Η δυστυχία του να είσαι αρτινός, δεν διαφέρει από εκείνη, του να είσαι έλληνας!

Δυστυχία στο… τετράγωνο!

Ζούμε σε… Δαντική οικονομική κόλαση και χωρίς καμιά… υπερβολή.

Και μας «ζηλεύουν» και γι αυτό!!
Έτσι κάθισαν οι τοπικές και Περιφερειακές Αρχές και αποφάνθηκαν: Τέρμα τα τραπεζοκαθίσματα σε δρόμους, πλατείες, καλντερίμια, σοκάκια και… αυλές!

Και με φωτιά και με τσεκούρι, αυτή η «κόλαση» να γίνει παράδεισος!

Επί δικαίων και αδίκων!

Αρχές είναι αυτές και με… «απίδια»!

Κι όχι… «απίδια» Αρχές!

Πήρανε μια ανώνυμη καταγγελία υποτιθέμενων «ΑΡΤΙΝΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ», την… «σιδέρωσαν», την… «προσκύνησαν» και «ορκίστηκαν» να επιβάλλουν την τάξη!

Μια εμετική ανώνυμη καταγγελία, υποτίθεται, επαναλαμβάνουμε, «ΑΡΤΙΝΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ», οι οποίοι, σε αριθμό, μπορεί να μετριέται, από… έναν έως δύο και η Άρτα όλη!

Την «κορνιζάρισαν» λοιπόν αυτή την ανώνυμη καταγγελία, οι Αρχές μας και ποιος είδε στον κινηματογράφο τον Αγάν Χαν και δεν τρομοκρατήθηκε.

Μια καταγγελία λοιπόν ΜΟΝΟ για τα τραπεζοκαθίσματα κι όχι για την ηχορύπανση, ούτε για την αφισσορύπανση, ούτε και για τη διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Τα τραπεζοκαθίσματα είναι η αιτία όλων των κακών της Άρτας!

Και των «κακών» επαγγελματιών του είδους, που πιστεύουν και ελπίζουν ότι τη δική τους επαγγελματική ανικανότητα και ανεπάρκεια, θα την καλύψουν, ρουφιανεύοντας ανώνυμα συναδέλφους τους, αντί οι ίδιοι επαγγελματικά να συμμορφωθούν!

Βγάζουν από μόνοι τους τα μάτια τους!

Τα τραπεζοκαθίσματα λοιπόν η αιτία των κακών της πόλης.

Καμιά αντίρρηση! Εκείνοι που παρανομούν ή παραβιάζουν τα όρια του νόμιμου δημοτικού χώρου που τους παραχωρήθηκε, να τιμωρηθούν και διά… λιθοβολισμού!

Αλλά όχι και στην… ψύχρα!

Καταθέτονται οι υποδείξεις και οι μη συμμορφωθέντες, στο… Γουδί, κατά πως θα έλεγε και ο Πάνος Καμμένος, των Ανεξάρτητων… «καημένων»!

 Τα επακόλουθα αυτής της τακτικής, την αναφέραμε σε άλλο σχετικό μας κείμενο, με τίτλο: «ΣΑΦΑΡΙ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ» και όσοι πιστεύουν ότι διαθέτουν κοινή λογική, ας τα λάβουν τουλάχιστον υπόψη τους.

Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» είναι υπέρ των ατομικών ανώνυμων καταγγελιών, όταν αφορούν ακόμη και υποψίες για υπόπτους βιασμών, παιδεραστίας, εμπορίας ναρκωτικών, πορνογραφίας, σωματεμπορίας, άσκησης βίας, φοροδιαφυγής και άλλων παρόμοιων πράξεων, που διαπράττονται από επικίνδυνα για την κοινωνία άτομα.

Και είναι κατά ανώνυμων καταγγελιών από ομάδες πολιτών και για ζητήματα της «πλάκας», όπως της περίπτωσης των τραπεζοκαθισμάτων!

Αλίμονο, αν ως κοινωνία και ως Πολιτεία, αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε τη… ρουφιανιά!

Διότι στο παρελθόν υπήρξαν ΕΠΩΝΥΜΕΣ σχετικές καταγγελίες, αλλά αβασάνιστα πετάγονταν στον «κάλαθο των αχρήστων»!

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς τους επώνυμους, έγιναν και «γραφικοί», με την επιμονή τους, να εφαρμοστούν οι νόμοι!

