Πενήντα μέρες μένουν μέχρι τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και ο νομός της Άρτας, όπως και όλη η χώρα κινείται πλέον σε «Καλλικράτειους» ρυθμούς!

Με κοινό χαρακτηριστικό όλων των υποψηφίων δημάρχων, το άγχος και η αγωνία για την εξεύρεση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων!

Και όποιος από αυτούς τους υποψηφίους δημάρχους, μηδενός εξαιρουμένου, το παίζει άνετος σε αυτόν τον τομέα, σας λέει ψέματα!

Η ψυχούλα τους ξέρει, το τι τραβάνε. Μέχρι και μετανάστες δέχονται!

Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο!

Και ακούς τον άλφα, να λέει για τον βήτα: Ποιος, αυτός; Τρέχει και δεν φτάνει, για «σαβούρα» υποψηφίους συμβούλους μιλάμε! Κάπως έτσι διεξάγεται μέχρι στιγμής ο «πολιτικός» τους προεκλογικός αγώνας!

Λαμπάδες ίσαμε το μπόι τους τάζουν στην Αγία Θεοδώρα, για να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Περί δημοτικών προγραμμάτων των υποψηφίων δημάρχων για το Δήμο Αρταίων κάνει λόγο ο Ν.Α.Σ., στην «ΗΧΩ»!

Ανέκδοτα!

Εδώ κατεβαίνουν υποψήφιοι δήμαρχοι και δεν μας λένε έστω και έναν λόγο, που τους «υποχρεώνουν» να ασχοληθούν με το Δήμο Αρταίων.

Π.χ. αν ο νυν δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ήταν ανεπαρκής, δεν έκανε τίποτε, ή έκανε αυτά κι εγώ θα κάνω εκείνα.

Να ακούσουμε την κριτική τους για τη σημερινή δημοτική Αρχή και για τους λόγους που θα πρέπει να αλλάξει!

Να μας πούνε ότι θα μπορούσαν «αυτά να γίνουν» στην Άρτα και δεν έγιναν!

Κατεβαίνουν για υποψήφιοι δήμαρχοι, χωρίς… αιτία!!!

Και ο ψηφοφόρος με τι κριτήρια να ψηφίσει;

Δεν λέω, θα βγάλουν «διακηρύξεις» στα εγκαίνια του προεκλογικού τους αγώνα!

Άρες – μάρες, κουκουνάρες!

Τέτοιες διακηρύξεις σας «σκαρώνω» εγώ, μέχρι να καπνίσετε ένα τσιγάρο!

Προγράμματα συγκεκριμένα να μας δώσουν, με προτεραιότητες, με οράματα, με συγκεκριμένους στόχους και πως και με ποιους τρόπους θα υλοποιηθούν!

Και τέτοια φίλε Ν.Α.Σ., δεν θα δούμε αυτή τη φορά!

Θα δούμε «σφαγή των Αρμενίων» στον Κεντροαριστερό χώρο, μεταξύ των τριών υποψηφίων!

Θα δούμε «αντιμνημονιακές» εκρήξεις από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και «αντιευρωπαϊκές» από τον υποψήφιο του ΚΚΕ!

Θα ακούσουμε και από τον υποψήφιο της Δεξιάς «γιορτινά κάλαντα» και πολύ θα είναι!

Πενήντα μέρες πριν από την Κυριακή των εκλογών και κάτι το ουσιώδες και ενδιαφέρον, ακόμη δεν ακούσαμε!

