ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας

Στην συνεδρίαση της ΝΕ την Παρασκευή το απόγευμα υπήρξε έντονη συζήτηση και καταγράφτηκαν αρκετές αντιπαραθέσεις. Στην συνεδρίαση συμμετείχε σύσσωμη η ΣΕ Νεολαίας και η πλειοψηφία της Συντονιστικής της ΔΟ Αρταίων.
Θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η οργανωτική ανασυγκρότηση, η οικονομική κατάσταση της οργάνωσης και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Στην εισήγησή του ο Άλκις Παπαχριστάκις ενημέρωσε για την οργανωτική αναδιάταξη του κόμματος τοπικά. Ολοκληρώθηκε η συγκρότηση σε σώμα της ΔΟ Αρταίων, της ΔΟ Ν.Σκουφά και της ΝΕ Νεολαίας. Εκκρεμεί η συγκρότηση της ΔΟ Κεντρικών Τζουμέρκων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο σε κάποιο χωριό των Τζουμέρκων. Έτσι οι οργανώσεις αποκτούν την οργανωτική τους οντότητα και αυτοτέλεια και είναι σε θέση να συνεδριάζουν και να επεξεργάζονται θεματικά πεδία της κεντρικής πολιτικής σκηνής και τοπικού ενδιαφέροντος ζητήματα.
Προετοιμάζεται αυτό το διάστημα και η συγκρότηση των Τομέων Δράσης όπου γίνονται επαφές με κοινωνικά στελέχη για την συμμετοχή τους σε θεματικά πεδία πολιτικής αντίστοιχα της επαγγελματικής ενασχόλησης, της επιστημονικής κατάρτισης και της επιθυμίας να συμμετάσχουν και να προσφέρουν.
Το οικονομικό αποτελεί σήμερα ένα αγκάθι που θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί. Η υπεύθυνη οικονομικού Κων/να Κοκκοβέ στην εισήγησή της ενημέρωσε για τις επίμονες και επίπονες προσπάθειες να καταγράψει όλες τις εκκρεμότητες από το παρελθόνΚαι αυτό σε συνδυασμό με την γνωστή σε όλους οικονομική κατάσταση των κεντρικών γραφείων από όπου δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε υποστήριξη.
Η μόνη λύση που υπάρχει είναι η συνείδηση των στελεχών, των μελών και των φίλων που κάτω από αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία για μια ακόμη φορά θα τους καλέσουμε να βάλουν πλάτη και να στηρίξουν την οργάνωση στην λογική της αυτοδιαχείρισης.
Στις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν καταδικάστηκε η στάση του προηγούμενου Γραμματέα Δημήτρη Τάτση που δεν παρουσιάστηκε στην ΝΕ να παραδώσει τα πεπραγμένα της θητείας του και να ενημερώσει όπως όφειλε. Δεν παρέδωσε ούτε ένα χαρτί. Έφυγε …νύχτα.
Πολλοί εκτός του ότι μετέτρεψε την οργάνωση σε πολιτικό παραμάγαζο τον θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνο για την μαύρη τρύπα που υπάρχει σήμερα.
Η συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία εξελίχτηκε σε έντονη αντιπαράθεση για την αλλαγή πορείας, την συγκυβέρνηση, την συνεργασία με την ΝΔ και με αιχμές για την ηγεσία.
Ο Άσλκις Παπαχριστάκις συνοψίζοντας και συνθέτοντας ζήτησε και συμφωνήθηκε ομόφωνα για τα εξής:
-    Ήμαστε εδώ γιατί συνειδητά επιλέξαμε να βάλουμε πλάτη σε μια πολύ δύσκολη πολιτική περίοδο όπου συνολικά το πολιτικό σύστημα βάλλεται και απαξιώνεται και εμείς θέλουμε να στηρίξουμε την μεγάλη δημοκρατική παράταξη να μην καταρρεύσει.
-     Ξέρουμε καλά όλοι ότι υπάρχουν ευσεβείς πόθοι και πολλοί πρώην δικοί μας εν είδει γεννητσαρισμού εύχονται και προσεύχονται να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ.
