Οι επισημάνσεις του Γιώργου Στύλιου προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έρευνας και θρησκευμάτων σχετικά με το θέμα των μετεγγραφών φοιτητών, φαίνεται πως απέδωσαν.
Ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, με ερωτήσεις του στη Βουλή έχει επανειλημμένα αναφερθεί στα πολλαπλά προβλήματα τόσο στον προγραμματισμό, όσο και στην έγκαιρη ολοκλήρωση των μετεγγραφών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Ειδικότερα, ανέδειξε τις καθυστερήσεις, την απουσία οργάνωσης, καθώς και τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας τουΥπουργείου Παιδείας έρευνας και θρησκευμάτων. Επισήμανε τη χαμηλή μοριοδότηση οικογενειών που αναγκάζονται να συντηρούν τρία σπίτια λόγω τέκνων που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις, καθώς επίσης των τρίτεκνων και πολύτεκνων.Επιπλέον, τόνισε ότι φοιτητές οι οποίοι εργάζονται και δηλώνουν το δικό τους ΑΦΜ, δεν δικαιούνται μετεγγραφή διότι συνυπολογίζεται και το εισόδημα των γονέων.
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε τονίσει σε όλους τους τόνους ότι το εισόδημα ως κριτήριο με αυξημένη βαρύτητα για μετεγγραφή, δεν είναι δίκαιο ούτε ξεκάθαρο διότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι υποχρεώσεις της κάθε οικογένειας. Ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να επανεξετάσει τους συντελεστές βαρύτητας και άλλων κριτηρίων όπως τριτεκνία, πολυτεκνία, ορφανά τέκνα και άλλα κοινωνικά κριτήρια.
Το Υπουργείο,προχώρησε σε διαδικασία συγκρότησης επιτροπής και εξέτασης ενστάσεων από τους απορριφθέντες της πρώτης φάσης μετεγγραφών. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή, η αρμόδια Υπουργός, ανέφερε ότι με τη διαδικασία επανεξέτασης αιτήσεων, δόθηκε η δυνατότητα σε πάνω από χίλιους επιπλέον φοιτητές να μετεγγραφούν στη Σχολή προτίμησής τους. Η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι η ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε εξετάζει τα εξατομικευμένα κριτήρια φοιτητών που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.
Ευτυχώς, έστω και μερικώς, αρκετές από τις παρατηρήσεις εισακούστηκαν.