Πριν από 2-3 χρόνια, που ο τουρισμός στη χώρα μας ήταν αισθητά μειωμένος, οι επαγγελματίες αυτού του χώρου, έκανα τάματα σε όλους τους αγίους, έκαναν και ελκυστικές προσφορές, για την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.

Με το… ψαροντούφεκο αλίευαν έλληνες τουρίστες, που είναι και… κουβαρντάδες και δεν χαμπάριαζαν κρίση, αν είναι να την περάσουν… Σεϊχικα!

Φέτος που υπολογίζεται ότι κοντά στα 20 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες, θα επισκεφθούν τη χώρα μας, αυτοί οι λεβέντες τουριστοεπαγγελματίες του τόπου μας, δεν μας… χαμπαριάζουν!

Ακρίβηναν τις τιμές, στα επίπεδα των εποχών των παχιών αγελάδων!

Δεν… αλληλοχαμπαριαζόμαστε!

Και πιο έντονα είναι τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και στα παράλια της Ηπείρου!

Καλά είναι και τα κάμπινγκ κι εμείς οι αρτινοί έχουμε δικό μας κάμπινγκ, το «ΜΟΝΟΛΙΘΙ», στο Μονολίθι της Πρέβεζας, που ανήκει σε αρτινό επιχειρηματία και είναι και το ομορφότερο και το πιο πρόσφορο, από όλες τις απόψεις, όλης της Ηπείρου κι όχι μόνον!

Ενδοκυβερνητικός τοπικός εμφύλιος μεταξύ των βουλευτών ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΥΛΙΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ, για ΔΟΥ, ΚΕΝ, ΔΩΔΩΝΗ κ.ά.

Για τα περασμένα μεγαλεία μας!

Και διηγώντας τα, να κλαις!

Αδέρφια, μη μαλώνετε, πάλι δικά μας θάναι!

Και αναρωτιούνται «ΗΧΩ» και «ΑΜΒΡΑΚΙΑ», γιατί «έσκασε μύτη» τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών για το δήμο Αρταίων, ο πρώην ΠΑΣΟΚος Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ και μάλιστα στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ; Που ήταν, μας λένε την πρώτη Κυριακή;

Μα την πρώτη Κυριακή ο άνθρωπος δεν ήξερε ποιος θα είναι στη δεύτερη και «φύλαξε τα ρούχα του», κατά πως λέει και ο λαός μας.

Όμως τη δεύτερη, που βγήκε ο συνάδελφος, ο «σύντροφος» και ο «δικός» του ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ, έσκασε μούρη!

Βέβαια ο Παύλος Στασινός, έκανε «χαρακίρι» έχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεών του!!!

Διότι αν έγινε «αυτόχειρας», για να ικανοποιήσει την εμπάθεια 2-3 «συνεργατών του», στο πρόσωπο του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, η αποστολή του ήταν επιτυχής!

Ματαδιότι, αν όμως πίστεψε ότι οι αρτινοί θα τον εξέλεγαν δήμαρχό τους, όπως τον εξέλεξαν και βουλευτή και στο τέλος τους… «πούλησε», τότε το «ΟΡΑΜΑ» του για την Άρτα, δεν θα ξεγελούσε ούτε τα… Λυκόπουλα των Προσκόπων!

Πάντως και ο Ν.Α.Σ., από την «ΗΧΩ», τον… «ανεβάζει», αποκαλώντας τον… «κατεδαφιστή»!

Και προσβάλει τους κατεδαφιστές, γιατί χωρίς αυτούς, πως θα «σηκώνονταν» οι οικοδομές, τα γιοφύρια, τα λιμάνια, η ΑΕΚ και οι Ανεξάρτητοι «καταΚαμμένοι» έλληνες;

«Αυτοπυρπολυτής», να το δεχτούμε! Τίναξε στον αέρα το ΠΑΣΟΚ που τον ανέδειξε, «δολοφόνησε» στην ψύχρα τον Γιάννη Παπαλέξη που ήταν και πολιτικός του φίλος, «αυτοκτόνησε» πολιτικά και ο ίδιος!

