Στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, ο Βουλευτής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΤΑΣ, κ. Χρήστος Γκόκας τοποθετήθηκε επί των προγραμματικών θέσεων της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού προκύπτει ασάφεια ως προς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης από την Κυβέρνηση, για την πρόκληση της οριστικής υπέρβασης της κρίσης, μέσα από μια σταθερή πορεία  παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της Χώρας και προκύπτουν πολλά ερωτήματα, σε βασικά ζητήματα που αφορούν την τύχη της πραγματικής οικονομίας.
Επισήμανε μια σειρά πραγματικών προβλημάτων, όπως το θέμα των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων και την ανάγκη μείωσης τους, ως βασική προϋπόθεση για την Ανάπτυξη ,θέμα στο οποίο ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει αλλάξει θέση. Καταδεικνύοντας παράλληλα την πολιτική του κ. Τσίπρα, ο οποίος υποκριτικά στο τέλος της Κυβερνητικής του θητείας παρουσίασε μια δήθεν πρόταση για μείωση, προς διαπραγμάτευση.
Επίσης, επισήμανε ότι η υπερφορολόγηση και  οι  φορο-ασφαλιστικές εισφορές δημιουργούν ασφυξία, οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν την ανάπτυξη,οι επενδύσεις είναι καθηλωμένες και η γραφειοκρατία αυξάνεται.
Για τον αγροτικό τομέα οι τεράστιες επιβαρύνσεις με φόρους, αύξηση εισφορών, αύξηση κόστους παραγωγής, αλλά και οι μειώσεις των τιμών διάθεσης των προϊόντων, όπως χαρακτηριστικά στην τιμή του γάλακτος, οδηγούν τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες στην εγκατάλειψη της δραστηριότητας τους και  η ύπαιθρος μαραζώνει.
Παράλληλα, ο κ. Γκόκας αναφέρθηκε και στα μεγάλα ζητήματα του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών , τομέα του οποίου είναι αρμόδιος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Ανέφερε, ότι νέα μεγάλα Έργα την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξαν, ενώ από την ομιλία του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών φάνηκε  ότι η Κυβέρνηση, δεν είναι έτοιμη, δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των αδιεξόδων στις εκκρεμότητες των μεγάλων έργων, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Άξονα Πάτρα –Πύργος , τον Άξονα Αμβρακίας – Ακτίου και τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.
Ειδικότερα για την Περιφέρεια Ηπείρου τόνισε, ότι υπάρχουν ανοικτά θέματα και συγκεκριμένα η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού ως την Κακκαβιά, η σιδηροδρομική σύνδεση όλης της Ηπείρου μέχρι την Ηγουμενίτσα, οι κάθετοι άξονες της  Ιονίας Οδού μέχρι Πρέβεζα, μέσω Ακτίου και μέσω Φιλιππιάδας.
Επιπλέον, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στα  έργα που αφορούν παραγωγικές περιοχές όπως τα εγγειοβελτιωτικά έργα πεδιάδας Άρτας που έμειναν στάσιμα χωρίς νέα χρηματοδότηση.
Για τα αντιπλημμυρικά έργα που είναι εξέλιξη, ανέφερε χαρακτηριστικά το  έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Άρτας ενταγμένο στο ΕΣΠΑ από το 2014,  για το οποίο μόλις ένα μήνα πριν τις εκλογές ανατέθηκε η μελέτη. Τόνισε επίσης,  ότι το ΕΣΠΑ τελειώνει και το ΠΔΕ πρέπει να ενισχύσει και τις Υποδομές.
Τέλος, ο κ. Γκόκας  αναφέρθηκε στην  απόσταση της λογικής και των προτάσεων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ από τη λογική και τις θέσεις που ακούστηκαν από την Κυβέρνηση, ενώ δήλωσε ότι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα είναι παρόν με προτάσεις και διάθεση θετικής συμβολής. Με σοβαρή Αντιπολίτευση , υπεύθυνη και προγραμματική.

 



 







ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top