Καλό χειμώνα ευχόμαστε σε εκείνους που επέστρεψαν από τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές, καλές διακοπές σε εκείνους που τώρα τις κάνουν ή τις έχουν προγραμματίσει για αργότερα!

Πάντως εμείς που είμαστε στην «προνομιούχα» πρώτη κατηγορία, φέτος δε τις χαρήκαμε. Πολλά… μποφόρ στο Ιόνιο αδέρφια!

Όπως πολλά μποφόρ αναμένουν τη νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων, που αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.

Και αυτά τα μποφόρ θα είναι «επικίνδυνα» για το νέο Δήμαρχο Αρταίων ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, αν αληθεύουν κάποιες πληροφορίες που κάνουν λόγο για επιλογές προσώπων, σε καίρια πόστα, άσχετων με το αντικείμενο και με τον συνδυασμό, άσχετων με την παράταξη που στήριξε εκλογικά τον συνδυασμό, άσχετων με εκείνους που αγωνίστηκαν για την επικράτηση του συνδυασμού!

Επαναλαμβάνουμε, αν αληθεύουν όσα ακούγονται!

Θα περιμένουμε!

Τώρα όσον αφορά την επιλογή του ΗΛΙΑ ΣΕΡΒΕΤΑ, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, ο γράφων τη θεωρεί πολιτικά άστοχη, καθόσον η συγκεκριμένη θέση είναι πολιτική και όχι υπαλληλική.

Συνεπώς από τη στιγμή που ο κ. Σερβετάς κινείται στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, με ποιά και ποιά πολιτική θα ακολουθήσει; Τη δική του ή του Δημάρχου που πρόσκειται στην Ν.Δ.;

Και αυτή η άποψή μας δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο τυχαίνει να είναι και γιος πρώην «συντρόφου» και οικογενειακού μας φίλου, αλλά θέτουμε το θέμα μόνο πολιτικά!

Ο νέος Δήμαρχος προφανώς θα έχει τους δικούς του λόγους που τον οδήγησαν στην εν λόγω επιλογή και από την πλευρά μας ευχόμαστε στον νέο Γενικό Γραμματέα, απρόσκοπτη και αποδοτική άσκηση των καθηκόντων του, ώστε να δικαιώσει και το Δήμαρχο για την επιλογή του!

Πριν από αρκετούς μήνες με πρωτοβουλία του απερχόμενου Δημάρχου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ έγινε σύσκεψη με τους Δημάρχους του νομού μας και της γειτονικής Φιλιππιάδας, με θέμα τα αδέσποτα ζώα και ομόφωνα αποφασίστηκε η ίδρυση Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και ανατέθηκε στο Δήμαρχο Αρταίων για τις παραπέρα ενέργειες.

Αλλά αντί για ίδρυση Καταφυγίου ο Δήμος μας κατέληξε σε τοποθέτηση ταϊστρών, σε διάφορα σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται επικίνδυνα ο αριθμός των αδέσποτων, αλλά να αυξάνονται εξίσου επικίνδυνα και τα κρούσματα σε βάρος ανύποπτων πολιτών, οι οποίοι δέχονται επιθέσεις και σε πολλές περιπτώσεις και επικίνδυνες.

Μάλιστα κάποια κυρία, προφανώς φιλόζωη, «επέτρεψε» σε κάποια από αυτά τα αδέσποτα, να της «φιλήσει» το πόδι, αλλά σε σημείο που το δέρμα της είχε εκδορές.

Με προτροπή φίλων της, η εν λόγω κυρία επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Άρτας, για τα περαιτέρω. Όμως οι γιατροί «απαίτησαν» να βρεθεί ο σκύλος, προφανώς φοβούμενοι μήπως ήταν άρρωστος (λύσσα).

Κρύος ιδρώτας για την κυρία, άντε τώρα να εντοπίσουν και τον σκύλο, χάθηκαν στο μεταξύ και 5-6 μέρες και αν κάνανε τις απαραίτητες εξετάσεις, θα χρειάζονταν άλλες 15 μέρες για τα αποτελέσματα και αν ήταν μολυσμένος, πήγαινε χαμένη η κυρία!

