Από τον υποψήφιο βουλευτή Άρτας ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ πήραμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου που αφορά την ανακαίνηση του παλαίου Δικαστικού Κτιρίου Άρτας.

«Η ανακαίνιση του παλαιού Δικαστικού Κτιρίου Άρτας αποτελεί πάγιο αίτημα του νομικού κόσμου αλλά και των πολιτών της Άρτας. Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώνεται και η τελευταία εκκρεμότητα σχετικά με τη δωρεάν παραχώρηση του δημοσίου κτιρίου στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων προκειμένου να μεταστεγαστεί το Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο Άρτας.
Να σημειωθεί ότι το έργο της ανακαίνισης του Παλαιού Δικαστικού Κτιρίου Άρτας έχει ήδη ενταχθεί στο ΠΔΕ και θα χρηματοδοτηθεί με συνολική δαπάνη προϋπολογισμού 1.670.000 Ευρώ, ενώ έχει ολοκληρωθεί από τις Κτιριακές Υποδομές και ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου του έργου «Ανακαίνιση του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Άρτας για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου Άρτας».
Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και με τη συνδρομή των αρμόδιων Υπουργείων προχωράμε στην υλοποίηση της δέσμευσής μας για τη δημιουργία εκείνων των υποδομών που θα εξυπηρετούν τους πολίτες και τις παραγωγικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας.
Το σχέδιο της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας επιτυγχάνεται. Αποδεικνύουμε καθημερινά πως πρωταρχικός μας στόχος είναι η εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Το ζήτημα των ακινήτων που συνδέονται με το Δημόσιο και η αρμόζουσα αξιοποίησή τους είναι εξαιρετικής σημασίας. Η διαμόρφωση μιας συνολικής εικόνας για τη στέγαση της δημόσιας περιουσίας και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής εξοικονόμησης δημόσιων πόρων αποτελεί διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.».


Go to top