Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά! ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ και ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, νυν και πρώην, συναντήθηκαν στα μαρμαρένια αλώνια, στην παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων του πρώτου…!

Έτσι; Και… γιουβέτσι!

Συναντήθηκαν, φιλήθηκαν, συγκινήθηκαν τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά!

Έτσι; Και… γιουβέτσι!

Όμως η στήριξη του ΠΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, κάποιους «ξένισε»! Πως και έγινε αυτό το… τερατώδες; ρωτάνε, δήθεν από… έκπληξη!!!

Και γιατί να μη γινότανε, ρωτάμε εμείς, άνευ εκπλήξεως; Δήμαρχος Αρταίων ήταν ο Πάνος Οικονομίδης και όφειλε να πάρει θέση. Το ότι επέλεξε να προσφέρει τη στήριξή του στον σημερινό δήμαρχο, είναι το… έγκλημά του;

Επειδή το 2010 ο Παπαλέξης πήρε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, «χάρη», υποτίθεται, κάποιων (και μάλιστα μη ΠΑΣΟΚων) που, υποτίθεται, «κινούν τα νήματα» από το Μονοπλιό, μέχρι τα «κέντρα αποφάσεων» της Αθήνας;

Πίνοντας «φραπόγαλα και σκατς» στο Κολωνάκι;

Αυτά λέγανε και αυτά λένε, αυτοί οι «κάποιοι», φίλε N.A.S. της «ΗΧΟΥΣ», που πουλάνε «νταβατζηλίκι» σε αφελείς και μη, και κανέναν «θιγόμενο» ή θύμα τους, δεν είδαμε να αντιδράει!

Ούτε ο Παπαλέξης, γέννημα και θρέμμα του ΠΑΣΟΚ, που του κάνανε «δώρο» υποτίθεται το κομματικό χρίσμα, ούτε ο Οικονομίδης, που του το «φάγανε», υπέρ του πρώτου;; Το κάνανε… γαργάρες!!!

Βέβαια αυτές οι ιστορίες, είναι για αγρίους!

Ο ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ τα είχε κάνει μπάχαλο με τη δημοτική του ομάδα και με το κόμμα που τον στήριζε, τη δεύτερη θητεία δεν τον έβλεπε το γραφείο του, έδειχνε ασήκωτη «βαρεμάρα», από εδώ μέχρι τον Καρβασαρά, σήκωσε… «λευκή πετσέτα» και ούτε για τους τύπους, δεν υποστήριξε το αξίωμά του, στέλνοντας σαφές μήνυμα στο κόμμα του, αν το ήθελε το δημαρχιλίκι, λέγοντας ότι ανυποχώρητα θα το διεκδικούσε.

Όπως κάνανε και κάνουν όλοι οι εν ενεργεία δήμαρχοι, από τη Γαύδο μέχρι την Κακαβιά και από το Καστελόριζο μέχρι το Ποντικονήσι!

Μόνος του «κόπηκε» και τα περί αντιθέτου, μπούρδες!

Φίλοι μου, Παπαλέξης και Οικονομίδης, δεν είχαν προηγούμενα, άξια λόγου. Κι αν είχαν, τα βάλανε στο πλυντήριο και σε γρήγορες στροφές. Τι θα έπρεπε, να μονομαχήσουν;

Πάντως φίλε N.A.S., ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ και κατ’ αποκλειστικότητα, έχει και τους διαλόγους της αναθέρμανσης του «ειδυλλίου», μεταξύ του πρώην και του νυν:

-    Παναγιώτη εδώ είμαι εγώ!
-    Γιάννη εδώ είμαι εγώ!
-    Παναγιώτη έχω παράπονα!
-    Γιάννη έχω παράπονα!
-    Να τα πάρει το ποτάμι;
-    Να τα πάρει!

Και μιας και ο λόγος για τον νυν δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, θα πούμε μερικές «κακίες» μας, γιατί αν τις κρατήσουμε μέσα μας, θα μας πνίξουν.

Δήμαρχέ μας, κάνατε παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων σας! Χωρίς πατρώνυμο, χωρίς επαγγελματική ή άλλη ατομική ή κοινωνική ιδιότητα; Είναι δυνατόν; Είναι αγνώστου πατρός, επαγγέλματος και εθνικότητας; Και ο δημότης – ψηφοφόρος τι πρέπει να κάνει, να πάρει σβάρνα τους μαχαλάδες, για να μάθει ποιοι είναι αυτοί που του ζητάνε την ψήφο του;

Δήμαρχέ μας, στην ομιλία σου, δεν παρέλειψες να μνημονεύσεις τους στενούς σου συνεργάτες, για την συμβολή τους στο έργο σου. Ένα ευχαριστώ ή μια μνεία δεν περίσσευε για την συμβολή των υπηρεσιακών παραγόντων και των εργαζομένων, στο έργο σου; Αν σας μεταφέρουμε τα παράπονα κάποιων από αυτούς, σίγουρα θα νοιώθατε πολύ άσχημα.

