Τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, τώρα που ηρέμησαν τα πνεύματα και νικητές και νικημένοι βρήκαν τα ζύγια τους, ας πούμε κι εμείς τα δικά μας από αυτή τη στήλη!

Είχαμε και πολλές απουσίες, συνειδητά από την πλευρά μας, γιατί πιστεύαμε ότι οι «κακίες» αυτής της στήλης, ενδεχομένως να προκαλούσε προβλήματα στους υποψηφίους και στους συνδυασμούς τους.

Σεβαστήκαμε τον προσωπικό τους αγώνα, την ώρα της δοκιμασίας τους, την ώρα του ψηφοφόρου, την ώρα της κάλπης!

Από σήμερα λοιπόν, μια στο καρφί και μια στο πέταλο! Και ξεκινάμε από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Τους διαλόγους που είχαν οι ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ και ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ, κατά την επίσκεψη του δεύτερου, στο Δημαρχείο, ζητώντας την επίσημη στήριξη του πρώτου, στο δεύτερο γύρο των εκλογών για το Δήμο Αρταίων. Διάλογοι που αποκαλύφτηκαν από την «ΗΧΩ της ΑΡΤΑΣ».

Διάλογοι που δεν μεταφέρονται, από σεβασμό και στους δύο προαναφερόμενους.

Τι περίμενε από αυτή τη συνάντηση ο κ. Στασινός; Να βγει ο Παπαλέξης στο μπαλκόνι και να κάνει προσκλητήριο νίκης για τον «θύτη» του; Και ποιος θα τον άκουγε;

Βέβαια ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ κάτι άλλο έπρεπε να κάνει. Θά επρεπε να ζητήσει από τον ΠΑΥΛΟ ΣΤΑΣΙΝΟ, να είναι παρόντες στη συζήτησή τους οι «στενοί συνεργάτες» του, που του «πριόνιζαν» την καρέκλα, τον λασπολογούσαν και γινόντουσαν και… «χορηγοί» άλλων, καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα λασπολόγων, σε βάρος του!

Δεν το σκέφθηκε; Θα είχε πλάκα!!!

Βέβαια για τη στάση του συνδυασμού «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», στις επαναληπτικές της δεύτερης Κυριακής, ο επικεφαλής και δήμαρχος Αρταίων κ. Παπαλέξης, έκανε συγκέντρωση όλων των υποψηφίων, για να συναποφασίσουν!

Κι έγινε της… Ουκρανίας!

Και είχαν και δίκιο οι άνθρωποι! Τόση «λάσπη» που φάγανε κάποιοι από αυτούς, σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους στο Δήμο, δεν θα την άντεχε ούτε… θανατοποινίτης, ακόμη κι αν του χάριζαν τη ζωή!

Διότι στην περίπτωση δεν ήταν μόνο η διάσπαση του χώρου της Κεντροαριστεράς, που προεξοφλούσε νίκη του υποψηφίου της Κεντροδεξιάς, όπως και έγινε!

Αρχιτέκτονες αυτής της διάσπασης ήταν ακριβώς εκείνοι που έγιναν αιτία να χαθεί η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με ότι αρνητικά τη συνόδεψαν για τη λειτουργία του Δήμου.

Βέβαια τα θύματα τους, Παπαλέξης και συνεργάτες του, κατάπιαν την δικαιολογημένη οργή τους, απέφευγαν να καταγγείλουν τους θύτες τους, απέφευγαν και να δώσουν… «γραμμή» στους ψηφοφόρους τους, όπως ζήτησε ο κ. Στασινός!

Όπως στρώσανε, κοιμήθηκαν, όπως λέει και ο λαός μας!

Κι επειδή ο νεοκλεγείς δήμαρχος Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, πολιτικά δεν είναι «χαϊβάνι», η τοπική Κεντροαριστερά ας πάει διακοπές καμιά… 15ετία και ας επανέλθει!

Τώρα Γιάννη Παπαλέξη και εσύ, ως δήμαρχος, δεν τα έκανες και τόσο… ορθά! Και στη διεκδίκηση της επανεκλογής σου, τα έκανες ρόιδο, οριζοντίως και καθέτως!

Πάντως όπως και να έχει, οι αρτινοί δημότες – ψηφοφόροι, σε αδίκησαν την ώρα της κάλπης. Είχαν, δεν είχαν δίκιο, σου χρωστούσαν μια δεύτερη θητεία! Και δεν σου δώσανε ούτε την ευκαιρία να την διεκδικήσεις!!!

Αψυχολόγητη η ψυχολογία της μάζας!

