Το αίτημα να έρθουν «ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ» σε σχέση με την παγκόσμιας εμβέλειας υπόθεση της πολυεθνικής εταιρείας NOVARTIS, η οποία άγγιξε και τη Χώρα μας, είναι καθολικό και επιτακτικό για τον Ελληνικό Λαό.

Δυστυχώς όμως τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ότι αντί να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα με νόμιμες διαδικασίες και οι τυχόν ένοχοι, εφόσον εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα, διότι είναι βέβαιον ότι εμπλέκονται χιλιάδες φυσικά πρόσωπα, να τιμωρηθούν, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απροκάλυπτα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την υπόθεση αυτή με στόχο όχι μόνο να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, αλλά και να πλήξει αποτελεσματικά τους αντιπάλους της.
Οι όλοι χειρισμοί της οδηγούν στην σκέψη, αν όχι τη βεβαιότητα, ότι έχει στηθεί μια πλεκτάνη, ακριβώς σε μια περίοδο που η υπόθεση του Σκοπιανού απασχολεί κατά κόρον όλους τους Έλληνες. Μια ερασιτεχνική και επιπόλαια σκευωρία, με υπερβολικό κυνισμό και με απερίγραπτη ανευθυνότητα έναντι της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Χώρας.
Οι αρχικές κραυγές κορυφαίων Υπουργών της Συγκυβέρνησης, πνίγηκαν από τις αντιδράσεις και προσγείωσαν ανώμαλα τους σκευωρούς, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί ότι η ίδια η βιασύνη τους, τους… «ξεγύμνωσε»! Η λάσπη όμως παραμένει, το τεκμήριο της αθωότητας καταρρίπτεται και οι τηλεδίκες κορυφώνονται για να ικανοποιηθεί πρόσκαιρα το αίσθημα της πάταξης της διαφθοράς, να περάσει ανέξοδα στις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας το ξεπούλημα του Σκοπιανού, η Τουρκική προπαγάνδα και οι προκλήσεις στο Αιγαίο, να καμφθούν εν τέλει όσα ζοφερά έρχονται ακόμη για την τσέπη μας.
Οι “κρίσιμες” καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων αποκαλύπτουν όλα τα παραπάνω, ενώ ο τρόπος που κατασκευάστηκε η εν λόγω υπόθεση ομοιάζει με το υποτιθέμενο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, για το οποίο όλοι θυμούνται ότι αποτέλεσε την αιτία για να πέσει η Κυβέρνηση Καραμανλή, κανείς όμως δεν θυμάται ότι όλοι όσοι άδικα κατηγορήθηκαν και διασύρθηκαν με σκαιότητα αθωώθηκαν. Κανένας δεν αναφέρθηκε έκτοτε με την ίδια ζέση στη δικαίωση των εμπλεκομένων, γιατί δυστυχώς ξεχάστηκε, αφού δεν είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Είναι όμως ενδιαφέρουσα για όσους αθωώθηκαν και τις οικογένειες τους, και σημαντική γιατί αποδείκνυει περίτρανα  το “ποιόν” της Παράταξης της Ν.Δ.
Τίποτα λοιπόν το συγκεκριμένο δεν είπαν οι περίφημοι μάρτυρες και παρά ταύτα βρίσκονται κατηγορούμενοι δύο πρώην Πρωθυπουργοί και πολλοί πρώην Υπουργοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν αρμοδιότητα στον Τομέα των φαρμάκων κι όσοι εξ αυτών είχαν, πρωτοστάτησαν στην μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, την οποία ας μην ξεχνάμε είχε καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και την διερεύνηση της υπόθεσης NOVARTIS. Τίποτα το συγκεκριμένο δεν είπαν οι περίφημοι μάρτυρες και παρά ταύτα βάλλεται κατάφωρα το Κράτος Δικαίου, η ίδια η Δημοκρατία μας.
Σε αυτή την ιστορία λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι σημασία έχει, όπως και το 2008 με άλλους πρωταγωνιστές, ο στόχος και η αδίστακτη προσπάθεια της Κυβέρνησης, να σπιλώσει τους αντιπάλους της, κάτι όμως που δεν της «βγαίνει»!
Κι όλα δείχνουν ότι το Μαξίμου τρέμει στην σκέψη ότι η υπόθεση της NOVARTIS μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ και από «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους», να καταλήξει στο μεγαλύτερο πολιτικό φιάσκο που έγινε ποτέ στη Χώρα μετά το φιάσκο του Βατοπεδίου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η απόσταση μεταξύ μιας κακοστημένης πλεκτάνης και ενός… φιάσκου είναι πολύ μικρή!
Και εάν γίνει αυτό θα είναι η μεγάλη πολιτική και ιστορική τιμωρία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, την οποία ο Ελληνικός Λαός δεν πρέπει αυτή τη φορά να ξεχάσει.

ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω – Αρχαιολόγος
Πολιτευτής Άρτας της Ν.Δ.
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top