Άλλωστε «κατεδαφιστής», μπορεί να σημαίνει και «αναμορφωτής»!

Και στην περίπτωσή του, η ιατρική επιστήμη, έχει την κατάλληλη απάντηση: «Η εγχείριση πέτυχε (έχασε ο Παπαλέξης), αλλά ο ασθενής (ο Δήμος), πέθανε!».

Όμως σε αυτή την ιστορία, έγραψε λίγες «σειρές» και το τοπικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο, μετά την εκλογική ήττα, θυμήθηκε να αναφέρει τα αίτια που την προκάλεσαν και τα οποία ήταν γνωστά, ακόμη και στους… «μουστακάδες» του Αράχθου.

Ήταν γνωστά και… «προθανάτια» τα αποτελέσματα της μετέπειτα «νεκροψίας».

Βέβαια και ο δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, έκανε ακριβώς ότι χρειάζονταν, όχι μόνο για να χάσει τις εκλογές, αλλά να μην περάσει ούτε στο δεύτερο γύρο.

Του λέγανε οι «σοφοί» του περιβάλλοντός του, μη χολοσκάς, άσε τους αντιπάλους σου να βουρλίζονται, άστους να τρέχουν, εσύ κρέμασε το σακάκι σου και άσε τους… «νεκρούς» να προχωρούν. Όλοι οι δήμαρχοι δικαιούνται τουλάχιστον μια δεύτερη θητεία.

Δεν κάθισε καθόλου να σκεφτεί ότι το «δικαιούνται» μια δεύτερη θητεία, είναι σχετικό και όχι απόλυτο! Διότι αν ήταν… απόλυτο, τότε η θητεία του δημάρχου θα ήταν… 8ετής!

Αλλά ούτε το έργο ενός δημάρχου, όσο εντυπωσιακό και αν είναι, δεν κρίνει απόλυτα ένα εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο πολίτης – δημότης θέλει πρώτιστα να γνωρίζει τι να περιμένει κι όχι το τι έκανε ένας δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος.

Ήταν ουσιώδη λάθη προεκλογικής τακτικής και συμπεριφοράς του Γιάννη Παπαλέξη, αλλά και οι αρτινοί, την ώρα της κάλπης, τον αδίκησαν.

Και επιβράβευσαν τη χειρότερη αντιπολίτευση που είχε ποτέ ο Δήμος Αρταίων, τα τελευταία 40 χρόνια!

Μια αντιπολίτευση που συμπεριφέρονταν «εχθρικά» για τα συμφέροντα των δημοτών και του Δήμου, μόνο και μόνο για να πλήξει το πρόσωπο του δημάρχου.

Αν οι δημότες γνώριζαν τι καταψήφιζαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι της αντιπολίτευσης και περισσότερο εκείνοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη του ίδιου του δημάρχου, θα ψήφιζαν πιο… υπεύθυνα! Και για να κυριολεκτούμε, δια της ψήφου τους, θα τιμωρούσαν εκείνους που λειτουργούσαν σε βάρος τους.

Και σε αυτό τον τομέα, την ευθύνη την φέρει ο ίδιος ο Γιάννης Παπαλέξης.

Ο οποίος Γιάννης Παπαλέξης, σε κάθε τέτοια περίπτωση, θα έπρεπε να τους… «ξεμπροστιάζει» δημόσια κι όχι όλα να τα «καταπίνει», αδιαμαρτύρητα και αγόγγυστα!

Χαρακτηριστική περίπτωση! Ο Δήμος Αρταίων έχει συντάξει μια μελέτη ριζικής αναμόρφωσης της Κορωνησίας, προϋπολογισμού, αν θυμόμαστε καλά, 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, έτοιμη να ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ».

Μια ονειρική μελέτη, χωρίς ίχνος υπερβολής, που όχι μόνο αναβάθμιζε την περιοχή, κοινωνικά, αισθητικά και οικονομικά, αλλά θα μετέτρεπε την υποβαθμισμένη Κορωνησία, σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής του Αμβρακικού.

