«Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες καλούνται, να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η Ελλάδα, την επόμενη δεκαετία. Το δρόμο των εύκολων και ανέξοδων υποσχέσεων, του λαϊκισμού και του κρατισμού ή το δρόμο της αλήθειας, της ευθύνης και του ρεαλισμού που πρεσβεύουν η Ν.Δ. και ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;»

Το παραπάνω ερώτημα – πρόκληση ανήκει στον υποψήφιο βουλευτή Άρτας ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, το οποίο απηύθυνε στους αρτινούς ψηφοφόρους, με την χθεσινή ομιλία του, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλοι και ψηφοφόροι του.
Μια ομιλία ουσίας, που αξίζει να τη διαβάσετε, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως ακολούθως:

«Φίλες & Φίλοι
Σας ευχαριστώ.
Από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ που τιμάτε με την αποψινή σας παρουσία τα  εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου.
Σας ευχαριστώ  για την αγάπη & την εμπιστοσύνη που τόσο απλόχερα μου χαρίσατε όλα αυτά τα χρόνια καθώς & τον ενθουσιασμό με τον οποίο υποδεχθήκατε &  αγκαλιάσατε την  υποψηφιότητά μου.
Σας ευχαριστώ για τη δύναμη και το κουράγιο που μου δίνει η καθημερινή επαφή μαζί σας στο δύσκολο μετερίζι που πρέπει να διανύσουμε.
Φίλες & Φίλοι
Γνωριζόμαστε. Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω πολύ καλά.
Με γνωρίσατε ως Δήμαρχο του δήμου Κομποτίου.
Με γνωρίσατε ως Δήμαρχο του Δήμου Νικολάου Σκουφά.
Με γνωρίσατε ως Πρόεδρο του ΧΥΤΑ και ως Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου.
Πέρασαν ήδη 17 χρόνια από τότε που για  πρώτη φορά ασχολήθηκα με την Τ.Α.
Μία μακρόχρονη πορεία όπου είχα  την τιμή & την χαρά να συνεργαστώ με πάρα πολλούς από σας και  να μοιραστώ μαζί σας ιδέες και ιδανικά.
Συνεργαστήκαμε,  σχεδιάσαμε από κοινού και  υλοποιήσαμε σημαντικές  παρεμβάσεις στον  χώρο της αυτοδιοίκησης.
Είμαστε παρόντες & αφήσαμε ανεξίτηλο το στίγμα μας στο χώρο της Τ.Α.
Γευτήκαμε χαρές & λύπες, ζήσαμε επιτυχίες & απογοητεύσεις αλλά σταθήκαμε όρθιοι παλεύοντας μέρα με τη μέρα για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.   
Ήταν μια περίοδος πλούσια σε παρεμβάσεις που μας έδωσε την ευκαιρία να βιώσουμε από κοντά τα προβλήματα του τόπου μας, να προβληματιστούμε, να προτείνουμε λύσεις και να αποκτήσουμε μία τεράστια εμπειρία για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.
Είναι αλήθεια και ομολογείτε από όλους, ότι τα χρόνια αυτά αποδείξαμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για τα κοινά και προσφέραμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να δοθούν οι πρέπουσες λύσεις στα προβλήματά του.
Το μεγαλύτερο όμως επίτευγμα και σημείο αναφοράς των χρόνων αυτών ήταν ότι καταφέραμε να ενώσουμε την τοπική κοινωνία, αμβλύναμε  τις αντιθέσεις που μας χώριζαν και μετατρέψαμε την διαφορετικότητα σε βάση υγιούς συνεργασίας βασισμένη στην εμπιστοσύνη και στην επιδίωξη του κοινού σκοπού, που δεν ήταν άλλος από την καλυτέρευση  των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας.
Στην πορεία αυτή που τώρα κλείνει αισθάνομαι βαθιά την υποχρέωση να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που συνεργάστηκα μαζί τους και με συντρόφευαν όλα αυτά τα χρόνια  με πρώτους και καλύτερους τους δημοτικούς μου συμβούλους, τους εργαζόμενους, τους συναδέλφους μου Δημάρχους στην Άρτα & σε όλη την Ήπειρο, τους Νομάρχες & τον Περιφερειάρχη καθώς & όλους τους φορείς του Δημόσιου & ιδιωτικού φορέα.
Φίλες & Φίλοι
Το γνωρίζετε πολύ καλά ότι θα μπορούσα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα να συνεχίσω την ενασχόλησή μου με τα κοινά & τον χώρο της Τ.Α.
Η μακρόχρονη &  επιτυχημένη πορεία των χρόνων αυτών μου εξασφάλιζαν μία ακόμη άνετη επανεκλογή, κάτι που κανείς δεν αμφισβητεί και που ακόμη & οι αντίπαλοί μας ομολογούν.
