«Ισχυρή εντολή ώστε η Ελλάδα να κάνει μια μεγάλη φυγή στο μέλλον», ζητήσαν από κοινού Κυριάκος Μητσοτάκηςκαι Γιώργος Στύλιος, στο πλαίσιο της περιοδείας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Στύλιος, επισκέφθηκαν φυτεία ακτινιδίου που είχε πληγεί από την πρόσφατη χαλαζόπτωση και συνομίλησαν με παραγωγούς. Εκεί, τόνισαν τη δέσμευση της Ν.Δ. για ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, μείωση των φόρων και για τη δραστική τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε οι αποζημιώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα να είναι αναλογικές με τις ζημίες. «Δεν μπορούμε να κάνουμε ουσιαστική περιφερειακή πολιτική αν δεν στηρίξουμε τον αγροτικό τομέα» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Οι δύο άνδρες, υπογράμμισαν  τη σημασία που έχει η σωστή κατάρτιση και η αξιοποίηση των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Άρτας  για την ανάπτυξη του κλάδου στην ευρύτερη περιοχή. Επισήμαναν την προστιθέμενη αξία που θα φέρει η σύνδεση των ελληνικών προϊόντων με τον ελληνικό πολιτισμό. «Πρέπει να υποστηρίξουμε το brand Ελλάδα και την ελληνική σημαία και στον πρωτογενή τομέα. Και να το συνδέσουμε με την ποιότητα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε θεματική εκδήλωση που διοργανώνει ενόψει των εκλογών η Νέα Δημοκρατία αντί των παραδοσιακών προεκλογικών συγκεντρώσεων, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με πολίτες για τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα. «Πρέπει να περάσουμε από ένα μοντέλο επιδοτούμενης αγροτικής παραγωγής σε ένα μοντέλο όπου η επιδότηση δεν θα είναι μόνο συμπληρωματικό εισόδημα αλλά εργαλείο για να βοηθήσουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Υποψήφιος Βουλευτής Άρτας και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε καφέ της Άρτας, έκαναν και εκεί αναφορές στην ανάγκη ενίσχυσης των αγροτών. «Θα στηρίξουμε τη μετάβαση σε έναν πρωτογενή τομέα ο οποίος θα έχει πραγματικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Θα βοηθήσουμε να μειωθεί το κόστος παραγωγής, θα στηρίξουμε τα συνεργατικά σχήματα, θα παρέμβουμε στον ΕΛΓΑ, έτσι ώστε σε περιπτώσεις καταστροφών οι αγρότες μας να αποζημιώνονται δίκαια και ταχύτατα» ανέφεραν χαρακτηριστικά.


Go to top