Αντί λοιπόν για αυτό το σημαντικό έργο, ο δήμαρχος Παπαλέξης και οι σύμβουλοί του, να έχουν «κατασκηνώσει» στην Κορωνησία και να πληροφορούν τους κατοίκους για την σημασία αυτού του έργου, «κατασκήνωσαν» οι της αντιπολίτευσης και με την παραπληροφόρηση, το απαξίωσαν!

Έτσι τις περασμένες εκλογές, αντί να πάρει ο Γ. Παπαλέξης το σύνολο των ψήφων των κατοίκων της Κορωνησίας, ήρθε τελευταίος και με τεράστια διαφορά. Ο Τσιρογιάννης πήρε 150, ο Στασινός 95 και ο Παπαλέξης… 13!

Άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση. Στους σχεδιασμούς της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου, ήταν και η ασφαλτόστρωση και τσιμεντόστρωση δεκάδων αγροτικών δρόμων του Κάμπου, που βρίσκονται στα όρια του δήμου Αρταίων.

Είναι δρόμοι που εξυπηρετούν αγροκτήματα, περιβόλια, κατοικίες και μικρές επαγγελματικές μονάδες. Κάθε χρόνο αυτοί οι δρόμοι στρώνονται με χαλίκι το καλοκαίρι, για να μην χάσκουν οι λακκούβες και κάθε χειμώνα τα χαλίκια τα εξαφανίζουν τα νερά και πάλι από την αρχή. Πεταμένα χρήματα κάθε χρόνο.

Με εντολή του δημάρχου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου προχώρησαν σε μελέτη αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος, που ταλαιπωρεί εκατοντάδες συνδημότες μας.

Η δαπάνη περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα μισά θα καλύπτονταν από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, με συνεισφορές.

Ήρθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση, με δεδομένο, ότι ήδη είχε χάσει την πλειοψηφία ο δήμαρχος, με τις περίεργες «ανεξαρτητοποιήσεις» συμβούλων της παράταξής του.

Και αντί ο δήμαρχος και οι λοιποί, να πάνε κοντά στα «θύματα» αυτής της ιστορίας και να καταγγείλουν τους θύτες τους, την αντιπολίτευση, πήγαν οι θύτες και κατάγγειλαν το δήμαρχο.

Και τα εκλογικά αποτελέσματα, περίπου σαν εκείνα της Κορωνησίας.

Έλεγε ο αξέχαστος ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΦΩΡΟΣ: «Ποτέ δεν εμπιστεύομαι την κοινή γνώμη, τις πλειοψηφίες και την Μετεωρολογική Υπηρεσία….»! Και την λαϊκή ετυμηγορία λέμε… εμείς!

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις, που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό μας, ότι οι αρτινοί δημότες αδίκησαν βάναυσα τον δήμαρχό τους, στις περασμένες εκλογές.

Όπως αδίκησαν τον εαυτό τους, τόσο ο δήμαρχος, αλλά και οι συνεργάτες του και σύμβουλοί του και πολλοί άλλοι.

Ας πάμε τώρα και στην υποψήφια δήμαρχο Αρταίων ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ, με επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η οποία Λίτσα Κιτσαντά συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 15% και όσοι θεωρούν αυτό το ποσοστό μικρό, δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Είναι πολύ μεγάλο, αν αναλογιστούμε τι αντιμετώπισε ως υποψήφια δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αντιμετώπισε πάρα πολλά. Όπως, διαδέχθηκε τον παραιτηθέντα και αρχικό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑ, για λόγους (της παραίτησης), που δεν έγιναν πιστευτοί στην τοπική κοινωνία.

Συνεπώς η επιλογή της κ. Κιτσαντά, εμφανίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν BLAN B΄, κατά τη ΣΥΡΙΖΑΪκη γλώσσα!

Από την άλλη τώρα, η ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ, δεν είχε ούτε τις «πλάτες» του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, που έριξε όλο το βάρος του στην ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, αλλά και η κ. Γεροβασίλη ουδόλως νοιάστηκε για την τύχη της υποψήφιας δημάρχου του κόμματός της.