Σε εκλογές πάμε ή σε εκπομπή: «Άρτα έχεις ταλέντο»;

Μας το διηγήθηκε παλιός υποψήφιος δήμαρχος της περιοχής μας. Το Σάββατο που πέρασε ήταν καλεσμένος σε τρεις γάμους, στις 6, 7 και 8 η ώρα το απόγευμα. Πάει στον πρώτο και η νύφη αργεί μισή ώρα να φτάσει. Υποχρεώνεται να φύγει για να προλάβει τον επόμενο, χαιρετά και εύχεται στους συγγενείς και υπόσχεται να τους δει στο τραπέζι. Φτάνει στον επόμενο γάμο και η νύφη αργεί 45 λεπτά. Φεύγει και από εκεί και «στο τραπέζι θα τα πούμε», για να προλάβει τουλάχιστον τον μεθεπόμενο, αλλά σε αυτόν η νύφη πήγε ενωρίτερα και δεν τον πρόλαβε.

Άντε τώρα ο υποψήφιός μας να πάρει «σβάρνα» τα τρία γαμήλια γλέντια, για να «φανεί» η παρουσία του. Πάει στον πρώτο, «τσουλάει» δύο ώρες, στο δεύτερο τρεις και κάτι και στον τρίτο είχαν… αποσυρθεί οι νεόνυμφοι, Ούτε μια μπομπονιέρα δεν… «εισέπραξε».

Γιατί τα πολιτικά γραφεία «δεν βάζουν πλάτη» στους υποψηφίους δημάρχους της περιοχής μας που στηρίζουν τα κόμματά τους; Έχουν λόγους και πολλούς και δεν τους αδικούμε. Ποιους να στηρίξουν, χωρίς να δυσαρεστήσουν τους άλλους; Άλλωστε οι υποψήφιοι σύμβουλοι ψάχνουν για 400-500 «σταυρούδια» και αν σε δισταυρία, δεν είναι ικανοί να τα μαζέψουν, τότε γιατί πολιτεύονται;

Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα των Φραγμάτων Πουρναρίου, θα χυθεί αίμα, θα πάρουμε τα όπλα, θα κλείσουμε τα βουνά και τα λαγκάδια και πολλά άλλα, αυτού του στιλ, επαναστατικά μηνύματα ακούσαμε τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την παραχώρηση των υδροηλεκτρικών φραγμάτων ΠΟΥΡΝΑΡΙ 1 και ΠΟΥΡΝΑΡΙ 2 σε ιδιώτες!

Οι Τζε Γκεβάρηδες της περιοχής μας πήραν τα όπλα, πρόταξαν τα στήθη τους κι αν χρειαστεί θα κάνουν και χαρακίρι, αν ξεπουληθούν τα… Πουρνάρια!

Στην περίπτωση, νοιώθω… άπατρις, έως και… προδότης του τόπου μου!

Πως γίνεται να ξεσηκώνονται τόσοι πολλοί, για να μην πωληθούν τα… Πουρνάρια και εγώ να μην… συγκινούμε;

Να σας πω το γιατί, αδέρφια; Γιατί στην περίπτωση η άγνοια και η υποκρισία, περισσεύουν!!!

Αδέρφια δεν πουλιούνται τα Πουρνάρια, εκχωρούνται για εκμετάλλευση, έναντι τιμήματος!

Όπως εκχωρήθηκαν σε ιδιώτες και άλλες δημόσιες υποδομές, διότι το κράτος μας αποδείχτηκε ΑΝΙΚΑΝΟ!

Αλλά ας δεχτούμε ότι τα δημόσια αγαθά δεν πρέπει να παραχωρούνται, διότι ανήκουν στο λαό!

Μπράβο σε αυτούς που τα λένε!

Αλλά γιατί δεν διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται περί πώλησης, αλλά περί εκχώρησης; Πως θα μπορούσε να πωληθεί ένα ποτάμι, το νερό που τρέχει στο ποτάμι, το βουνό ή η θάλασσα; Είναι αγαθά που προστατεύονται από το Σύνταγμα, είναι αγαθά που προστατεύονται από τα Συντάγματα όλων των χωρών του κόσμου!

