Aθόρυβα και με στρατηγική κινείται ο υποψ. δήμαρχος Αρταίων ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ. Είναι ο πρώτος που ήδη νοίκιασε εκλογικό κέντρο επί της Πριοβόλου 3 (πρώην καφέ μπαρ Επίλεκτον) και πάνω από αυτόν το χώρο και στο 2ο όροφο, νοίκιασε γραφεία για το συνδυασμό του. Όλα αυτά κάτι λένε!

Yποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, στο ψηφοδέλτιο του ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ, θα είναι και ο γνωστός δικηγόρος της Άρτας ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, με πλούσια αυτοδιοικητική πορεία στο Δήμο Αρταίων (τρεις θητείες στο αξίωμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου) και πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας.

Έχει να παρουσιάσει και πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητα, την οποία ανέπτυξε ως μέλος, αλλά και για πολλά χρόνια, ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας.

Ακόμη είχε και έχει συμμετοχή και δράση στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι, μέσω του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», αλλά και σε άλλους τομείς, με σημαντικές δράσεις, πολιτικές, κοινωνικές, επαγγελματικές κ.ά.

Αδιαμφισβήτητη γνώση και πολύπλευρη εμπειρία, για να συνεχίσει να υπηρετεί τα κοινά και από το μετερίζι της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο γράφων είχε την τύχη να παρακολουθεί από κοντά την όλη πορεία του ΜΙΧΑΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, στα κοινά της περιοχής μας, από την εποχή του αείμνηστου ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ, μέχρι και πριν λίγα χρόνια.

Κάποιοι υποστήριζαν και υποστηρίζουν ότι ο κ. Νικολάου, είναι πολιτικός «ήπιων τόνων». Εμείς διαφωνούμε μαζί τους. Δεν είναι ήπιων, αλλά αυστηρών τόνων, όσον αφορά την νομιμότητα, την ουσία πράξεων και λόγων, το αποτέλεσμα των στόχων και των δράσεων.

Το προσωπικό προεκλογικό μήνυμα του ΜΙΧΑΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, στις εκλογές του Μαΐου, είναι σαφέστατο: «Για να ακούγεται στην Περιφέρεια και η φωνή της Άρτας»!

Απλό σύνθημα, απλό μήνυμα, του απλού αρτινού πολίτη!

Και όχι να ακούγεται η φωνή μας μόνο στην Περιφέρεια, αλλά μέσω της Περιφέρειας και παραπέρα και παραπάνω κι εκεί στα κέντρα λήψης των αποφάσεων της εξουσίας!

Καλή επιτυχία Μιχάλη, μας χρειάζεται!!!

Για προσωπικούς λόγους (κι όχι για λόγους υγείας, όπως αρχικά και δια ψιθύρων, μας είπαν), παραιτήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ, που επιλέχθηκε ομόφωνα και κομματικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ομόφωνα και κομματικά τον διαδέχθηκε η
συμβολαιογράφος ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ και προχωρούν οι δικοί μας!

Προσωπικοί λοιπόν οι λόγοι της παραίτησης του κ. Καραμπίκα; Πριν από μια περίπου εβδομάδα  είχε δώσει συνέντευξη στην «ΗΧΩ της Άρτας» και μάλιστα εμείς είχαμε ετοιμάσει και πολλά σχόλια για το περιεχόμενό της, τα οποία τώρα… «ακυρώθηκαν».

Μέσα σε μια εβδομάδα προέκυψαν αυτοί οι «προσωπικοί λόγοι» ή προϋπήρχαν ή δημιουργήθηκαν κατά τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου;

Μάλλον το τελευταίο πρέπει να συμβαίνει! Με υποψήφια Περιφερειάρχη Ηπείρου, την ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, είναι λογικό και… «κομματικό», να αδυνατίζει και το ανθρώπινο δυναμικό, στη συγκρότηση ψηφοδελτίου για το Δήμο Αρταίων. Κάνουμε λάθος;

Αλλά ας επανέλθουμε στη διάδοχο του κ. Καραμπίκα, την ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ.

Η οποία κ. Κιτσαντά, τον περασμένο Σεπτέμβριο και με δήλωσή της, στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, κατηγορηματικά διέψευσε κάποια δημοσιογραφικά σχόλια, που την έφεραν σαν πιθανή υποψήφια δήμαρχο Αρταίων, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και μάλιστα εκείνη η διάψευσή της, μας προξένησε μεγάλη εντύπωση, διότι ως πολιτικό πρόσωπο της περιοχής μας, βρίσκεται και στη σφαίρα των δημοσιογραφικών εκτιμήσεων!

Υποψήφια δήμαρχο Αρταίων την εμφάνισαν (όχι βέβαια εμείς του «Π») και… αντέδρασε! Μικρό το αξίωμα του δημάρχου Αρταίων.