Μία επανεκλογή που θα ήταν για ακόμη μία φορά η επιβράβευση των προσπαθειών μας και της σχέσης εμπιστοσύνης που αναπτύξαμε τα χρόνια αυτά με τους πολίτες.
Την κρίσιμη αυτή στιγμή των μεγάλων αποφάσεων δέχθηκα την  εξόχως τιμητική πρόταση του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. να συμμετάσχω πλέον στην Κεντρική πολιτική σκηνή στελεχώνοντας το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Άρτα.
Μία πρόταση την οποία αποδέχθηκα με ενθουσιασμό καθώς  αποτελούσε για μένα την καλύτερη επιβράβευση και αναγνώριση  των προσπαθειών μου.
Μία πρόταση αλλά ταυτόχρονα και ένα μεγάλο στοίχημα  να ανταποκριθώ στις προσδοκίες & να δικαιώσω τον Πρόεδρο & τη Ν.Δ.  για την εμπιστοσύνη τους.
Μία πρόταση που βάζει τέλος στο χθες και δημιουργεί νέους ορίζοντες πιο ελπιδοφόρους αλλά και  πιο αποτελεσματικούς για το μέλλον.
Την πρόκληση αυτή και το μεγάλο στοίχημα το αποδέχθηκα.
Ήρθε  η δική μας ώρα.
Στον δρόμο που καλούμε να διαβώ θέλω να τον κάνουμε μαζί από την αρχή.
Θέλω από τώρα να θεμελιώσουμε μαζί  ένα κώδικα τιμής και εμπιστοσύνης που θα μας συντροφεύει τα επόμενα χρόνια.
Το γνωρίζω και το γνωρίζετε ότι η πατρίδα μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορία της.
Οι πολίτες κουρασμένοι από μια χαμένη δεκαετία, στέκονται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι.
Καλούνται να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η Ελλάδα την επομένη δεκαετία.
Ο ένας δρόμος είναι των εύκολων και ανέξοδων υποσχέσεων, του λαϊκισμού και του κρατισμού, της ανάπτυξης με δανεικά, που χρεοκόπησε και τελικά οδήγησε σε επώδυνα μέτρα για όλους.
Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα και οι μεγαλύτεροι είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται. Η μεγαλύτερη πλειονότητα των Ελλήνων βρέθηκε ξαφνικά να αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, ακόμη και με τρέχουσες υποχρεώσεις της καθημερινότητας.
Το 2015 επικρατήσαν δυνάμεις που υποστήριζαν ακριβώς το ίδιο μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση και τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους; Στασιμότητα στην οικονομία, ακύρωση των μεταρρυθμίσεων σε δημοσιά διοίκηση, παιδία, απαράδεκτες παρεμβάσεις στο κράτος δικαίου, ανασφάλεια, βία και ανομία στους δημοσίους χώρους και τις γειτονιές, επιζήμιες υποχωρήσεις ακόμη και στα εθνικά θέματα.
Και όλα αυτά είναι μερικά μονό από τα στοιχειά που αποτυπώνουν τη σημερινή  παρακμή στη οποία καταδίκασαν την χώρα οι υποτιθέμενοι φορείς της ελπίδας.
Ο άλλος δρόμος είναι αυτός της αλήθειας, της ευθύνης και του ρεαλισμού. Είναι ο δρόμος της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο δρόμος που θα απελευθερώσει την Ελλάδα από τα δεσμά του κρατισμού και του λαϊκισμού.
Ο δρόμος που θα αντιστρέψει τις πολιτικές που την κατέστησαν ουραγό των αναπτυγμένων κρατών στην Ευρώπη και τον ΟΟΣΑ. Είναι ο δρόμος ο οποίος απέναντι στις ιδεοληψίες που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει παντού, προτάσσει τις αρχές της ανάπτυξης , της αξιοκρατίας της αξιοπιστίας και της εθνικής περηφάνιας. Που δεν ικανοποιείται με μια Ελλάδα χαμηλών προσδοκιών και κλειστών οριζόντων. Αλλά θέλει μια Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη και στον κόσμο και παράδειγμα για όλους τους λαούς της γειτονιάς μας.
Είναι ο δρόμος για να μπει η Πατρίδα  μας στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, με την προσδοκία μιας καλύτερης ζωής και ενός καλύτερου αύριο για μας και τα παιδιά μας. Και ο αγώνας μας επικεντρώνεται κυρίως σ’ αυτό.
Στη συνειδητοποίηση ότι όχι μόνο αξίζουμε καλύτερα, αλλά ότι μπορούμε καλύτερα.
Μπορούμε όλοι μαζί, να κάνουμε πράξη ένα τολμηρό σχέδιο που θα βελτιώνει τη ζωή όλων των ελλήνων.
Ένα σχέδιο που χτίζει σε όλα όσα έχουμε δεσμευτεί τα τελευταία χρόνια. Ένα ρεαλιστικό σχέδιο.
Ένα  εθνικό σχέδιο που οικοδομείται γύρω από 10 πεδία για να γίνει η Ελλάδα του μέλλοντος η Ελλάδα που ονειρευόμαστε.