Και ξέρετε ποιοι διαρρηγνύουν περισσότερο τα ιμάτιά τους για το υποτιθέμενο ξεπούλημα των Πουρναρίων; Οι φέροντες σήμερα αξιώματα από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ! Από τα κόμματα που υπερψήφισαν τη συνθήκη του Μάαστριχτ, η οποία προβλέπει και την απελευθέρωση της Ενέργειας!

Να φωνάζει το ΚΚΕ, τρώγεται! Να φωνάζουν εκείνοι που τα κόμματά τους συνυπέγραψαν με τα δύο τους χέρια την απελευθέρωση της Ενέργειας, ε, αυτό δεν τρώγεται!

Προσωπικά δεν θα με πείραζε να εκχωρηθούν τα Πουρνάρια σε ιδιώτες, διότι στη χώρα μας, το Κράτος μας, «χρυσάφι πιάνει και χώμα γίνεται»!

Μήπως τα ίδια δεν λέγανε και για την Ολυμπιακή;

Αλλά είπαμε, η σημερινή Άρτα παράγει «επαναστάτες» παντός καιρού και… νερατζολέμονα!  

Διαβάζουμε σε τοπικές εφημερίδες κείμενα διάφορων υποψηφίων συμβούλων για την Περιφέρεια και τους Δήμους και διαπιστώνουμε ότι τα νέα πρόσωπα, τα πρόσωπα εκείνα που δεν «πρόλαβαν» να ασχοληθούν με κόμματα ή με τα κοινά της περιοχής, να έχουν πιο προσγειωμένες απόψεις και ιδέες για το τόπο μας.

Σε προηγούμενες εκλογές κάποιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κουβάλαγε μαζί του την Αγία Γραφή και όποιος του υπόσχονταν ψήφο, τον έβαζε και… ορκιζόταν. Πανέξυπνο!!! Σου λέει, όλοι λίγο – πολύ είναι θεοσεβούμενοι και αγιοφοβισμένοι και αν είναι και ηλικιωμένοι, δεν πατάνε τον όρκο τους για μια ψήφο και να χάσουν τον Παράδεισο. Κι έτσι ψηφίζουν… επίγεια κόλαση!

Αυτές τις μέρες θα ακούσετε να μοιράζονται και… ευρωπουλάκια για εξαγορά ψήφων!

Μη… τσιμπάτε, σας το λέμε λόγω… εμπειρίας!

Παλιότερα και επί εποχών της τιμημένης δραχμούλας, διαδίδονταν ευρύτατα στην Άρτα ότι ο τάδε υποψήφιος δήμαρχος μοιράζει εκατομμύρια!

Πήγαμε και βρήκαμε τον… «τάδε» και του τα ρίξαμε στα ίσα: «Ρίξε το εκατομμυριάκι για να σου ρίξω πέντε σταυρούδια». Και μας έριξε… πέντε φάσκελα»!!! Πήγαμε στον άλλον τα ίδια και τα χειρότερα, μας ζήτησε και… δανεικά. Πάντως αν κάποιος μοιράζει ευρώ, εδώ είμαστε. Δεν χρειάζεται να φτάνουν στο εκατομμύριο, ας είναι και λιγότερα, εφτακόσια καφετιά (σε ευρώ φυσικά) πεντακόσια, τρακόσια, τριάντα, άντε και… τρία. Γιατί τελικά «τρία» θα εισπράξουν εκείνοι που πιστεύουν σε τέτοιες μπαρούφες και… βοήθειά τους.

Κλείνοντας σήμερα αυτή τη στήλη, διευκρινίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» δεν καταχωρεί κείμενα και καταγγελίες που στρέφονται κατά οποιουδήποτε υποψηφίου, από σεβασμό στον προσωπικό του αγώνα. Δηλαδή δεν παίζουμε παιγνίδια σε βάρος κάποιων, προς όφελος άλλων! Γιατί για εμάς η εκλογική δοκιμασία του καθένα, δικαιούται το σεβασμό μας.

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top