Περίπου εννιά μήνες μείνανε μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αν δεν μεσολαβούσαν σημαντικά γεγονότα της επικαιρότητας, που έντονα απασχολούν την κοινή γνώμη, την κυβέρνηση και τα κόμματα, θα είχαν ξεκινήσει και επίσημα οι διαδικασίες επιλογών των προσώπων που θα διεκδικήσουν τα κομματικά χρίσματα για τα αξιώματα των Δημάρχων, των Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών της χώρας.
Οι διεργασίες όμως ξεκίνησαν σε επίπεδο κομματικών στελεχών, τοπικών κοινωνιών και ενδιαφερόμενων να ηγηθούν ψηφοδελτίων.
Βέβαια το τοπίο είναι αρκούντως θολό, γεγονός που δυσκολεύει τις όποιες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, καθόσον πολλά, αν όχι όλα, θα εξαρτηθούν από το πολιτικό κλίμα που θα επικρατεί μέχρι τις αρχές του 2014.

Αν δεν προκύψει μέχρι τότε «ατύχημα» στην συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, είναι απολύτως βέβαιο και πολιτικά λογικό και έξυπνο, τα δύο αυτά κόμματα να συνεργαστούν σε αυτή την αναμέτρηση, κατεβάζοντας κοινούς υποψήφιους, τουλάχιστον στις Περιφέρειες και στους Δήμους των πρωτευουσών των νομών της χώρας.
Και τούτο, γιατί δημοσκοπικά, τόσο το ΠΑΣΟΚ που σήμερα δοκιμάζεται επικίνδυνα, όσο και η Ν.Δ., που ναι μεν προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κατάσταση δεν βρίσκεται υπό έλεγχο, έχει το ίδιο πρόβλημα.

Η κρίση οξύνεται, αντί να υποχωρεί και ανά πάσα στιγμή τα πάντα μπορούν, σε δημοσκοπικό πάντα πεδίο, να ανατραπούν.
Τα ποσοστά και αυτού του κόμματος θα υποχωρήσουν, ενδεχομένως και πολύ, που σημαίνει, προ του κινδύνου να χαθούν όλα, θέλουμε να πιστεύουμε πως θα πρυτανεύσει η λογική του «κράταμε να σε κρατώ, να ανεβούμε τον γκρεμό…»!
Σε κάθε περίπτωση, στις ερχόμενες εκλογές του Μαϊου, κανένα κόμμα δεν θα έχει τη δύναμη της καθοριστικής επιρροής του εκλογικού σώματος, ώστε να έχει δικούς του υποψηφίους και όλα τα κόμματα θα υποχρεωθούν σε ευρείες συνεργασίες.
Με αυτές τις εκτιμήσεις, τις ψύχραιμες εκτιμήσεις, για το Δήμο Αρταίων, το μόνο όνομα που σίγουρα «παίζει», είτε με κομματικές στηρίξεις, είτε όχι, είναι αυτό του νυν δημάρχου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ.

Είναι ο μόνος που διαθέτει αυτή τη στιγμή έτοιμο «μηχανισμό» εκλογικής μάχης, είναι ο μόνος που διαθέτει υπόβαθρο στοιχειώδους λαϊκής βάσης, γιατί απλούστατα είναι εν ενεργεία δήμαρχος και έχει το «πάνω χέρι» έναντι οποιουδήποτε άλλου διεκδικητή και αντιπάλου.
Δεύτερο όνομα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, με βάση βέβαια τη στοιχειώδη λογική, δεν «παίζει» και δεν μπορεί να παίξει, σε ένα κομματικό χώρο υπό διάλυση. Αυτή η πολυτέλεια δεν υπάρχει, πέραν και του γεγονότος, ότι ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ είναι από τα κορυφαία ενεργά στελέχη του Κινήματος στην περιοχή μας, σταθερός, πάντα στις πρώτες γραμμές των κομματικών δράσεων και απόλυτα αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των τοπικών κομματικών οργάνων και μελών της πόλης, του νομού μας και κατ’ επέκταση και του κομματικού μηχανισμού των κεντρικών του ΠΑΣΟΚ.

Κάτω από τα προαναφερθέντα δεδομένα, είναι απίθανο να προκύψει άλλος ενδιαφερόμενος υποψήφιος από αυτόν τον χώρο, για το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου Αρταίων.
Τα δε ονόματα που κατά καιρούς συζητούνται ή βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.
 Και αυτοί που αυθαίρετα τοποθετούνται σε αυτό το «κάδρο», δεν έχουν τέτοιες βλέψεις, ούτε στο ελάχιστο, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και να είστε βέβαιοι ότι… γνωρίζουμε.

Τώρα από το χώρο της Ν.Δ., παίζει δυνατά το όνομα του δημοτικού συμβούλου ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΗΛΑ, αλλά εξίσου δυνατά παίζει και το όνομα του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, συμβούλου του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη.
Και οι δύο αποδεδειγμένα διαθέτουν ευρείες λαϊκές προσβάσεις και ένας από αυτούς τους δύο θα πάρει το κομματικό χρίσμα, εάν και εφόσον δεν προκύψει συμφωνία εκλογικής συνεργασίας αυτού του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο (της εκλογικής συνεργασίας), κοινός υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων, δεν μπορεί να είναι άλλος από τον νυν δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ.
Ακόμη και στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ αναγκαστεί να δεχτεί κοινό υποψήφιο δήμαρχο, από το χώρο της Ν.Δ., ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ και πάλι θα είναι υποψήφιος!
Πάμε στην Αριστερά και φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ!

Στις τελευταίες αναμετρήσεις για το Δήμο Αρταίων, με υποψήφια δήμαρχο, την νυν βουλευτή ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά, ποσοστά εκπληκτικά, αν σκεφτούμε ότι ο τότε ΣΥΡΙΖΑ, ήταν του 4% κι όχι του 27% που είναι σήμερα.
Που σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι το μόνο κόμμα που θα «παίξει» δυνατά για το Δήμο Αρταίων!
Και είναι και το μόνο κόμμα που έχει εξασφαλισμένη τη «δεύτερη Κυριακή»!

Το ποιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου, είναι ένα ζητούμενο!

Ακούγεται το όνομα του υποψηφίου βουλευτή και δικηγόρου ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ, ο οποίος διαθέτει και με το παραπάνω όλα εκείνα τα… «προσόντα» ενός υποψηφίου δημάρχου Αρταίων, αλλά από την άλλη «θεωρείται» κομματικά πιο χρήσιμος και αναγκαίος για την κεντρική πολιτική σκηνή.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει και το ενδεχόμενο, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει πρώτο κόμμα και με το ΠΑΣΟΚ στα χειρότερά του, να εκλέξει στην Άρτα δύο βουλευτές.

Οπότε για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου, θα «παίξει» και το όνομα της συμβολαιογράφου ΛΙΤΣΑΣ ΚΙΤΣΑΝΤΑ!
Από τους άλλους κομματικούς χώρους, πέραν του ΚΚΕ, δεν «βλέπουμε» υποψηφίους για το δήμο Αρταίων, παρά στηρίξεις άλλων υποψηφιοτήτων.
Τέλος το βέβαιο είναι, ότι μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί θα παίξουν τα ρέστα τους σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και το ίδιο φυσικά θα γίνει και για το δήμο Αρταίων!
Και μετά τα «μπάνια του λαού», από Οκτώβριο θα «ανοίξουν τα χαρτιά τους», όλες οι πλευρές, αλλά και τα «οπλοστάσιά» τους για αυτή τη μάχη!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top