Το σχέδιο μας

-    Επιτρέπει σε κάθε έναν από μας να βλέπει το σπίτι του ως χώρο ασφάλειας και θαλπωρής, και όχι σαν πηγή εξόδων και επιβαρύνσεων. Ως αληθινό περιουσιακό στοιχείο και όχι ως βάρος.
-    Δημιουργεί νέες δουλειές , καλά αμειβόμενες και σε καλές συνθήκες εργασίας, μέσα από την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία.
-    Μειώνει τους φόρους και τις εισφορές, αυξάνοντας έτσι το πραγματικό διαθέσιμο όλων των ελλήνων, και κυρίως εκείνων που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την κρίση.
-    Εγγυάται την ασφάλεια κάθε πολίτη και προστατεύει το δικαίωμα του να κινείται και να εργάζεται, ο ίδιος και η οικογένεια του, χωρίς φόβο.
-    Εξασφαλίζει στους νέους πρόσβαση σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο , ανοικτό και ποιοτικό, μοχλό της κοινωνικής προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης.
-    Διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
-    Καθιστά επιτελούς την πολιτεία σύμμαχο των πολιτών , καθώς το κράτος θα έχει στόχο να βελτιώνει την καθημερινότητα τους, να υποστηρίζει τις δραστηριότητές τους και να λογοδοτεί σε αυτούς, αντί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.
-    Διασφαλίζει την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους, ώστε κανείς να μην υποχρεώνεται να ζει σε συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου για το μέλλον.
-    Προστατεύει πραγματικά το περιβάλλον, όχι μόνον  για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλά και ως αυτονόητη προϋπόθεση μιας καλύτερης ζωής για όλους μας.
-    Προωθεί την ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής και προσωπικής ζωής. Ώστε ο καθένας να μένει ικανοποιημένος από την καθημερινότητά του, να γίνεται περισσότερο παραγωγικός, και να βελτιώνει το επίπεδο ζωής του και την οικογενειακή ευημερία του.

φίλες & φίλοι
Η απόφαση πάρθηκε. Οι πολίτες στρέφονται πλέον σε μας, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στην αυριανή κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη. Η αρχή έγινε στις 26 Μαίου με τις ευρωεκλογές και ολοκληρώνεται την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019.
Οι πολίτες απογοητευμένοι από το εγχείρημα της αριστεράς δεν ζητούν πλέον υποσχέσεις & ευχολόγια. Ζητούν λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματά τους και απαιτούν την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τη μακροχρόνια κρίση.
Απαιτούν η Ελλάδα να προχωρήσει επιτέλους μπροστά μέσα από την απελευθέρωση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, την αποτελεσματική προστασία όσων έχουν ανάγκη, τη βελτίωση της ζωής όλων μας. Με τους θεσμούς εγγυητές, και το κράτος αρωγό. Μόνον έτσι θα πάει ο καθένας μας ξεχωριστά και η κοινωνία συλλογικά στην επόμενη μέρα που όλοι ονειρευόμαστε.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή καλύτερη για κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα και ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές.
Αξίζουμε καλύτερα και όλοι μαζί θα πάμε την Ελλάδα μπροστά.
Αυτό είναι το μήνυμα.
Ελλάδα μπορούμε. Άρτα μπορούμε.».
























ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top