Για εκείνη την αντίδρασή της, σχολιάσαμε τότε από αυτή τη στήλη, διότι στη ζωή, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες!

Τι γράφαμε τότε; Διαβάστε παρακάτω:

Διαψεύδει κατηγορηματικά η ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ τα δήθεν «ρεπορτάζ» που την εμφανίζουν ως υποψήφια δήμαρχο Αρταίων.

Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» δεν έκανε κανένα ρεπορτάζ για το πρόσωπό της, ανέφερε όμως το όνομά της, σαν μια πιθανή υποψήφια δήμαρχο από τον ΣΥΡΙΖΑ! Ήταν μια εκτίμησή μας και όχι «παραφιλολογία»!

Εκτός κι αν… μας «απαγορεύονται» και οι εκτιμήσεις!

Βέβαια η διάψευσή της, σε καμιά περίπτωση δεν αφορά τον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», αφορά άλλο τοπικό Μέσο Ενημέρωσης, το οποίο η κ. Κιτσαντά αποφεύγει να το κατονομάσει!

Κι εκείνοι που θα ακούσουν και θα διαβάσουν την εν λόγω διάψευσή της, σε ποιο έντυπο να καταλογίσουν ευθύνες… παραπληροφόρησης κ.λπ., κ.λπ.; Τόσο φοβίζει η ονοματολογία;

Αλλά στην περίπτωση ας αφήσουμε τα τυπικά και ας πιάσουμε την ουσία.

Καταρχήν η κ. Κιτσαντά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι θα είναι υποψήφια  δήμαρχος, λέγοντας επί λέξει»: Δεν έχω καμιά απολύτως (τέτοια) προσωπική φιλοδοξία…»!

Όμως σε άλλο σημείο λέει: «Τόσο εγώ, όσο και όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσουμε το συλλογικό έναντι του ατομικού συμφέροντος και κινούμαστε με βάση τις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις των οργανώσεων και των οργάνων του κόμματος, τοπικά και κεντρικά…»!

Και ρωτάω τώρα εγώ ο κακόπιστος και πολιτικά αφελής: «Αν η κομματική, δημοκρατική κ.λπ., κ.λπ. απόφαση, επιλέξει την ίδια για υποψήφια δήμαρχο Αρταίων, «προτάσσοντας το συλλογικό έναντι του ατομικού», τι θα κάνει;

Θα αρνηθεί ή θα «θυσιαστεί» για το συλλογικό καλό; Ρωτάμε πολλά;

Κλείνουν εδώ εκείνα τα σχόλια, χωρίς να νιώθουμε κάποια δημοσιογραφική δικαίωση!

Διότι ο Σαίξπηρ, όταν είπε το: «Ποτέ μη λες ποτέ», είχε υπόψη του την… πολιτική!

Άσχετα από τα προαναφερόμενα, ευχόμαστε στην κ. Κιτσαντά, να πετύχει στους στόχους της, γιατί είναι ένα από τα πιο καταξιωμένα άτομα της αρτινής κοινωνίας και ως πολιτικό πρόσωπο, χαίρει της εκτίμησης, ακόμη και των αντίπαλων, του κομματικού της χώρου.

Πάμε παρακάτω και στους άλλους διεκδικητές του δημαρχιακού αξιώματος!

Οι οποίοι τραβάνε μεγάλο «ζόρι», για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους, με πρώτον το δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ. Τι γίνεται δήμαρχε; Μας είχες πει πέρυσι ότι το ψηφοδέλτιο το είχες έτοιμο!!! Έκανες λογαριασμό χωρίς τους «ξενοδόχους»;

Αλλά και οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι, τα ίδια λέγανε, όταν ανακοίνωναν την υποψηφιότητά τους.

Όλο λάδι – λάδι και τηγανίτα τίποτα!

«Φανό» από κανέναν!

Βέβαια «πέφτουν στον αέρα» κάποια ονόματα, αλλά όχι και τόσο… «εντυπωσιακά»!

Παρά ταύτα υποψηφιότητες και ονόματα που «σπάζουν κόκαλα» οι μεν, ονόματα και υποψηφιότητες που… «σαρώνουν» οι δε!!!

Πούντα;

Κατά τα άλλα, οι μεν βλέπουν τους δε να μην καταρτίζουν ψηφοδέλτιο, ακόμη και να… «εγκαταλείπουν»!

Και ψηφοδέλτια θα καταρτίσουν και του Κουτρούλη ο γάμος θα γίνει και «μοιρολόγια» στο τέλος θα ακουστούν!

Μας σταμάτησε φίλος της εφημερίδας μας και «κολλητός» υποψήφιου δημάρχου Αρταίων και μας είπε μετά… γνώσεως και όρκου: «Εμείς κλείσαμε από υποψηφίους συμβούλους και τώρα κάνουμε… διαλογή…»!