Διότι δήμαρχέ μας, το έργο κάθε δημοτικής αρχής, παράγεται πρώτιστα από τις υπηρεσίες και τους εργαζομένους και όχι μόνο από «στενούς συνεργάτες»!

Και το τελευταίον δήμαρχέ μας. Στην παρουσίαση υποψηφίων συμβούλων, είναι ανεπίτρεπτο, να εκθειάζονται εν ενεργεία σύμβουλοι και πολύ περισσότερο εκείνοι που φέρουν και αξιώματα. Οι νέοι υποψήφιοι σύμβουλοι τι είναι, νεροκουβαλητές ή για να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο σας;

Εκεί στο 2002 και για τις δημοτικές εκλογές εκείνης της χρονιάς, το τοπικό ΠΑΣΟΚ, ψήφισε για υποψήφιο δήμαρχο Αρταίων που θα του προσφέρανε το κομματικό χρίσμα. Ένας από τους ενδιαφερόμενους και… μυστακοφόρος, συγκέντρωσε αριθμό ψήφων ρεκόρ και λογικά θα έπρεπε να πάρει και το χρίσμα!!! Τι νόημα είχαν οι «δημοκρατικές» εσωκομματικές διαδικασίες;

Και το πήρε ο ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, που αν θυμάμαι καλά, δεν ήταν και στη λίστα των ενδιαφερόμενων για το χρίσμα κι αν ήταν, δεν «έπιανε» τον πρώτο, στις προτιμήσεις των αρτινών ΠΑΣΟΚων.

Και ο πρώτος και… μυστακοφόρος, απείλησε με αντάρτικο, με… «επανάσταση», κατά της κομματικής… «αυθαιρεσίας»!!!

Φίλος ήταν και παραμένει ο εν λόγω… μυστακοφόρος, δεν λέμε το όνομά του, γιατί είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, θα το πούμε μετά, αλλά από αυτή τη στήλη, είχαμε σχολιάσει τότε αυτή την «απειλή» του, λέγοντας: «Ψιτ, φίλε, ο Καραϊσκάκης έκανε την επανάστασή του, αλλά το μουστάκι το είχε τσιγκέλι και όχι αλά… Αλέν Ντελόν…»!

Λοιπόν εκεί στο σπίτι του Δημότη, στο Δημαρχείο του Δήμου Αρταίων και στο κυλικείο του ισογείου, απολαμβάνεις τον καφέ σου, όσο πουθενά αλλού! Ήσυχος χώρος, καθαρός χώρος, έρχεσαι σε επαφή με συμπολίτες όλων των λογιών, εθνικοτήτων και τάξεων κι αν έχεις και το μικρόβιο του πολιτικού κουτσομπολιού, βρίσκεσαι στον ιδανικό χώρο.

Τον οποίο χώρο, ο γράφων τον έχει κάνει και στέκι! Ξέρεις τι είναι να σε χωρίζουν από τον πρώτο πολίτη του Δήμου μας, το δήμαρχο, μόνο… τρεις όροφοι;

Εκεί λοιπόν σε αυτό το στέκι μας, βρεθήκαμε με φίλο, μιλούσαμε για τον καιρό, για το γιεν, το δολάριο και το ευρώ, για την Αννίτα Πάνια και τον Μήτρογλου, για το Κάτω Παρτάλι και τους λαχανοντολμάδες των τηλεοπτικών σεφ, για την Μέρκελ και τον Στρατούλη του ΣΥΡΙΖΑ και για άλλα εξίσου σοβαρά ζητήματα!

Και… «μπουκάρει» ο φίλος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΗΛΑΣ και επειδή είχε γίνει και το πρόσωπο των παραταξιακών διεργασιών, από το χώρο της Ν.Δ., τον ρωτήσαμε:
-    Κώστα τι κάνουμε;
-    Τα είπαμε Λευτέρη, είμαι εκτός παιχνιδιού!
-    Σίγουρα;
-    Σίγουρα και αταλάντευτα!
-    Δηλαδή πόσο σίγουρα, 100%;
-    Ας πούμε… 95%!!!

Δεν σου έλεγα, μου λέει ο φίλος, με τον οποίο… καφεπίναμε, τελείωσε, ο Κώστας το ξεκαθάρισε!

Κατά… 95%, αφελώς, εγώ επισημαίνω!

Και ώ του θαύματος! Το υπόλοιπο 5% κατάπιε το… 95%!

Ο φίλος ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΗΛΑΣ, μετά φανών και λαμπάδων, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ!

Δίδαγμα! Στην πολιτική ούτε το 100% δεν είναι ποσοστό… ασφαλείας!

Βέβαια θα ήταν λάθος του φίλου ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΗΛΑ, να μην κατέβει σε αυτές τις εκλογές. Οι αρτινοί τον εμπιστεύτηκαν και τον εμπιστεύονται, με αριθμό ψήφων, που εκλέγουν και άλλους δύο υποψηφίους συμβούλους, πέραν του ιδίου.