Μήπως τελικά το πρόβλημα των αδέσποτων πρέπει εκ νέου και από την νέα Δημοτική Αρχή, να τεθεί επί τάπητος;

Και μιας και ο λόγος για το Νοσοκομείο της Άρτας και τις προσφερόμενες υπηρεσίες του, πριν από λίγες μέρες έτυχε να βρεθούμε στα Επείγοντα, γιατί συγγενικό μας πρόσωπο δέχτηκε επίθεση από… σφήκες!

Εκεί συναντήσαμε και καμιά δεκαριά άλλα άτομα, με το ίδιο πρόβλημα κι ένα από αυτά, με μεγάλη «εμπειρία» σε θαλάμους και διαδρόμους πολλών νοσοκομείων της χώρας και κυρίως των Αθηνών, τόσο ως ασθενής, όσο και ως συνοδός συγγενικών της προσώπων, μας είπε χαρακτηριστικά: «Τέτοια άψογη παροχή ιατρικών υπηρεσιών, δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού. Είμαι εντυπωσιασμένη και θα έχω να το λέω, όπου βρίσκομαι. Μπράβο στους εργαζόμενους και σε εκείνους που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του νοσοκομείου σας…»!

Τα παραπάνω νοιώσαμε την ανάγκη να σας τα μεταφέρουμε, γιατί πολλές φορές, εμείς οι ίδιοι, απαξιώνουμε αβασάνιστα και ότι καλό έχουμε!

Για… «χεσμένους» αρτινούς πολιτικούς, έκανε πρόσφατα λόγο η «ΗΧΩ της Άρτας», γιατί… «υποκύπτουν» σε εκβιασμούς κάποιων τοπικών Μέσων Ενημέρωσης!

Είναι και επιεικής ο προαναφερόμενος χαρακτηρισμός! Διότι όταν ένας που ασχολείται με τα κοινά, «χέζεται» με τη σκέψη και μόνο ότι κάποιο Μέσο Ενημέρωσης μπορεί «να τον κρεμάσει με τα μανταλάκια», δεν χέζεται μόνο, αλλά «κατεβάζει και τα παντελόνια» για να το αποφύγει!

Πληρώνει «κας» και πληρώνει και πληρώνει κι αν κάποια στιγμή δεν ανταποκριθεί ως προς τις απαιτήσεις των εκβιαστών του, τον πιάνει… «διάρροια»!

Πολλά τα παραδείγματα και μάλιστα πρόσφατα!

Τη μια ο τάδε πολιτικός είναι για «φτύσιμο» και την άλλη, ο ίδιος πολιτικός, για… «φίλημα»!

Τελικά μήπως κι έχουν λόγους, να «χέζονται»;

Και γίνονται «χορηγοί» των εκβιαστών τους;

Και αυτοί οι άνθρωποι να χειρίζονται και τις τύχες μας;

Χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι!

Εμείς οι «παλιοί» Ν.Α.Σ., των επισημάνσεων της «ΗΧΟΥΣ», τις παλιές ιστορίες θυμόμαστε, τις νέες δεν τις «χωράει» πλέον ο εγκέφαλός μας!

Πριν λοιπόν από κάποια χρόνια, από κοινού προσωπικού πολιτικού συμφέροντος ορμώμενοι, καμιά δεκαριά στελέχη της Ν.Δ., πίστευαν ότι αν… «ξεδοντιάσουν» τον πανίσχυρο τότε βουλευτή Άρτας ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΝΤΑΞΗ, θα είχαν και αυτοί πολιτικό λόγο ύπαρξης!

Το πρόβλημά τους ήταν η ύπαρξη του Κονταξή κι όχι η προσωπική τους προβολή και ανάδειξη.

Και όλοι αυτοί, αγαπητέ Ν.Α.Σ. έγιναν εκλεκτοί «χορηγοί» εντύπου, με αποστολή την αποδόμηση του προαναφερόμενου πολιτικού!