Μήπως όλα αυτά τα είχε διαισθανθεί ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ και τα… «βρόντηξε»; Λέμε, μήπως!

Άρα το 15% της ΛΙΤΣΑΣ ΚΙΤΣΑΝΤΑ, είναι περισσότερο προσωπική της επιτυχία, παρά κομματική!

Διότι και το ίδιο το κόμμα της, «καπηλεύτηκε» την υποψηφιότητά της, με συνθήματα που δεν είχαν καμιά απολύτως σχέση με την τοπική κοινωνία και τα προβλήματά της.

Ο τελευταίος ανασχηματισμός, είναι προεκλογικός, αποφάνθηκαν οι αναλυτάδες των τηλεοπτικών καναλιών. Το ίδιο πιστεύει και ο ΣΥΡΙΖΑ και αντί να… «πανηγυρίζει» (μιας και μας λέει ότι θέλει εκλογές), μοιρολογάει….!

Και περισσότερο σούπερ… αντιμνημονιακά!

Συναγωνίζονται τον… Καμμένο, που ενώ κάθε μήνα «λακάει» και ένας βουλευτής του, αυτός κάνει προσκλητήριο… βουλευτών όλων των άλλων χώρων, ανεξάρτητων, μνημονιακών, αντιμνημονιακών, «γαύρων» και «βάζελων», αμούστακων και μουστακοφόρων, ψηλοτάκουνων και μη βουλευτίνων, να συστρατευθούν μαζί του!

Αμ, δεν είναι για γέλια αυτή η περίπτωση, είναι για κλάματα!

Σκεφτείτε τώρα να γίνουν εκλογές, νάρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, να συνεργαστεί με τον… Καμμένο και να μας προκύψει υπουργός Πολιτισμού, η Ραχήλ με τον παπαγάλο της!

Τι λέτε, δεν θα στηθούν χοροί του Ζαλόγγου σε όλη τη χώρα;

Συνήθως λέμε ότι μετά θάνατο, όλοι δικαιώνονται, ακόμη και οι εγκληματίες!

Πριν τον τελευταίο ανασχηματισμό, τι «σούρανε» οι πάντες για τον υπουργό Υγείας ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ; Ακροδεξιό, αδίστακτο και απάνθρωπο τον ανεβάζανε, φαιδρό τον κατεβάζανε!

Μετά τον ανασχηματισμό, από τον οποίο λείπει ο Άδωνις, οι ίδιοι αυτοί αναρωτιούνται, πως ο Σαμαράς, «καρατόμησε» τον πιο αποτελεσματικό υπουργό του.

Ακόμη και οι του ΣΥΡΙΖΑ «μαλώνουν» τον πρωθυπουργό, για αυτή την απόφασή του!

Σε άλλη σελίδα διαβάστε σχετικό άρθρο του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», για τον ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

Ο… Καμμένος, περιέργως, αυτή τη φορά δεν πήρε θέση και γλίτωσε ο Σαμαράς την εκτέλεσή του στο… Γουδί!

Στο μεταξύ Χαϊκάλης και Μελάς σιδέρωσαν τα μαντήλια τους και είναι έτοιμοι να ανεξαρτητοποιηθούν από τους «Ανεξάρτητους» του… Καμμένου!

Να μου το θυμάστε! Στο «κλουβί» των Ανεξάρτητων, στο τέλος θα μείνει μόνον ο… παπαγάλος της Ραχήλ!

Μετά το εκλογικό στραπάτσο της ΔΗΜΑΡ, είναι να λυπάσαι τον πρόεδρό της ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ. Σαν Αγιορείτης καλόγερος, προσπαθεί να εξομολογηθεί, χωρίς και να λέει τίποτα!

Με την ελπίδα βέβαια, να τον προτείνουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σου λέει ο Φώτης, αν τα δύο κόμματα που κυβερνούν και πρώην συνεταιράκια μου, «αρθούν στο ύψος των περιστάσεων», γιατί να μην κάνω από τώρα τα «γλυκά μάτια» και στο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και για την ανοχή του και «γαία πυρί μειχθήτω» στη ΔΗΜΑΡ;

Γεια σας και καλό καλοκαίρι.

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top