Διότι Γιάννη Παπαλέξη είχες στο τσεπάκι το βουλευτιρλίκι και το αρνήθηκες για το δημαρχιλίκι. Μήπως οι αρτινοί σε προτιμούν βουλευτή κι όχι δήμαρχό τους; Για σκέψου το!!!

Αλλά εκεί στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, παίχθηκε Σαιξπηρικό… «δράμα»! Ο αήττητος δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ, σε σύνολο έξι εκλογικών αναμετρήσεων, «τελειώθηκε» για δεύτερη φορά, από τον κακό του δαίμονα, τον ΜΑΡΙΝΟ ΓΑΡΝΕΛΗ!

Τιμωρός ο λαός! Για τυπικούς λόγους, ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ του έφαγε το δημαρχιλίκι στις προηγούμενες εκλογές, «δώρο» της φίλης μου Σταυρούλας Καραβασίλη, που έκανε ένσταση κατά της τότε εκλογής του Μαρίνου Γαρνέλη  και την κέρδισε υπέρ του πρώτου. Οι Τζουμερκιώτες δεν ξέχασαν εκείνο το «παιγνίδι» και πολιτικά για ηθικούς λόγους, τον επανεξέλεξαν στις εκλογές του φετινού Μαϊου! Σερίφη δούλεψαν καλά τα εξάσφαιρα! Σου ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή πορεία!

Πάμε και στα παρατράγουδα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την προεκλογική περίοδο. Διότι έχουν αξία ή θα αποκτήσουν ιστορική αξία, μετά από κάποια χρόνια, όπως γίνεται με τα γραμματόσημα, τις αντίκες και τα «ανέκδοτα» ποιητών και συγγραφέων!

Χούφτεν, χούφτεν, χούφτεν!!!

Οι ηπειρώτες θα ψηφίσουν… Μέρκελ(!!!) ή ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ;

Οι αρτινοί θα ψηφίσουν…Χούφτεν(!!!) ή ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ;

Διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ που τέθηκαν και στην Άρτα, από τον Ευρωβουλευτή του κ. Χουντή!

Ο οποίος κ. Χουντής ήρθε εδώ στην πόλη μας, να μας καθοδηγήσει. Ο μεγάλος κ. Χουντής!

Χούφτεν, χούφτεν, χούφτεν!!!
Δίλημμα, «μνημονιακοί ή αντιμνημονιακοί»! Δηλαδή σαν να λένε στους έλληνες πολίτες, ότι όσοι από εσάς, δεν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ, είστε μνημονιακοί, Μερκελιστές, κεφαλαιοκράτες, κατεστημένοι, λεπροί και διανοητικά ανάπηροι.

Εκλογές, δημοψήφισμα! Δηλαδή κατά τους «σοφούς» του ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσουν τους δικούς του υποψηφίους, για να πέσει η κυβέρνηση. Είναι αυτό… πολιτική;

Και το άκρον άωτον της πολιτικής χαζομάρας. Πας μη ΣΥΡΙΖΑιος, Μερκελιστής!!!

Αν όλα αυτά δεν ήταν και δεν είναι πολιτικές ανοησίες, τότε ποιες είναι;

Δηλαδή σαν τι περιμένανε από τους αρτινούς, οι του ΣΥΡΙΖΑ, να επιλέξουν δήμαρχο της πόλης τους, τη ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ, για να μη γίνει δήμαρχός τους, η… Μέρκελ;

Τι περιμένανε από τους ηπειρώτες πολίτες, να ψηφίσουν ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, για να μη γίνει Περιφερειάρχης Ηπείρου η… Μέρκελ;

Τι να πούμε; Οι ηπειρώτες και οι αρτινοί έδωσαν σε αυτό το κόμμα, την απάντηση που του χρειάζονταν!

Και θύματα αυτής της προεκλογικής ΣΥΡΙΖΑικής τακτικής και η Όλγα και η Λίτσα και όλοι οι υποψήφιοί τους σε Άρτα και Ήπειρο!

Χούφτεν, χούφτεν, χούφτεν!!!

Κατά τα άλλα, εντυπωσιακά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα, στον τόπο καταγωγής του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Στον οποίο Δήμο, ο «χρισμένος» υποψήφιος δήμαρχος αυτού το χώρου, ήρθε… πέμπτος, σε σύνολο έξι υποψηφίων. Εκ των οποίων οι… τέσσερις ήταν από το χώρο της Ν.Δ.!!!

Στο Δήμο «Ν. ΣΚΟΥΦΑΣ», ο υποψήφιός τους, ήρθε… τρίτος, σε σύνολο… τεσσάρων!!!

Με τις… υγείες τους!!!

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top