Μικρή η κοινωνία της Άρτας, πολιτικά «βλάκες» και οι ίδιοι προαναφερόμενοι πολιτικοί μας, γιατί «καυχιότανε» στα πολιτικά στέκια για το (υποχθόνιο) έργο τους, αλλά οι αρτινοί τους είχανε πάρει χαμπάρι και ανάλογα τους το έδειχναν!

Βέβαια ο Κονταξής, δεν ήτανε «χέστης». Με τις ενέργειες και τις κινήσεις του, τους έφυγε το κάτουρο όλων τους και την πλήρωσε και «αγρίως» το… «όργανο».

Ο Κονταξής δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του και δεν εκβιάζονταν!

Παλιά ιστορία, που χρειάζεται τουλάχιστον να την μάθουν οι σημερινοί «χέστες» πολιτικοί της Άρτας, μήπως και… αφυπνιστούν!

Και τούτο γιατί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, αναβίωσαν «σκηνικά» της τότε εποχής Κονταξή, αυτή τη φορά σε βάρος του δημάρχου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, ο οποίος Γιάννης δυστυχώς…κουκιά έσπερνε!

Και προς άρση παρερμηνειών, των προαναφερόμενων σχολίων μας, δεν αναφερόμαστε στο σύνολο των νυν πολιτικών προσώπων της Άρτας, αλλά σε έναν σημαντικό αριθμό από αυτούς. Που «καθρεφτίζονται», δυστυχώς για τα ίδια, από τα ίδια τα κείμενα των εκβιαστών τους.

Ας γυρίσουμε σελίδα, πριν μας βαρεθείτε!

Πάμε σε εκλογές;

Και βέβαια πάμε!

Και πάμε στοίχημα γι’ αυτό!

Τον Οκτώβριο ο λαός θα κληθεί να εκλέξει την κυβέρνηση που θα χειριστεί τις τύχες του την επόμενη τετραετία!

Εκτός κι αν προηγηθεί κανένα «Αργεντίνικο» μπαμ και στη χώρα μας.

Και το δικό μας δεν θα είναι «στράκα – στρούκα», όπως αυτό της Αργεντινής.

Θα είναι βόμβα πολλών μεγατόνων, αντάξια του χρέους μας!

Για 30 δις πτώχευσε και πάλι η Αργεντινή, που προμηθεύει όλο τον κόσμο με αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και είναι και πετρελαιοπαραγωγός χώρα, ενώ εμείς, ούτε… χαρούπια δεν παράγουμε και χρωστάμε και 360 δις ευρώ!

Αδέρφια δεν γλυτώνουμε, όσους… Γιακουμάτους κι αν κάνει υπουργούς η δικομματική κυβέρνηση!

Διότι όταν βλέπεις να υπουργοποιείται ο Γιακουμάτος, στο ζενίθ της κρίσης, γιατί να μην υπουργοποιηθεί και ο… Φλωρινιώτης;

Γι’ αυτό σας λέω, πάμε σε εκλογές και πάμε στοίχημα με εκείνους που αυτό δεν το βλέπουν!

Το ζητούμενο τώρα είναι, πότε θα ακουστεί το «μπαμ», επί… Γιακουμάτου ή επί… Στρατούλη του ΣΥΡΙΖΑ;

Κάπως έτσι ήταν η κουβέντα που είχα με φίλο, που μέχρι πρότινος, είχε σωρεία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθόλα επικερδών και ευρείας γκάμας.

Ευτυχώς ο προαναφερόμενος φίλος, δεν έχει χρέη!

Έχει όμως… φοβίες!

Φοβάται το «μπαμ», όχι γιατί η ακίνητη περιουσία που διαθέτει και είναι αρκετά μεγάλη, θα έχει μηδαμινή αξία, αλλά φοβάται τα επακόλουθα του… μπαμ!

Και είναι τόσο μεγάλοι οι φόβοι του, που προσέτρεξε σε τεχνική εταιρία, που κατασκευάζει την Ιόνια Οδό, για εργασία, ως οδηγός ανατρεπόμενου!!!

