσε και ο «δικός» τους Μένιος!!!

Έλληνας τουρίστας! Πως μας κατάντησαν… λοχία!

Να πληρώνουν μόνον οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι τα δάνεια της χώρας από ξένες τράπεζες!

Πως μας κατάντησαν λοχία!

Να μας μιλούν για… «εθνική επιτυχία» το ότι μας δίνουν οι δανειστές μας νέα δάνεια, για να πληρώσουμε τα… παλιά!!!

Και το… «Τσοβόλα δώστα όλα», να το πληρώνουν πάντα οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί!

Διότι η πολιτική των κομμάτων που κυβέρνησαν αυτόν τον «έρμο» τόπο, ήταν αυτής της συνταγής, της συνταγής «Τσοβόλα δώστα όλα», που καθιέρωσε… επιτυχέστατα ο Ανδρέας!

Σήμερα όμως ο γράφων βρήκε την ηρεμία του. Επιστήμονες χρονολόγησαν με ακρίβεια τις δυναστείες των Φαραώ της Αιγύπτου!

Βρήκε (ο γράφων) και την αισιοδοξία του! Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μελέτησαν και αποφάνθηκαν ότι η σκόνη από την έρημο Σαχάρα, που συχνά «επισκέπτεται», τρέφει και αναζωογονεί με πολύτιμα συστατικά, τα δάση όλου του κόσμου! Τότε γιατί η Σαχάρα, είναι έρημος; Λόγω νερού; Ας… αγοράσουν! Είναι λίγο ακριβότερο από το πετρέλαιο, αλλά άλλο είναι να κοιμάσαι κάτω από τον πλάτανο και άλλο κάτω από τη σκιά… γκαμήλας!

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top