Τις έντονες ανησυχίες των επαγγελματιών αλιέων για την δραστηριοποίηση  κυκλώματος παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό κόλπο μετέφερε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούςναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής καθώς και αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων την οποία συνυπέγραψαν οι κύριοι Γιαννάκης και Καραγκούνης, Βουλευτές Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας αντίστοιχα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών μέσων και με στοιχεία που προκύπτουν από καταγγελίες των τοπικών αλιέων, στον Αμβρακικό κόλπο κάθε βράδυ δραστηριοποιείταιμεγάλος αριθμός παράνομων αλιευτικών σκαφών (μηχανότρατες και βιτζότρατες) οι οποίες στην κυριολεξία «σαρώνουν» το βυθό, αφανίζοντας το γόνο της γνωστής γαρίδας του Αμβρακικού.
Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην παρέμβασή τουςεπισημαίνουν  ότι παρά τις σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες καμία απολύτως ενέργεια δεν έχει γίνει. Οι νομοταγείς αλιείες είναι σε απόγνωση, ενώ πολλοίισχυρίζονται ότι έχουν δεχτεί απειλές για τις περιουσίες τους και τις οικογένειές τους από το κύκλωμα παράνομης αλιείας που λυμαίνεται την περιοχή.

Οι Βουλευτές με την ερώτησή τους καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν  :

•    Αν προτίθενται να αντιμετωπίσουν το εν λόγω φαινόμενο
•    Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιες Υπηρεσίες;
•    Για ποιο λόγο οι ενέργειες αυτές δεν ήταν αποτελεσματικές, με δεδομένο ότι η παράνομη αλιεία συνεχίζεται.
•    Ποιες είναι οι επιπλέον ενέργειες και μέτρα που σχεδιάζουν τα Υπουργείατους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top