Την ίδια ώρα το θερμόμετρο έδειχνε 20 υπό… σκιάν, δύο τσιγγανόπουλα έκαναν… πιπί τους στις νεραντζιές του Μονοπλιού και η σπιτονοικοκυρά μου, η κ. Μαλάμω άσπριζε τον μαντρότοιχο της αυλής μας.

Την επόμενη άλλος «κολλητός», του ίδιου υποψηφίου, μας παρακαλούσε να μεσολαβήσουμε για δύο φίλους μας, ώστε να μπούνε στο ψηφοδέλτιό τους. Και το θερμόμετρο έδειχνε 27 βαθμούς υπό… σκιάν!

Πάντως οι πρώτες «φουρνιές», θα δείξουν πολλά! Και αυτές αναμένονται πριν τα τέλη Μαρτίου.

Προσοχή μην τις «φουρνίσουν» την… Πρωταπριλιά!

Έχουμε και τον Ν.Α.Σ., από την «ΗΧΩ της Άρτας», να μας την «πέφτει»!

Μας λέει: «Κοντοχωριανός με τον Πάυλο Στασινό ο ΛΕ-ΣΤΑΣ, δικαιούται προτεραιότητα στην παραχώρηση συνέντευξης, του πρώτου, στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»!

Από πού βγαίνει αυτό Ν.Α.Σ., επειδή προαναγγείλαμε αυτό το ενδεχόμενο;

Εμείς είπαμε ότι μετά την επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού, του κ. Στασινού, θα φιλοξενήσουμε συνέντευξή του.

Την ζητήσαμε, μέσω στενού του συνεργάτη και μας είπε αυτά που προείπαμε! Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο!

Παλιότερη διαπίστωση ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: «Η σημερινή κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, είναι χειρότερη και από την κυβέρνηση Καραμανλή…»!

Και η νεώτερη: Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι χειρότερη κι εκείνης του Γ. Παπανδρέου.

Κάθε νέα κυβέρνηση, για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι χειρότερη από την προηγούμενη! Τροπάρι που ακούγεται κατά όλων των νέων κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης!

Όχι ότι δεν λέει αλήθεια ο Αλέξης, αλλά όχι κι ότι μας είπε κάτι το… πρωτάκουστο!

Τρία χαρακτηριστικά έχει η πολιτική μας ζωή! Το κόμμα που κυβερνά διαβεβαιώνει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και πάντα «εξαντλείται» ο λαός με πρόωρες εκλογές.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τους πρώτους μήνες κάθε κυβέρνησης, ζητούν… πρόωρες εκλογές, ενώ και τα ίδια σπάνια τις θέλουν!

Και το τρίτο χαρακτηριστικό: Κάθε νέα κυβέρνηση ανακαλύπτει σκάνδαλα της προηγούμενης, τα καταγγέλει και στο τέλος τα… «καλύπτει» και πάει λέγοντας!

Διαχρονικό ανέκδοτο, ο διάλογος μεταξύ ενός αισιόδοξου κι ενός απαισιόδοξου: ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ: «Σε λίγο όλοι θα ζητιανεύουμε». Και ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ: Από ποιους»;!

Διαχρονικά και τα παρακάτω σχόλιά μας!

Λοιπόν… κρατηθείτε! Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών χρωστάει στο ΙΚΑ εισφορές κοντά στα 3.000.000 ευρώ!

Αυτός ο Οργανισμός στέλνει τους δικούς του ασφαλισμένους στη φυλακή, αν δεν πληρώνουν τις εισφορές τους! Ο ίδιος πως την… σκαπουλάρει;

Ο οποίος Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, χρωστάει στο ΙΚΑ και άλλα 205.000.000, από εισφορές κλάδου ασθένειας για το τέως ΤΣΑ!

Αλλά και η ΔΕΗ χρωστάει στο ΙΚΑ!

Κι εμείς του «Ν. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» χρωστάμε στο ΙΚΑ!

Προφανώς όλες οι μεγάλες «μονάδες» της ελληνικής οικονομίας, χρωστάνε της Μιχαλούς.

Αμνηστία!

Όλα τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται στο… «κόκκινο» Δεν… υπολειτουργούν μόνο, αλλά πνέουν τα λοίσθια!

Συνεπώς αποφεύγετε να… αρρωσταίνετε, μέχρι να περάσει η κρίση!

Αλλάξτε «χόμπι». Αυτοκτονήστε!!!

Οριστικό, η κότα έκανε το αβγό! Δεν το είπαν οι… τσιγγάνες, αλλά ερευνητικές πανεπιστημίων της Αγγλίας! Και… ηρέμησε η ανθρωπότητα!!!

Για τις… «κότες» των ελληνικών κομμάτων, οι έρευνες ακόμη ψάχνουν την… απάντηση!

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top