Πρώτος ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, επί προεδρίας του αείμνηστου φίλου ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΚΟΥΤΕΡΗ, ο οποίος σύλλογος, επί σειρά ετών ζητούσε να περιορισθεί η… «ζούγκλα» των τραπεζοκαθισμάτων και η ηχορύπανση, που είναι και το σοβαρό πρόβλημα για τους κατοίκους της πόλης.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Αρταίων ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΤΑΞΙΑΣ, έκανε προσωπική εκστρατεία κατά αυτού του φαινόμενου, μέχρι παραιτήσεως εκ του αξιώματός του, αλλά κι αυτόν τον «έγραψαν» κανονικά οι τοπικές Αρχές.

Ο πρώην Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΛΙΑΣ, έφτασε στα πρόθυρα της τρέλας, από την ηχορύπανση και κανένας αρμόδιος δεν τον άκουγε.

Ο συνάδελφος ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΗΣ και επί χρόνια συνεργάτης του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», με κείμενά του, είχε καταγγείλει αυτή την κατάσταση και με προσωπική του παράσταση στις αρμόδιες τοπικές Αρχές, ζητούσε να του προστατεύσουν την οικογενειακή και ψυχική του γαλήνη, αλλά κανείς δεν τον χαμπάριαζε.

Και πολλές  δεκάδες άλλοι συμπολίτες μας, που επώνυμα διεκδικούσαν το αυτονόητο, την οικογενειακή τους και την ψυχική τους γαλήνη και κανείς αρμόδιος δεν νοιάζονταν.

Τα τελευταία τρία χρόνια, τον δήμαρχο Αρταίων, τον πρώτο πολίτη της πόλης, τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, τον λοιδωρούσαν δημόσια, ασταμάτητα και ασύστολα και καμιά αρμόδια Αρχή, Εισαγγελική ή άλλη, δεν τον προστάτευσε.

Και… εκλήθη και η Αρχαιολογία, για να «εφαρμοστούν» οι νόμοι!

Ποιος την κάλεσε την Αρχαιολογία, η Αστυνομία, ο Εισαγγελέας, ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης;

Ποιος;

Γιατί την Αρχαιολογία από μόνη της, δεν την έπιασε ο πόνος για την Άρτα και για τα «τραπεζοκαθίσματα» της Γέφυρας.

Τη φέρανε ή προκάλεσαν την παρέμβασή της.

Διότι η Αρχαιολογία δεν έχει υπαλλήλους, ούτε για να μένουν ανοιχτά τα γραφεία της!

Ποιοι την κάλεσαν, λοιπόν;

Προσεχώς θα το μάθετε, για να μη σας χαλάσουμε και τα θαλασσινά σας μπάνια.

Κάτι τέτοιο είχε γίνει και επί δημαρχίας ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ, αλλά, ενώπιον του γράφοντα, φύγανε κακήν – κακώς από το Δημαρχείο, λέγοντάς τους, ο δήμαρχος: «Η λειτουργία της Άρτας, είναι υπόθεση του δημάρχου κι όχι της Αρχαιολογίας. Αν η Υπηρεσία σας πιστεύει ότι κάποιες δράσεις πολιτών, εγκυμονούν κινδύνους για τα μνημεία της περιοχής, να μας ενημερώσει κι εμείς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα…»!

Δεν κάνουμε τους κοσμογυρισμένους, γιατί μόνο μέχρι τα… Τίρανα αξιωθήκαμε να φτάσουμε, αλλά την Ελλάδα την γνωρίζουμε, την έχουμε γυρίσει όλη και παντού είδαμε μαγαζιά, τραπεζοκαθίσματα, ακόμη και καντίνες, πλησίον σε αρχαιολογικούς χώρους, «κολλητά» σε αρχαιολογικούς χώρους, για να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες και οι τουρίστες.

Ακόμη και στην Ακρόπολη λειτουργούν καντίνες.