-    Δεν διαπραγματευθήκαμε ποτέ την ιδεολογία μας, δεν τέθηκε ποτέ θέμα απομάκρυνσης από τις θεμελιώδεις σοσιαλιστικές αρχές και αξίες μας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι ο βασικός κορμός της δημοκρατικής παράταξης.
-    Οτιδήποτε θετικό σε ολόκληρη την μεταπολιτευτική περίοδο σε αυτή την χώρα σε επίπεδο θεσμών, υποδομών και κοινωνικής πολιτικής έγινε από το ΠΑΣΟΚ και αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες και αποτελεί τον λόγο που συνεχίζουν να είναι συνοδοιπόροι μας στα πολύ δύσκολα.
Αυτά τα κρατάμε ως οδηγό στην νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας αλλά διδασκόμαστε και από τα λάθη, τις αστοχίες και τις κακές επιλογές που έγιναν για μας μαθήματα.
-    Συγκυβερνάμε με την ΝΔ. στην βάση συγκεκριμένων δεσμεύσεων και υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα και που αν δεν τηρηθούν με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθούμε στην καταστροφή. Ουδέποτε ταυτιστήκαμε με την δεξιά παράταξη και σε κάθε ευκαιρία θα αναδεικνύουμε τις ευθύνες της στην διαχρονική πορεία και την σημερινή κατάσταση της χώρας.
-    Εμείς κάναμε δημόσια την αυτοκριτική μας και αναλάβαμε δυσανάλογα μεγάλες ευθύνες και άδικο πολιτικό κόστος κάτι που δεν έκανε η δεξιά παράταξη και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.
-    Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να τίθεται θέμα ηγεσίας αφού πολύ πρόσφατα με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες και συντριπτική πλειοψηφία ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανέλαβε να ηγηθεί και να κρατήσει ζωντανή την παράταξη στην πλέον ζοφερή περίοδο από την ίδρυση της δημοκρατικής παράταξης και οφείλουμε όλοι να τον στηρίξουμε και να συμπορευθούμε μαζί του.
-    Οι πολίτες σήμερα πέρα από τον θυμό και την οργή τους ελπίζουν και προσδοκούν σε μια υπεύθυνη διακυβέρνηση που θα βγάλει την χώρα από το τούνελ. Το ΠΑΣΟΚ έδωσε και δίνει διαπιστευτήρια Ως Η μοναδική πολιτική δύναμη που εγγυάται την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα καθώς και την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
-    Οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις δεν είναι λύση, δεν τις θέλουν οι πολίτες και ιδιαίτερα σήμερα είναι καταστροφικές για την χώρα. Εμείς βρισκόμαστε συνεχώς εγκλωβισμένοι σε συνεχή διλήμματα και μονόδρομους που δεν είναι τεχνητά αλλά αντανακλούν μια σκληρή πραγματικότητα και μια αδήριτη ανάγκη να σταθεί όρθια η χώρα.
-    Οι πολίτες σήμερα υφίστανται μια ανελέητη επίθεση στην προσπάθεια για την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και την εθνική δέσμευση για διαχειριστικές επιλογές που ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσουν στην εξισορρόπηση της οικονομίας και την πολυπόθητη ανάκαμψη.
-    Ελπίζουμε βάσιμα ότι μέσα από αυτήν την προσπάθεια και τις θυσίες του Ελληνικού λαού που δεν πρέπει να πάνε χαμένες, θα καταφέρουμε ως χώρα να εφαρμόσουμε έναν προϋπολογισμό, θα πετύχουμε για πρώτη φορά σύντομα μέσα στο 2014 πρωτογενή πλεονάσματα για να διώξουμε την Τρόϊκα και να ξαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο.
Είναι πολύ δύσκολη η θέση όλων μας να αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίζουμε καθημερινά δυσαρεστημένους και απογοητευμένους πολίτες. Οφείλουμε όμως με ενιαίο πολιτικό λόγο να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να τους λέμε αλήθειες και μόνο αλήθειες. Γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας και να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους…

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top