Και αυτούς τους ψηφοφόρους του, δεν δικαιούται να τους απογοητεύσει, δια της αποχής του από τα κοινά!

Ας πάμε και στα καθ’ ημάς!

Έχουμε και λέμε! Εμείς οι εφημεριδάδες κουβαλάμε «κατάρα» ή είμαστε «μαζόχες»! Διαφορετικά δεν εξηγούνται αυτά που μας συμβαίνουν σε κάθε προεκλογική περίοδο!

Όποιος γουστάρει «στήνει» μια συνέντευξη Τύπου και καλεί για να τον ακούσουμε και «σημαιοστολισμένος» για την «παρέλαση» επί της τηλεοπτικής οθόνης, μας αποχαιρετά, χάρηκα και τα… ματαλέμε!!!

Υπάρχουν βέβαια και συνεντεύξεις που επιβάλλονται να γίνονται, αλλά οι περισσότερες είναι για το… «γυαλί»!

Εμείς λοιπόν οι εφημεριδάδες ενώ γνωρίζουμε ότι μας χρησιμοποιούν και γινόμαστε «γλάστρες» των υποψηφίων, για να βγουν στο «γυαλί»… μαζοχιζόμαστε!

Και… μαλακιζόμαστε!

Δεν λέμε, μας κερνάνε και ουζάκι και… Κατερίνα σαλαμάααακι, όπως έλεγε και ο Κώστας Βουτσάς!

Όμως το μεγαλύτερο «δούλεμα» πέφτει με τις ανακοινώσεις υποψηφίων συμβούλων. Κάθε… λίγο και μια συνέντευξη, του υποψηφίου δημάρχου.

Κρατηθείτε τώρα, γιατί δεν εγγυόμαστε τη σωματική σας ακεραιότητα, αν λιποθυμήσετε από αυτά που ακολουθούν.

Πάμε! Αν υποθέσουμε ότι οι 5 υποψήφιοι δήμαρχοι Αρταίων, ακολουθήσουν αυτή την προαναφερόμενη και καθιερωμένη από τα παλιά, συνταγή.

Ματαλέμε! Κάθε λίγο και μια συνέντευξη ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος. Ο καθένας τους θα έχει 180 υποψηφίους στον συνδυασμό του, ίσον… 2-3 ακόμη συνεντεύξεις! Πρέπει να προσθέσουμε και 1 για την ανακοίνωση καθόδου στις εκλογές, άλλη 1 για τη διακήρυξη αρχών(!!!), άλλη 1 για τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, άλλη 1 για την κεντρική ομιλία και ενδιάμεσα άλλες 2-3 «εφ’ όλης της ύλης» σούμα… 10 και βάλε!

Δέκα συνεντεύξεις ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος, επί 5 υποψηφίους που θα «διαγωνιστούν», σύνολο… 50!

Τώρα αν «παίξουν»… συνεντευξιακά και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι των άλλων δήμων του νομού, κάπου 10 και βάλε, άντε από 5 συνεντεύξεις ο καθένας τους, σύνολο 50!

Γενικό σύνολο συνεντεύξεων 100! Ημέρες μέχρι την Κυριακή των εκλογών με Κυριακές και αργίες, 35!!!

Δηλαδή πρωί, μεσημέρι, βράδυ, θα «δουλεύουμε» συνεντεύξεις. Και… αδαπάνως!

Και για το «γυαλί» τους ρε γαμώτο!

Επαναλαμβάνουμε και ΑΔΑΠΑΝΩΣ! Λες και οι εφημερίδες είναι «Κοινωνική Πρόνοια» υποψηφίων αυτοδιοικητικών! Λες και δεν δουλεύουν άνθρωποι σε αυτές και δεν έχουν έξοδα και ανάγκες!

Μα θα μου πείτε, αυτοί «προορίζονται» για τη «σωτηρία» μας! Καμιά αντίρρηση, αλλά ΟΧΙ ΑΔΑΠΑΝΩΣ!!!

Χρυσοπληρώνονται! Κάθε θητεία και… 2 ρετιρέ στο Τρίγωνο για τους αρχηγούς και 1 εφάπαξ του Δημοσίου για τους «στρατιώτες» τους!

Εμ τους πληρώνουμε, έχουν και την «απαίτηση» από εμάς τις εφημερίδες, να τους κάνουμε και τα τρία… δύο!

Και βέβαια δεν γίνεται λόγος για τον «βομβαρδισμό» μας, με Δελτία Τύπου, ανακοινώσεις, δηλώσεις κ.λπ., ΑΔΑΠΑΝΩΣ, αλλά για τη… «σωτηρία» μας.

Κύριοι συνάδελφοι μας χρειάζεται «ξεμάτιασμα». Για σκεφτείτε το!!! Μήπως πρέπει να πάρουμε «ανάποδες»;

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top