Θα αναφερθώ και σε μια άλλη πόλη, που σε ποσοστό 70%, τα κτίσματά της, είναι ιστορικά μνημεία και διατηρητέα. Ολόκληρο το λιμάνι αυτής της πόλης, όπως και του Ηρακλείου, είναι ιστορικά μνημεία. Κι όμως τα τραπεζοκαθίσματα είναι ελεύθερα, αρκεί να μην προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Τι θέλουμε να πούμε; Στη Γέφυρα τα τραπεζοκαθίσματα των μαγαζιών είναι πρόβλημα κι όχι τα… τσαντίρια των γύφτων, που έχουν στηθεί στην ίδια περιοχή;

Η Πάργα δεν είναι ιστορική; Είδατε αδέρφια εσείς περιορισμούς τραπεζοκαθισμάτων;

Τα τραπεζοκαθίσματα τι κινδύνους εγκυμονούν για τα μνημεία μας; Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Μήπως τα τραπεζοκαθίσματα συμβάλλουν και στην  προστασία των μνημείων, γιατί είναι χρήσιμα και απαραίτητα για εκείνους που τα επισκέπτονται και τα θαυμάζουν;

Πάμε και σε ένα άλλο θέμα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες και που προκάλεσε εύλογες ανησυχίες και στους αρτινούς, που επιλέγουν το Μενίδι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τα καλοκαιρινά τους μπάνια.

Ποιο είναι το θέμα; Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας έκανε αναλύσεις για την καταλληλότητα ή μη, των νερών, των ακτών της περιοχής της.

Σύμφωνα με αυτές τις αναλύσεις, κάποιες ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ αυτών και του Μενιδίου, κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση.

Τα αποτελέσματα αυτών των αναλύσεων, δημοσιοποιήθηκαν, προς ενημέρωση των λουομένων.

Και έγινε χαμός, από τους… αρτινούς! Επίτηδες το λένε, μας λένε, για να ενισχυθούν άλλες περιοχές!!!

Δηλαδή η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και ο Αντιπεριφερειάρχης της, συνωμοτούν κατά του… Μενιδίου, που είναι και δικό τους και κατά άλλων ακτών της περιοχής τους κι εμείς οι αρτινοί τους ζητάμε και το… λόγο;

Εμείς για την περίπτωση, θα πούμε μόνο τούτο. Επί σειρά πολλών ετών, τα νερά του Μενιδίου, κρίνονταν ακατάλληλα για κολύμβηση, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και μολύνσεις, κυρίως γυναικών.

Ο όρος «ακατάλληλα τα νερά για κολύμβηση», είναι σχετικός. Μολύνσεις έχουν πάθει λουόμενοι και σε κατάλληλες θάλασσες!

Στην περίπτωση, η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας έκανε το αυτονόητο: Έλεγχο των ακτών της!

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας έκανε το ίδιο;

Εμείς λέμε, όχι! Αλλά θα μπορούσε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ, να πάρει τηλέφωνο τον συνάδελφό του, της Αιτωλοακαρνανίας και να ζητήσει πληροφορίες για το Μενίδι. Το οποίο Μενίδι, ζει από τους αρτινούς και γεωγραφικά ανήκει στην Άρτα.

Δεν το έκανε και κακώς!

Και όπως μας είπε φίλος Νεοδημοκράτης, τώρα που προστέθηκαν και άλλα πέντε χρόνια… καρεκλοθεραπείας, σιγά μην ασχοληθεί ο Ψαθάς με τις… πεντούγιες!

Είχα την άγνοια και την ατυχία, να μετακομίσω σε διαμέρισμα, επί της οδού Μελισσουργών!

Θεέ μου, τι βασανιστήριο! Αδέρφια δεν περιγράφεται. Μετά τις 10 το βράδυ και μέχρι το πρωί, όλα τα διερχόμενα δίκυκλα, τρίκυκλα και τετράκυκλα, συναγωνίζονται στην παραγωγή… θορύβου!

Σπινιαρίσματα άνευ λόγου, μαρσαρίσματα αυτοκτονίας, οχήματα χωρίς εξατμίσεις, δεν αφήνουν άνθρωπο να κλείσει μάτι!

Ο γράφων είναι ενοικιαστής σε αυτόν τον δρόμο και κατά πάσα πιθανότητα, θα πάρει… δρόμο!

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών αυτού του δρόμου, τι φταίνε;

Που είναι οι τοπικές Αρχές, που κυνηγάνε τα τραπεζοκαθίσματα κι όχι εκείνους που μας κάνουν κόλαση τη ζωή, ούτε εκείνους (τους γύφτους) που κατασκηνώνουν όπου βρουν, βρωμίζουν την πόλη, κλέβουν τους κατοίκους της πόλης, κάνουν επαιτεία και ενδεχομένως και διακίνηση ναρκωτικών, εγκυμονούν κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία και απολαμβάνουν της απόλυτης ανοχής των τοπικών Αρχών;

Καλό καλοκαίρι!

ΛΕ-ΣΤΑΣ 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top