Και την πήρε τη θέση, λόγω γνωριμιών, αλλά οι αμοιβές του, δεν είναι μεγαλύτερες από εκείνες μιας πακιστανής καθαρίστριας!

Μας είπε ότι εκείνοι που εργάζονται σε αυτό το έργο, βέβαια στις υποεργολαβίες, πληρώνονται με 2,5 ευρώ την ώρα, που σημαίνει, στο 8ωρο, παίρνουν μεροκάματο… 20 ευρώ!

Και χρειάζεται και μέσον για να σε προσλάβουν!

Το όνομα αυτού του φίλου, στη διάθεση οποιουδήποτε που πραγματικά αγωνιά για το μέλλον μας.

Αλλά ας επανέλθουμε στο προκείμενο. Πάμε σε εκλογές, αυτό είναι βέβαιο!

Οι εκλογές θα δώσουν λύση; Σε καμιά περίπτωση!

Απλά θα αλλάξουν τα πρόσωπα και τα κόμματα!

Τα σημερινά πολιτικά πρόσωπα, σχεδόν στο σύνολό τους, δεν… ξαναβλέπουν Βουλή!

Αλλά κι εκείνοι που θα τα διαδεχτούν, θα έχουν την ίδια τύχη.

Χάλασε η μανέστρα, κατά πως έλεγε και μια θειά μου! Το μπάχαλο δεν μαζεύεται!

Σε αυτούς που χρωστάμε τα 360 δις, θα πούμε, δυστυχώς επτωχεύσαμεν!

Κι εκείνοι, «περίλυπα» θα μας πουν: «Ας προσέχατε» ή στα… απαυτά μας!

Σας χαλάσαμε τη διάθεση, αλλά έπρεπε να καταθέσουμε αυτές τις αγωνίες μας, οι οποίες, σίγουρα είναι αγωνίες και του συνόλου των ελλήνων πολιτών.

Και για να έχουμε ελπίδες, για να αποφύγουμε αυτό το «μπαμ», θα πρέπει να «γαληνέψει» το πολιτικό μας σύστημα. Αυτό το πολιτικό παιγνίδι μνημονιακών και αντιμνημονιακών, αν συνεχιστεί, θα είναι εκείνο που στο τέλος θα πυροδοτήσει αυτό το «μπαμ»!

Και τότε θα είναι αργά για όλους μας και πολύ περισσότερο για το πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του!

Ας πάμε και σε κάποια ευχάριστα, όπως η μεγάλη τουριστική κίνηση, που παρατηρείται τα φετινό καλοκαίρι, στα παράλια όλης της Ηπείρου.

Πολύ μεγάλος ο αριθμός των επισκεπτών, από όλη την ηπειρωτική χώρα και το υπογραμμίζουμε αυτό, διότι είναι και η αιτία αύξησης της φετινής τουριστικής κίνησης. Οι επισκέπτες της περιοχής μας, μας προτιμούν, διότι αποφεύγουν τις μεγάλες δαπάνες των φέρυ-μπωτ για τα νησιά.

Με το αυτοκινητάκι τους, γυρίζουν όλη την ηπειρωτική χώρα, απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες, ποιοτικές και οικονομικές και είναι και κοντά στο σπίτι τους.

Όμως αυτή τη φετινή θετική εξέλιξη, εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης, κάποιοι αρμόδιοι δεν την… «συμπαθούν» και φέτος βρήκαν την ευκαιρία, να κάνουν ελέγχους νομιμότητας, σε δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής μας, επιχειρήσεις που λειτουργούν επί δεκαετίες.

Στο μέσο λοιπόν της τουριστικής σεζόν, σε φουλ σεζόν κατά πως λένε, έριξαν… «ροπαλιές» και «σπάσανε κεφάλια» πολλών επαγγελματιών του είδους. Τι παιγνίδια είναι αυτά και ποιους ευνοούν;

Μπαίνουμε στον Σεπτέμβρη και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, κατά πως λέγανε και οι παλιότεροι!

Και οι νεώτεροι; Κάθε κατεργάρης στη μιζέρια του;

Γεια σας και πάλι καλό χειμώνα!

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top